Annandagen

Det är äntligen vitt ute igen. Hoppas att det kommer mer snö snart, för nu är det mest frosten som har färgat staden vit. Nyårsafton får gärna innehålla en massa snö, då kan vi gå upp på berget, dricka glögg och sedan ta pulkan ner för stigarna.

Årets julklapp hos vår familj blev frottéhanddukar. Jag fick 10 stycken i olika storlekar. Så nu slipper jag köpa det när jag flyttar till eget krypin. Mycket bra.
Några örhängen rikare blev jag jag, nya böcker ligger nu redo att läsas och jag sitter fortfarande och myser i min nya pyjamas/nattlinne.
Några av mina klappar det.

Igår var det utgång som gällde, Mycket folk som man inte sett sen studenten. Trevlig kväll.

I morgon hämtar jag David på Skavsta flygplats!
Prata franska i en hel vecka. Måste erkänna att det tog ett tag innan jag kom in i det när han ringde häromdagen.. man förstår lika mycket som förut men man får tänka någon millisekund längre innan man får fram något svar..
Kul ska det bli i alla fall!

Idag blir det mysdag. Läsa lite, brodera lite, lite film och bäddning av sängar.
Ha en skön annandag!

Dan före dan

Jag kommer i julstämning. VI har klätt granen och tomtarna har kommit fram ur sina skrymslen och vrår.
Ganska så jättetrött är jag dock. 20-års fest i förrgår, det blev läggdags tidigt och då alltså tidigt på morgonen. Inte många timmars sömn där.. Rep igår kväll, det enda som gick bra var väl dansen då jag är kille-  och då var inte ens min danspartner där så det var ju inte så mycket som kunde gå fel för mig..
Sen blev det glöggmys och planen att jag skulle gå och lägga mig exakt klockan midnatt gick inte riktigt i lås..

Nu ska jag baka lite chokladcrisp som vi kan bjuda på imorgon.
Julafton börjar med mat hos mormor och vi hälsar nog på morfar på kyrkogården också, sen promenad till oss, Kalle Anka (roligast är ju tomteverkstaden och sedan sitter man och väntar på Husvagnssemestern..) Paketöppning blir det efter det och i år är vi många så granen kommer att vara totalt omringad, det är jag säker på. Lite gröt, lite godis, lite skinkmacka sen är julaftonen perfekt avklarad. Mys i soffan med Svensson,svenssons julavsnitt innan jag somnar in. Nöjd och glad.

God jul!
än har jag inte tagit något kort på vår gran, gör det när paketen kommer fram .Så här kommer förra årets, och jag måste väl erkänna att årets ser ganska så likadan ut..



Äntligen fredag

Haft massor att göra. ingen tid att blogga. Men Nu är jag ledig! Eller ja, i alla fall från jobbet, repen fortsätter fram till måndag..Idag står körrep på programmet, inte så länge dock så jag är väl hemma runt 20-tiden ikväll. Skönt. Det har blivit många sena kvällar denna vecka. Fast kul är det ju!

Julklapparna är så gott som klara. Bara några som ska slås in.

Jag får fortsätta som danslärare nästa termin också! Så nu gäller det att göra nya koreografier, ny uppvärmning och hitta nya låtar. Tufft men roligt. Jag har många planer..

Nej, nu ska jag bli klar med allt som jag måste bli klar med, hade jag tänkt. Brodera lite, slå in lite paket, baka lite, planera lite. En sista dag med lite måsten, sen går jag på jullov, i alla fall ett par dagar.


Stolt

Skrev en lista på allt som jag skulle göra idag. Jag kan nu stolt meddela att precis allt har blivit gjort, + att jag hann med att gå på konsert också.

- Bränna skivor med Alt-stämma till musikalen. Check!
- Bränna skiva till dansavslutningen. Check!
- Slå in paket. Check!
- Rimma. Check!
- Fixa med julkorten. Check!
- Göra julgodis att ta med till jobbet imorgon. Check!
- Brodera mere. En hel del blev det faktiskt idag.

Såna här dagar känner jag mig riktigt duktig för jag behövde verkligen få allt gjort idag. En fullspäckad vecka väntar. Måndag och tisdag är värst, vill lite att det ska vara onsdag faktiskt. Men jag hoppas att jag överlever. Mest nervös för dansavslutningen men det ska nog gå galant. På tisdag är det rep också, och så även onsdag, torsdag, fredag kväll + hela helgen. Sen är det faktiskt endast två dagar till julafton.
Galet är ordet.
Och snart får jag prata en massa franska!!



Luciadagen

Julklappsshopping i Göteborg med mig själv. Det var mycket trevligt det. Strosade runt, kikade i inredningsaffärer, kollade in alla julgrejer som jag ska köpa på rean... Då har jag gick sådana saker till nästa jul då jag förhoppningsvis bor i egen lägenhet i Linköping. Ibland är jag smart! Köpte mig lite kläder, lite spets blev det. Julaftonsutstyrseln är klar, nyårsklänningen likaså (fast den hade jag sen förut). Hittade julklapp till klappbytarkvällen med TK-drillen på måndag. Nu måste jag bara vara lite fyndig och komma på ett riktigt bra rim..jag känner på mig att jag kommer att ligga där i min säng och "tänk, tänk, tänk!".

I morgon ska jag pyssla. Slå in julklappar, göra julkort och förbereda inför dansavslutningen på tisdag. Tv:n kommer nog att få stå på en hel del också.. Skidor står på programmet!

Fredagsbak



Idag har jag bakat pepparkakor och lussekatter.
Imorgon hoppas jag att alla, resterande, julklappar blir inköpta. En tripp till Göteborg blir det.
Köpt röda band att göra fina rosetter av. Och på söndag ska jag göra klart julkorten.
Mys gånger tusen.


Torsdag

Igår sprang jag från det ena stället till det andra. Avslutade dagen med körrep i Skövde. Inte för att jag sjöng så mycket, min röst klarade knappt av att ta en ton. Himla förkylning. Men det är väl bra att ha den nu än sen.
Jobbat i en 1-2 klass idag, första gången jag var i en hel klass. Riktigt roligt var det. Högläsningen på slutet var väl dock inte så trevlig att lyssna på för dem. Min röst klarade inte riktigt av det..

Nu ska jag snart åka upp till musikskolan, sista lektionen innan uppvisning på tisdag.Tre grupper ska jag ha.
Idag avslutar jag dagen med att lyssna på skönsång och titta på systers luciatåg. Mys.
Får se om det ringer om jobb imorgon bitti, helst skulle jag nog se att det inte gjorde det..jag behöver vara ledig. Jobbat från 8 till sent på kvällen hela veckan nu.

Och mer snö har det kommit!

Inte riktigt kry

Har legat och vilat en bra stund nu. Magen kurrar något ofantligt. Jobbat hela dagen, kom hem runt 8-tiden. Helt slut och förkylningen är jobbig. Måste gå ner och få i mig något att äta.

Kändes dock bra på mina lektioner idag även fast jag inte riktigt kunde ge allt vad jag hade, rösten tog slut och jag blev trött av att prata..
Imorgon får jag en liten sovmorgon innan de är på't igen. Lektioner, planera uppvisningen nästa vecka, genomgångar, julavslutning med drillen, sångrep i Skövde. Håller tummarna för att jag ramlar in genom dörren runt 21-tiden imorgon kväll. Sen, på torsdag, då kan jag ta en lång sovmorgon och vila upp mig lite. Helgen ser också tom ut, kanske bio i Göteborg då och lite julklappsshopping, men inget som tar på kroppen.

Nej, jag kan inte hålla mig längre.
MAT!

Trött..

Steppskorna har ännu inte fått sina snören isnörade men de ligger där i påsen. Mina alldeles egna. :)

I morgon måste jag koreografera klart en dans, endast 2-3 åttor som fattas så det är lugnt. Sen är allt helt klart inför avslutningen som vi kommer att ha nästa tisdag. Jag repar på scen med en grupp från halv fyra och sedan bär det iväg till Skövde för första genomdraget av Me and my girl! Ska blir mycket spännande att få se och få en större helhet av det hela. Fotografering till programbladet står också på programmet så det gäller väl att man snyggar till sig lite. haha.

Och imorgon SKA jag börja ta kort. Kameran råkade ligga orörd under hela repet idag..

Jag trivs

"Snö i norra Sverige, regn i södra" säger de på vädret. Falköping måste vara undantaget där eftersom det har snöat hela veckan! OCH den ligger kvar fortfarande. Jag klagar inte.

 Nu ska jag snart bege mig upp till Stadsteatern för att stå i garderoben på Falköpings revyn - Teaterboven.
Hoppas att jag kan träffa något känt ansikte som jag inte har stött på på länge. Det är ju alltid lika trevligt.
När föreställningen är slut blir det pizza och Sunes Jul hemma hos mig. En av de bästa julkalendrarna helt klart. Mysigt ska det bli.

Helgen är som vanligt ganska så fullpackad. Rep i morgon kl 13-16. Sjunga ska vi göra, det var länge sedan som jag var med på ett sångrep nu.. jobbar då det är vanligtvis. Innan blir det lite julklappsshopping i Skövde stad. Tre har jag köpt, några kvar to go..
Kvällen spenderas återigen på teatern, i garderoben. Och söndagen är fylld av dansrep.

Förresten. Jag har nu köpt mig ett par alldeles egna steppskor! Eller, en kompis köpte dem idag, jag får dem på söndag.
Så när föreställningarna sen är slut så får vi väl träffas och ha steppkvällar så att de inte blir liggandes oanvända i ett hörn..

Ska försöka komma ihåg att ta en hel del kort nu i helgen. Börja dokumentera repandet borde jag helt klart göra. Om två veckor flyttar vi in på teatern!


December, den första

Krypit ner i sängen med en filt. Svarat på lite mail och slötittar lite på tv.
Ganska så skön kväll. Dagen har gått som på räls, blev inringd i morse och jobbade på en förskola 7.30 till kl 13. Samma förskola som jag har varit på några gånger tidigare så där kan jag nu alla barns namn, kul när de vill ha en tillbaka också.
Hade en extra träning med en dansgrupp och skulle haft en till men för få kom, hann då med att skriva ut lite information innan jag tog mig ner til biblioteket. Fick lånat:
De modigas rike - Tamara McKinley och När morgondagen gryr av Ann More.
Äntligen lite nya böcker att läsa.
Drillen gick också riktigt bra idag. Jag är nöjd.

Imorgon får jag verkligen inte glömma singing in the rain- filmen, de ska få se den på en lektion imorgon.
Och har inte du sett den - SE DEN!

Funderar på vart jag la min chokladkalender imorse, jag hann aldrig öppna den första luckan..



RSS 2.0