Lite framtid planerad

Har nu anmält mig til kursen Bakteriell Patogenes 7,5hp på Skövde Högskola. Kvällskurs med platsgaranti.
On verra que ca donne!

För övrig åkt lite skidor och bob idag och konstaterat att jag nog är bättre på att ta mig ner på ett par skidor än sittandes på ett fordon som går snabbt neråt...


Krånglat massor idag så det blir ingen bild tyvärr.

Glöm nu inte att dra fram klockan en timma i natt. Snyft, min lediga dag blir en timma kortare..


Jag drömmer tillbaka..

(istället för att göra de där tusen sakerna som jag borde göra..)


image257

Zürich flygplats by night

Glöm inte att tänka till "I will survive" eller Abbas Dancing queen på hög volym.
Ja, varför ska det vara tyst på natten för?...

image256


Lite rörigt

Avslutat dagen med ett löppass. Det är dags att komma igång nu.
Inte direkt förvånande att väskan fortfarande står ouppackad i rummet och att jag har tusen saker att göra som inte har blivit gjorda idag. Jobbar i morgon så inte blir det väl mycket gjort då heller men på söndag ska jag ha en heldag med städning och kolla upp en hel del saker. Flygbiljett hem till exempel. :-)

image255

Glada nyheter

Helt plötsligt blev jag ledig i eftermiddag när N bestämde sig för att ta ledigt.
Solen skiner och jag ska snart ut och drilla i nån timma.
På tal om att drilla. Den 9 april ska jag till Bienne för att joina drillföreningen där! Äntligen har jag hittat dem och de har svarat på mitt mail. De är tysktalande men det ska nog gå att prata franska också.
Jag är glad!

Vilken vecka det kommer att bli. Dans på måndagen, drill på onsdagen och balett på torsdagen!
Vad mycket träning jag kommer att få. Och nu börjar det bli dags att ta upp springningen efter vintern också!


Rom del 2

Under vår vecka i den italienska huvudstaden har vi hunnit med så mycket men vi har inte stressat en sekund. Det har varit så skönt att inte känna tidspress, att vi inte behövde ha ett pressat schema under 2-3 dagar utan att vi bara kunnat strosat runt och verkligen njuta.
För mig var det andra gången som jag var i Rom men för Hanna var det första gången så vi bockade av självklara sevärdheter som tur på Colosseum och Vatikanen (dock var vi inte inne i kyrkan och vi besökte heller inte Sixtinska kapellet. Någon sa att det var 8 timmar (!!!!) kö för att se Michelangelos verk. Helt otroligt! Visst var köerna så pass långa att vi vände när vi kom dit, men 8 timmar!..)
Vi har strosat omkring och tagit oss till de flesta kända piazzor, vi har sett Fontana di Trevi by night och vi har varit inne i ett antal kyrkor, bland annat San Paolo och San Clemento (osäker på stavning..).
Vi har bott hos två underbara människor som verkligen har tagit hand om oss och lagat middag varje kväll! Vi har ätit bläckfisk, italiensk ost, kyckling i pepperoni, pasta, med mera, med mera.
 Vi har varit ute vid havet och känt härlig saltlukt som fick oss att längta till den svenska västkusten. Saken är klar, jag måste dit när jag kommer hem, någon som hänger på?
En utflykt till skogen där presidenten bor har det också blivit. Valeria (som vi bodde hos) jobbar där så vi fick komma dit och MASSOR med mat, flera omgångar, vi var typ mätta efter första. Först fick vi lite olika grönsaker och lite annat spännande, sen kom de med risotto och en lasagnebit och jag och Hanna åt såklart upp hela (upptäckte senare att det nog bara var vi som gjorde det..) och sen kom det två stora fat med kött och grönsaker (som såklart var supergott så att man var tvungen att äta bara liite till. Behöver jag säga att vi skippade efterrätten??
Såklart åt vi inte bara, sen åkte vi ut och tittade på naturen och klättrade i 700år gamla träd. Ringmärkning av fåglar påväg till Sverige skulle vi också få se men tyvärr så blåste det för mycket så det blev inget med det.

Lite shopping har det såklart blivit också. Jag kom hem med en blåvit randig klänning (frågan är när jag ska använda den..), en gammalrosa linneöverdel (lite längre med rak figur) och det bästa: En röd handväska. Jag har har alltid velat ha en röd handväska, men jag har aldrig hittat den perfekta. nu är den min och jag är glad.

Vi har under veckan blandat italienska, franska och engelska i en enda stor röra. och summan av kardemumman är att vi faktiskt gjorde oss förstådda och att vi förstod vad de ville säga till oss.

hoppas att ni också hade en härlig påskhelg!

image253

Rom Del 1

Vi anlände till Zürich flygplats vid halv ett tiden på natten till onsdagen, trötta men förväntansfulla. Hade som första mål att hitta en plats att sova på och det föll på två stolar av 6 som var tygklädda och som egentligen var menade för massage ("stoppa i 5 franc så får du ryggmassage i 10min") Det var inte mycket folk och lamporna var släckta, bra tänkte vi. MEN så börjar de att spela musik i högtalarna som sitter i taket. Inte lugn och skön musik som gärna kan vara på när man ska sova, utan värsta discomusiken. Ojoj, vad störande det var. Inte många timmars sömn där inte..
Frågan är varför? varför spelar man upp-tempo låtar mitt i natten på en flygplats. Make no sense!

Franco stod och väntade på oss på flygplatsen. Det första han sa var att jag var lik min mamma..han var mycket glad att se oss i alla fall.
Första dagen i Rom gick lugnt fram och vi blev guidade av Riccardo, brorson till Franco.
Behöver jag säga att vi somnade tidigt på kvällen? Mätta och belåtna var vi, och god mat skulle vi få mer av under vår vistelse. Bortskämda med middagar hos Franco och Valeria blev vi. Ojoj, gottgottgott och där tjänade vi in många slantar..

För att se till att detta inte blir en hel roman så slutar jag där och tar en del till imorrn.

image252

Back in byn

Behöver jag säga att det har varit underbart med lite semester??

image251


Ciao!

En liten halsning fran den italienska huvudstaden. 
Vi ser oss omkring, verkar kulturella, shoppar och ater gott (Mycket gott).
Varmen har vi val dock inte "sett" sa mycket av, men vad gor det!

image250

Det närmar sig!

Bara några få timmar kvar. Precis duschat (syns ju på fotot..)
Har jag fått med mig allt nu då tro?

Det här blir det sista ni hör från mig på en vecka. Tillbaka i byn nästa onsdag, den 26:e.

Så solglasögon på. Solen och vårvärmen- här kommer jag!

image249

Ja..

Det ska bli spännande att se hur det går i morgon natt. Kommer vi att kunna sova eller inte. Stänger flygplatsen?

En sak är säker. Vår första dag i Rom kommer att bli lugn och vi kommer att somna tidigt.
Det bästa är att det gör inget för vi har ju hela 6 dagar att se staden på!

Godnatt.

Iiiiiiihh!!

Jag skulle packat klart idag. Det har jag inte gjort. Väskan är helt tom men jag har lagt fram kläder på soffan i alla fall. (och jag har varit duktig med annat idag, dammsugit och grejer!)
Tänk.
Om två dygn sitter jag på tåget mot Zürich flygplats!!

Jag ska till ROM! I en hel vecka. Det är 18grader i Rom.
Jag ska prata italienska, äta glass och pizza och jag och Hanna ska bara prata franska med varandra (hrmm..host) Vi ska försöka så långt det går i alla fall. och vi är från ett envist släkte båda två!

image248


Känns härligt fast det öser ner..

Det har ösregnat precis hela dagen (en anledning till att det har blivit lite fler inlägg här än vanligt idag..) Jag hade verkligen planerat att gå ut och ha drill en timma, jag skulle vara duktig och ta mig ut och springa intervaller och jag hade gärna suttit ute på terassen och läst en bok en liten stund..Varför är det inte lika fint idag som det var igår?

Dock.
En STOR ljuspunkt bland regndropparna:
Efter påsklovet ska jag börja att ta balettlektioner!! Åh, jag längtar redan. Det enda dumma är väl att det är på torsdagar så går jag på baletten så kan jag inte åka till Lausanne sen. Men det får jag ta. Baletten saknas mig så otroligt mycket. Så Amanda och Sanna, nu kommer jag att kunna ta upp mina balettminer igen. (blev ständigt mobbad över mitt (mycket fina! ;P) ansiktsuttryck under lektionerna..jag kommer aldrig att glömma..haha)

Så jag är lycklig vad gäller det i alla fall.

image246

CV

Sitter och filar på mitt personliga brev. Det är ju dags att börja söka snart. Jag borde få jobb i höst känns det som. Har ändå en hel del meriter som liknar varandra. Jobbat mycket med barn och med personer med neuropsykologiska funktionshinder. Kommer upp jobbannonser om personliga assistenter och sånt varje vecka. De flesta ska tillträdas nu i vår så de kan jag inte söka men det borde ju komma upp fler till sommarn som gäller för hösten.

Fast drömmen vore ju ändå att hitta ett jobb i en butik där man får hjälpa människor eller servera dem te..

Vi i fredags. Les fées.
Jag säger inte mer än så, men de flesta av er vet ju vad jag tycker om utstyrseln.
image245

Till hösten kanske ?

Jag tror att jag har hittat en kurs som jag vill läsa i höst på högskolan i Skövde. Bara för att mätta min plugghunger och för att det verkar mycket intressant. Har innan varit inne på att läsa Biologi A och B men egentligen så är det endast medicinbiten som jag är intresserad av och så vips hittade jag denna kurs och blev glad då jag såg att man bara behövde grundläggande behörighet. Att den ges på kvällstid är ju även det ett stort plus.

Bakteriell patogenes A, 7,5 högskolepoäng, HT-08
Examinator: Patric Nilsson

Kursansvarig: Erik Gustafsson

Fristående kurs 7,5 högskolepoäng Molekylärbiologi


Beskrivning: Kursen riktar sig till dig som vill ha en grundläggande kunskap om våra olika bakteriella infektionssjukdomar och övergripande förstå hur vår kropp hanterar sådana sjukdomar.

Innehåll: Kursen riktar sig till dig som vill ha en grundläggande kunskap om våra olika bakteriella infektionssjukdomar och övergripande förstå hur vår kropp hanterar sådana sjukdomar. På kursen diskuteras även hur människan genom ökad kunskap reducerat risken att drabbas av infektion samt vilken roll antibiotika haft för att minska dödligheten vid bakteriella infektioner. Dagens problematik med antibiotikaresistenta bakterier kommer också behandlas.

Vårinköp

Var i Bienne igår och njöt av vårvädret. Var inne i två skoaffärer och hittade så många skor som jag skulle vilja ha. Det fanns ballerinaskor i mängder och jag var i himmelriket..Det bästa har inte sagts ännu. Det var billiga skor. Det finns så mycket fina, inte alls dyra, skor här. Jag köpte mig ett par skor i modell som jag länge velat ha men jag har aldrig, förrns nu, hittat ett par som passat perfekt. Både foten och plånboken..

image244

Nöjd

Framför Så ska det låta. Det är så en riktig mysfredagskväll ska spenderas. 2 avsnitt såg jag igår och ett idag så nu är jag ikapp Sverige.

Dansen gick okej. Klarade solot i alla fall! Bilder kommer, orkar inte just nu bara.

Köpa vårskor i Bienne imorgon (hittade ett par jättesöta när jag var och handlade mat idag!), och gå till stationen och få fram den billigaste biljetten till Bryssel, hämta serieböcker till N och leta påskpyssel till pojkarna.
Men.
Jag ska inte ställa klockan. Jag ska sova tills jag vaknar. Sova ut. Det var länge sen.

En Crans Montana bild. In i dimman åkte vi..

image243

Pirr pirr (???)

Ska vara där om sisodär två timmar.
Måste öva solot en gång till. Fast det kommer väl ändå att gå åt fanders. Musiken går inte att räkna ordentligt! Och när jag tror att jag är rätt (ganska så säker faktiskt..) så är min lärare på någon helt annan siffra..flummig är hon.
Äh, det får gå som det går.
Tänk, jag får stå på en scen i alla fall! Jag kan knappt beskriva känslan som befann sig i kroppen när jag gick om kring barfota på den svarta ytan. Massa minnen bubblade upp och jag längtade tillbaka. Tillbaka till svetten, skratten och stämningen. De hårda passen, de positiva kommentarerna och det grymma resultatet.
Jag ville bara ställa mig och dansa alla danserna på en gång.
Jag längtar tills jag får se det på film, har inte gjort det än. Oj, vad jag ska njuta. Förhoppningsvis tar sig Niklas hem över påsk så att han kan skicka ner filmen (?). Jag måste maila..

...

Håller på att göra lite vårfint på bloggen, kan därför se lite konstigt ut i några dagar. Vet inte när jag hinner få det klart. Min dator gör det inte lättare för mig när den säger "svarar inte" hela tiden..

Det är ju snart redan helg! Ska sova ut och så har vi dansföreställningarna. Tar bilen till Bienne på lördag för att gå runt och mysa lite bara. Packa och träna ska det också bli mycket av i helgen.

Jag borde lära mig att uppdatera lite oftare. Varje dag kommer jag på saker som "det här kan jag skriva om på bloggen" men dum som jag är så skriver jag inte upp det och då glöms det bort lika fort igen. Skärpning där.

Fick brev av mormor i veckan. Det var helt klart veckans ljuspunkt, svarade duktigt gjorde jag också.

5 dagar till Rom!

klockrent!

Vilken helg. Verkligen underbar. Skidåkning, härliga människor och så går Anja, som pricken över i:et, och vinner sin första tävling för säsongen.
Vi måste ju haft en liten del med det att göra. Hon hade värsta fan-cluben på 6 pers som skrek under hela hennes åk. Vi hördes mer än Schweizarna gjorde när de hejade fram de sina. Och vi var typ de enda icke-schweiziska människorna där. Vi stod på läktaren helt omringad av schweiziska flaggor. Så syntes bra - det gjorde vi.
Titta på klippen på svt, slalomåket framförallt. Vi hörs hela tiden mässandes Anja bland annat..Syns gör vi också! :)
Vilket minne!

Idag vaknade pojkarna klockan 10 (!!!). Kändes ju liite ovärt att jag gick upp 7.15 då..men la mig på soffan och vilade ett slag (läs 2 timmar..) innan jag gav upp och gick och åt frukost. Så det har varit lugnt idag. Dansrepetition i en och en halv timma ikväll, har det hela veckan. Föreställning på fredag och lördag.

Nej, snart dags att läsa lite och sen sova. Ny dag imorgon. Då bara 1 vecka till ROM!

Kolla in fler bilder här
image234

Viktig information!

Ojoj. Nu tror jag att jag är helt klar. Helt slut.
Men det är väl inget mot vad jag kommer att vara efter 2 timmars tågresa med packing och skidutrustning...

Så.

SÖNDAG RUNT 11-TIDEN SAMT RUNT 13-TIDEN. SÄTT PÅ TV:N!
Det är världscupstävling i Crans-Montana och vi är där!!!
Så, håll mer koll på publiken än själva åkarna.
Anja Pärsson vet innan att Lausannes au-pair grupp är där och hejar. Så. På med gula och blå färger, fram med flaggor och ansiktsfärger.
Här kommer vi, bästa supportergruppen ever. Haha

Lite mer diciplin nu

Idag vaknade jag inte av min väckarklocka som ringde 7.10 utan av Romain som ropade IL NEIGE PAPA! ungefär klockan 7. Verkligen inte det roligaste sättet att vakna på då man varje kväll när man går och lägger sig ber en tyst bön om att de ska sova i alla fall till klockan 8..haha. Men vi hade en bra dag ändå förstås..

Idag har vi haft högläsning på schemat. Alltså inte jag och pojkarna utan jag och V. Och såklart var det jag som läste. Vi tror att detta kommer att utveckla min franska ytterligare så vi ska köra på det några kvällar i veckan. Jag läser - hon rättar. Det var ett tag sen jag läste en lång text innantill på franska. Det är svårt men ska bli kul att känna förbättringarna om några veckor.

Går in extra mycket för att hitta vänner som bor nära mig. Facebook är ju en ganska så bra grej faktiskt. Ska srkiva lite mail till folk som anmält Bienne eller Moutier som sin hemstad. Vore ju otroligt kul att få en umgängeskrets här uppe också. Hoppashoppas!

Nu, ett skärgårdsdoktorsavsnitt (vilka minnen! Verkligen bästa programet för några år sedan..) sen sova.
I morgon är det återigen en ensamdag med pojkarna (De flyter på rätt bra nu faktiskt!) och sedan tar jag bilen till Bienne för lite inköp till le spectacle nästa helg. Mysa på ett café resten av kvällen tror jag.

En till Zermatt bild. Matterhorn.
image233

Ett litet framsteg

Oj, vad bra. Jag blev glad.
Kämpa på.

Jag känner inte längre för att slänga mig i sjön i alla fall..haha.

image232

Liiiten uppdatering

Jag kommer aldrig att bli en sån där bra bloggare som kastar ut nya inlägg och idéer till sina läsare hela tiden.
Just nu har jag verkligen inte tid att skriva. Jag har massor att berätta men det skulle bli alldeles för långt (och ta alldeles för lång tid att skriva..)

Skidåkning stod på schemat i lördags, men det blev det inget av. Jag, N och hans arbetskamrat tog bilen tiidigt till Grindelwald för att, för mig då, för andra gången stå på ett par skidor detta året. Men ja, det ösregnade när vi åkte och vädret var inte bättre i Alperna. Allt var stängt på grund av blåsten. Så vi tog en varm choklad på ett café och sedan åkte vi tillbaka, 2 timmar i bil med stopp vid Thunsjön för picknick i blåsten. Ganska trevligt ändå.
På kvällen tog jag tåget till Zermatt. Tänk, resan varade hela 3timmar och 40 minuter men det kändes inte så långt, möjigen för att jag bytte tåg 4 gånger..Sådana resor kommer inte vara lika vanliga på helgerna i Sverige..
Mötte upp Camilla i Visp (uttalas tydligen Fisp på tyska och på franska blir det Viège eller nått sånt..) Sen satt vi och laddade tillsammans. Linnea (ÄNTLIGEN!) och hennes australiensiska vän Emily mötte upp oss på tågstationen och sedan bar det iväg hem till Linneas lägenhet för lite vindrickande (De kom på den briljanta idén att hälla cola i mitt vin så att jag också skulle få känna mig lite sofistikerad och vuxen. För vin smakar ju verkligen blä.)
Sen drog vi ut på Zermatts gator (gata??) och FÖR FÖRSTA GÅNGEN SEN I SEPTEMBER(!!! ) var jag ute på ett ställe med folk och musik. Camilla hade ungefär samma (pinsamma??!) utgångsläge. OJOJ, vad vi snabbt bestämde att det här ska vi göra igen. Ut snart igen ska vi. Och där med basta!

Nej, lite läsning nu tror jag. Måste också hinna med att bli lite sofistikerad. Borde se på rapport också, men får vänta med det tills imorgon. Rapport-maraton kanske..haha. Vi ska även planera klart Rom. 2 veckor kvar!!

image231

Mars mars måne

Nu är februari över och mars står på tur.
Helgen är fulltecknad. Ska i väg kl7 i morgon bitti (möjligen dags att sova ja...men kör med undanflykten att jag kan sova i bilen...) Jag och N ska skida i Adelboden. Sen blir det lång väntan på tåg till Zermatt och Linnea. Camilla joinar också.
Det kommer att bli en härlig helg bara vädret är med oss.

Just det! Kamerabatterierna måste laddas. Och inte glömmas imorgon!

image230

RSS 2.0