1:a Advent

Tanken var att jag skulle börja med julklapparna idag. Det gick väl.. sådär.. Jag kom hem med tre påsar. Alla innehållandes saker som var helt och hållet till mig själv.
En grå kjol, ett par låga stövletter (heter det så? jag har ingen aning..) och en snöflinga gjord av ståltråd (eller liknande) att hänga i fönstret.
Fast i och för sig. Min syster fixade gemensam julklapp till vår bror, så en fick jag ju köpt i alla fall även om det inte var jag som stod där i affären och valde..

Skor behövde jag verkligen så passade på när det var 25% på allt i en skoaffär i stan. Nu har jag äntligen ett par som passar till vardags till kjol.

De där julklapparna får jag ta en annan gång. Man ska ju köpa dem ganska så spontant ändå, inte gå runt och leta efter vad man kan köpa hela tiden. Det funkar inte för mig i alla fall.

Och såklart så tittade jag på längdskidor i förmiddags. ;-)

När jag kom hem från stan ställde jag mig och bakade goda chokladsnittar med pärlsocker. Det var längesen vill jag lova. Och gott var det.

mysig stämning

Det lyser från adventsljustakar och stjärnor från husens fönster. I morgon tänder vi det första ljuset av fyra.
1 december knackar på dörren och därmed blir det riktigt mycket att göra. men det är sånt där trevligt. Julstök, pepparkakasbak, julklappsinköp och. för vissa, inövning av luciasånger.

I morgon ska jag börja med mina julklappsinköp. Mysigt ska det bli.

Det blev inte som jag tänkt mig

Stort I-landsproblem det här!

Jag var jättesäker på att det skulle vara längdåkning klockan 10 på eurosport idag. Stod i tidningen och allt. Satte på Tv:n för att sätta mig och slappa framför vinterspår någon timme, och vad får jag se? jo, konståkning (inget ont om det nu alltså men längd skulle det ju vara!) Nej, nej, nej. Kollar tidningen igen och såklart. Jag har tittat på söndagens "sport i TV idag". I morgon kan jag alltså få njuta av längdåkning. För jag har väl sagt att jag är en obotlig titta på längd, alpint och skidskytte-nörd? Har alltid varit - kommer alltid att vara.
Så, jag får väl vänta. Och kanske var det lika bra. Jag behöver faktiskt adventsdamma mitt rum och idag har jag nästan all tid i världen. Inget planerat. Så vad passar bättre än att städa litegranna?

Franska tidningar

Köpte mig två nya igår.
Le Monde är väl egentligen inte direkt den roligaste tidningen att läsa men man lär sig ändå en hel del om man bara orkar ta sig igenom den. Franska (och Schweiziska) dagstidningar är ganska så tråkiga överlag med några få undantag.
L'Officiel har jag aldrig läst förut.  Ser ut att vara som typ Marie Claire eller Elle.





Önskelista

Det är dags att knåpa ihop en liten lista över vad som skulle vara trevligt att ha liggandes inslaget under granen..

Tycker nuförtiden att det är riktigt svårt att komma på bra grejer, och få är de också. Men det är ju ganska så bra ändå. Då får man de få grejer som man önskar sig ( om det inte är superdyra grejer alltihopa förstås) och så ligger det lite överraskningar i resten av paketen.

I år skulle jag tycka att det vore mycket trevligt att få:

En kartbok. Hela världen ska vara med.  Vet inte riktigt varför men det känns som om att man ska ha en kartbok i sin bokhylla på något vis.

Örhängen. Givet. Inte har jag haft hål länge inte, och då man har endast två par förtillfället vore det inte helt dumt att få lite påfyllning.

Boken Brisingr. Tredje, och sista, delen om Eragon och draken Saphira. Mycket bra har de två föregående varit så jag bara måste läsa den sista.

Tummen ur. Jag borde ta tag i alla mina fotoalbum som ska göras! Det får bli mitt nyårslöfte. Album med Schweiz och skoltid måste vara klart innan 31 december 2009 (såklart gärna, mycket tidigare!). Ni är mina vittnen.

Ett jobb. Eller ja, det beror på om jag får fortsätta som danslärare, då är det ju lugnt. Det får vi se. Om några veckor vet jag.

Flytta hemifrån grejer. Ganska så mycket som man behöver. I augusti är det dags och det är ju inte så roligt att köpa allting då. Och samtidigt är det ju ganska så kul att få sånt också.

Astrid Lindgren-filmer. Jag ska ha de flesta har jag tänkt. Dags att börja samla. Det är ju så mycket barndomsminnen som bubblar upp.


Duscha sen sova. Imorgon blir det härlig adventsmusik med kör och symfoniorkester.



Regnigt

Jag borde verkligen damma lite i mitt rum. Det var ett tag sedan nu, men jag har inte tid idag heller. Eller kanske jo, men jag tar mig inte tid idag.
Jag och mamma ska nu damma på nedervåningen, ställa fram adventsljusstakar och annat adventigt. Sedan är det dags för mig att ta mig upp till musikskolan. Bära massa grejer (jag är ju så bra på att lyfta människor nu så några pukor ska väl inte vara något problem. Hoppas jag..). Tanken är i alla fall att vi ska ställa i ordning inför adventskonserten som de ska ha ikväll och i morgon bitti.

Repade igår kväll och ska repa idag. Stepp för hela slanten blir det. Första genomdraget närmar sig med stormsteg.

I morgon tar jag mig till kyrkan för att lyssna på konserten och på kvällen är det personalfest. Helgen är helt oplanerad men lönen kom idag så lite julklappsinköp borde kanske vara på tapeten..

Typiskt att snön smälte bort..



Plåtburk



En burk jag köpte i Stockholm för några veckor sedan. Mycket älskad är den.
Som sagt. Det är något speciellt med plåtburkar.

Julkort

Igår började vi med julkorten.
Hade inte världens bästa inspritation just då, men jag hoppas att känslan kommer någon gång när jag är ledig och har tid.




Ska snart vika tvätt, men först..

Jag lyckas aldrig sova länge när jag har bestämt mig för att jag får sova ut.
Vanligtvis ställer jag klockan även fast jag är ledig, men eftersom jag verkligen inte har sovit ut på länge så bestämde jag mig för att klockan skulle förbli oställd. Men ja, det gick väl sådär. Jag vaknade då jag brukar vakna ändå..

Idag har jag ytterligare ett besök hos tandläkaren att se fram emot. Sen ska jag även ta mig upp till jobbet för att få lite koreografi gjord. Lika bra nu när jag känner att jag inte har så mycket annat för mig. En sväng förbi biblioteket blir det också innan drillträning. Tredje delen i serien om Eragon har kommit ut, tänkte kolla om den finns innan jag önskar mig den i julklapp.

Snön fortsätter att ramla ner från skyn. Såg dock att det skulle bli plusgrader senare i veckan. Åh, det hade ju varit toppen om snön kunde ligga kvar lagom till första advent.


Redo för ny vecka

Hektisk men otroligt rolig helg.
Helt slut nu och skulle nog somna direkt om jag la huvudet på kudden. Dock måste jag göra lite saker innan dess.
Skönt att vara ledig i morgon. Sova ut ska jag göra. Det var länge sedan nu.

Var på fransk restaurang i fredags. Så härligt att höra franska överallt i ett rum. Märkte verkligen hur jag saknar det. Jag måste åka till Frankrike snart,snart! Om en månad ungefär får jag franskt besök, oj vad jag ska prata av mig då.
Målet och drömmen är att få till en perfekt franska. Ännu saknar jag en hel del ord...

Repat idag också, ryggen är helt slut av alla lyft. Men det går framåt.

Ny vecka. Nya tag. En hel del att göra. Jag har en känsla av att det kommer att gå fort. Adventskonsert x 2, extra träning med grupper, personalfest, rep och dans, dans och drill.
Nice.


Första riktiga snön

Visst, det har snöat förut i november men nu lägger det sig verkligen.
Det är minusgrader och om vi har tur så vaknar vi upp i ett vitt landskap i morgon.
Hoppas, hoppas att den stannar kvar ett tag nu.
minusgrader ska det i alla fall bli hela helgen.



Court för ganska precis ett år sedan.

Mest spelade just nu

Gavin DeGraw - In love with a girl

Bao med Tommy Körberg - Fait accomli

Min musiksmak är ganska så blandad, ja.
Min iPod är full av hiphop/RnB som för mig är lika med dansmusik. Inget som jag lyssnar på utan att jag tänker koreografera något till..
Anthem med Tommy Körberg är en av mina favoritlåtar. Och det skäms jag inte för.
För samtidigt är Spoon, KT Tunstall och Until June med flera också riktigt bra, enligt mig.




Fullt upp

En händelserik helg väntar.
Jag ska snart börja packa en övernattningsväska och Inte glömma tandborsten, bestämma mig för vad jag ska ha på mig ikväll och så är det väl dags för att hämta posten också mitt upp i alltihop..

I eftermiddag sätter jag mig på tåget till Göteborg, där möter jag upp Hanna. Lite franskaprat och lite mat intar vi innan vi slår oss ner i salongen på konserthuset för att lyssna till ljuv musik. Miss Li med symfoniorkester (om jag har fattat det hela rätt). Måste ärligt erkänna att jag inte hört mycket av Miss Li, hon slog ju liksom igenom när jag var i Schweiz. Missat en hel del. Men det jag har hört har varit riktigt bra.

Natten tillbringas i lilla Hajjom och sedan tar vi bussen tillbaka till den stora staden. Make-up kurs på Make-up store, står på programmet. Ska bli spännande. Jag är sämst på smink och allt vad det innebär så jag kan behöva lite hjälp helt klart.
Tar mig nog en liten titt i några affärer också innan jag låter tåget föra mig hemåt.

Väl hemma är det bara att äta, fräscha till sig och bege sig till Stadsteatern tillsammans med pappa. Vi ska stå i garderoben på Falköping revyn- Teaterboven ger eko. Hoppas att jag även får möjlighet att se den. Den ska vara bra, har jag hört.
Men kvällen är inte slut där.
Pappa är efteråt snäll och skjutsar ut mig till Sofia i lilla Torbjörntorp. Hon har muckat och det ska firas!
I alla fall en liten stund för mig innan jag tar med mig Amanda och åker hem för lite vila.
Söndagen består av rep, rep, rep.
Och på kvällen är det styrelsemöte hos mig.

Jag kommer inte att gå sysslolös denna helg, inte.

Katedralskolans cafeteria

Började titta igenom gamla skolarbeten. Läste Textkommunikation A  som individuellt val i tvåan, en hel del annorlunda och roliga skrivuppgifter fick vi.
En lektion skulle vi sätta oss i cafeterian och beskriva stämningen. Detta blev mitt resultat..

Glädje skildrar skolans cafeteria. Klingel av pengar som ramlar ner i kassaapparaten. Pengar utbyts mot något ätbart. Skratt och stora gester mellan människor. Livliga diskussioner, högljutt vid vissa bord, mindre prat vid andra.
En flaska slår mot bordet när någon tar en klunk. Smaskandes på mackor och kakor sitter elever och utbyter dagens erfarenheter. Vissa stående, andra sittande. Det är inte långt kvar till at det ringer ut.
Cafeteriadamen arbetar glatt med att lägga upp nya godsaker på faten. Man möts med ett leende i kassan hos henne. I ett hörn står en annan och torkar golvet. Hon ser ut att tänka att det är skönt att dagen snart är slut. Vatten spolas och kaffe kokas. Papperskorgar ska tömmas och kakor köpas ytterliggare en gång.
Ute faller ett dystert regn, men det dystra skildrar inte stämningen inomhus.
En tjejs telefon ringer, ett trevligt samtal vad det verkar. Människor ansluter sig till grupper som redan sitter. Är glada över att de har en liten rast innan den långa lektionen börjar igen.
Även lärarna söker sig hit.
Folk reser sig, lektionen börjar igen. Är glada över att ha fått en pratstund tillsammans. Kanske den enda ordenliga under dagen. Någon pustar ut med en vattenflaska efter ett danspass. Snart är det dags att gå in för ännu en svettig timme framför speglarna. Ingen sitter ensam, alla pratar med någon. Det är tillbakalutad stil på de flesta, avslappnat. Ingen stress finns just nu. Det pratas om allt möjligt, prat blandas med skratt och prasslandet av godispapper. Godis unnar man sig även en tisdag.
Det är med skratt några lämnar cafeterian. Läxor görs och bedöms av kompisar. Flera går förbi, frestade att köpa något men låter ändå bli. Det märks i deras blickar.
Pengar byter ägare igen, ett russinpaket köps.
Det är slarvigt på vissa bord. Papper ligger kvar och en ensam kopp står ensam kvar vid ett annat. Ordningen är inte på topp. Några har inte tagit med skräpet i glädjen.
Det pratas killar, man är glad eller arg. Fredagens planer diskuteras redan. En grupp diskuterar hur länge de ska våga ta rast. Till halv, eller?

En 20-minutare i Katedrals cafeteria en tisdags eftermiddag. Jag är glad att konstatera att den i sig är glad.

Bakom hörnet stundar advent

Haft en dejt med tandläkaren idag.
Sådär lagom roligt. Halva munnen är fortfarande bedövad, jag drar mig för att le bland folk ett litet tag till..
Tog en promenad dit bort. Härligt att se att det hade frusit på, krossad is lite varstans på trottoaren.
Snart är det första advent. Julkalender, mys, tända ljus, stjärnor och stakar i fönstren. Jag missade decembermånad fram till jul förra året. Min by var kass på att adventspynta. Ingen julkänsla alls infann sig när man var på promenad. Min familj bakade inget, pysslade inget och skickade inga julkort. När man är van vid sådant så känns det lite konstigt att inte förbereda sig för vad som komma skall, hela december. Men visst, folk får väl ha det så om de vill.
Men jag ska ha det så traditionellt som det bara går.

Börja spåna på julklappar borde man också göra..


Lev i nuet

Veckorna går fort. Det känns både bra och dåligt.
Bra för att jag faktiskt vill att det ska bli nästa höst snart (plugg och allt vad det innebär). Dåligt för att jag egentligen inte vill att det ska gå så fort.
Här hemma kan jag verkligen leva i nuet. Något som jag kappt klarade av att göra i Schweiz. Planering för nya äventyr hela tiden. Nedräkning till varje helg nästan. Viljan att veckorna skulle gå snabbt snabbt i slutet, dagarna som bytte namn till siffror i nedstigande ordning.
Jag hoppas att jag aldrig mer ska behöva räkna ner för att känna att jag kommer att klara av det. De där sifforrna som kom närmare och närmare noll för var dag som gick var liksom en livlina. De visade mig att jag kommer att komma hem så småningom. Och hade jag exakt koll på hur länge det var kvar, hur många mer dagar jag skulle jobba, då kände jag att jag lättare kunde uthärda de jobbiga dagarna. 30 dagar tills familjen kommer, 45 dagar till hemresa över jul, 27 dagar till Rom, 10 dagar till Paris... Och när man kom på 10, då kändes det som om att man redan var där. I Milano, Bryssel, Lugano eller Paris. Efter 10 gick det ganska så snabbt ändå. Man hade räknat ner från 40 kanske, 10 kändes lite. Och man mindes när man tillsammans med någon hade räknat ut hur långt det var kvar tills man skulle åka någonstans. Det kändes som en
e v i g h e t. Men tillslut stod man där, redo att fara. Man hade tagit sig igenom 40-strecket, 30-strecket (bara en månad kvar!), 20-strecket och efter 10:an gick det som på räls.
Det var en sorts lycka det.

Men egentligen ingen lycka som hör hemma här. Inte nu. Det var då.
Lyckan följer en varje dag. Tryggheten finns där.
Såklart så får man längta. Men man ska inte tänka på dagarna som något som man måste ta sig igenom utan man ska vårda varje dag. Längta till varje dag. Göra något bra av den.
För man vet aldrig vad som väntar bakom hörnet.
Du kommer att vilja komma ihåg dina vanliga dagar.

Halva dagen ledig

En härlig höstdag. Jag har gett mig själv en halvtimma till att göra något som inte har med jobbet att göra. Sen måste jag fortsätta planera. Ska ta mig upp till danssalen någongång efter lunch så får jag lite koreografi gjord också.
Men nu får jag göra precis vad jag vill innan jag ska vara duktig igen.
På lördag ska jag ha en danskurs för RUM:s räkning, har dans och uppvärmning klar men jag tror att jag måste gå igenom lite hur jag ska lägga upp det hela. Inte så många anmälda, men jag hoppas att jag kan ge de medverkande en positiv syn på dans.

Ikväll är det tre timmars stepp. Och jag måste påminna mig själv att jag ska sms:a Jorge och påminna honom att ta med sig steppskor till oss.


Hej, stepp

Schemat är fullspäckat. Det är så härligt. Det är så jag.
I morgon ska jag återigen ta fram mina skills som kille (och hoppas på att träningsvärken inte blir lika stor som efter förra gången. Jag säger bara, aj axlar!) och på torsdag ska det steppas i flera timmar! Oj, vad länge sedan det var som jag satte fötterna i ett par steppskor. Men tekniken sitter där någonstans. Det vet jag att den gör.

Förra gången (och första!) som jag steppade i en föreställning var i produktionen i 2:an.




Plåtburk


En grå och regnig dag som den här passar jag på att spana lite.
Burkar som denna såg jag överallt i Schweiz och jag blev riktigt glad när jag hittade dem även i Sverige. (Tillät mig inte att köpa med mig mer än en burk hem, så dessa fick jag skippa).
Om jag har fattat det hela rätt så är de faktisk svenskdesignade. Från Dixie, på deras hemsida hittar du vart de säljs i Sverige. Den här hittade jag på inreda.com

Det är något speciellt med plåtburkar.

Burk för tvättmedel.


Dans och böcker i mitt hjärta.

Repat flera timmar. Varit stark och gjort en massa lyft. Jag ska vara kille i en dans. Jag säger att det är för att jag har sådana armmuskler som klarar av att lyfta vackra kvinnor. Låter ju bäst i alla fall.
Haha.

Annars är väl det en av tre saker som upptar stora delar av mitt liv nu. Att repa alltså, inte att vara kille.
Tillsammans med jobb (dans) och drill (en hel del dans där med)
Så sammanfattningsvis.
Mitt liv är just nu ett virrvarr av dans.
Vad härligt det låter.

Annars så fortsätter jag att duktigt läsa mina böcker. Ska tillbaka till biblioteket imorgon för att låna några nya.
Boken logopedi ligger mig extra varmt om hjärtat. Jag kanske är galen. Jag ska inte börja plugga förrns nästa höst. Men det verkar ju så intressant! Jag var bara tvungen att låna den. Just nu längtar jag efter att få gå i skolan igen.
Vilken, om möjligt, låter ännu galnare..

Tror att jag ska sätta mig framför en film nu innan jag bäddar ner mig. Eller ännu bättre. Jag bäddar ner mig för att titta på en film.
Ska bara skriva klart morgondagens planeringen för drillträningen.





Fredag

En sån där dag då timmarna bara går och helt plötsligt undrar man vad man gjorde med dem.

Är glad för att jag inte behöver åka på möte i morgon, jag har lite annat som jag borde göra. Med betoning på borde. Söndagen försvinner i musikalrepetitioner och möjligen möte på kvällen. Då är det skönt att ha morgondagen ledig. Fars dag och sådant är ju på ingång så att säga.

Jag har härmed fått min första parkeringsbot (dock var det inte jag som körde..men vi bestämde p-plats tillsammans så då blev jag delaktig i det hela). Jag ska aldrig mer tänka "Äh, visst, det står personalparkering och tillstånd krävs men klockan är ju 20.00 och långt efter kontorstid.. sen finns det ju hur många platser som helst lediga.
Nehepp.
Den gick inte den.
Men, men. En gång är ingen gång.
Och det var det inte jag som sa!

Snart är det dags för ombyte och dans. Ska bli skönt att få ta in koreografi och inte själv lära ut den.

Vi säger så här.

Jag skulle verkligen behöva ta sånglektioner. ja.

Första sångrepet idag. Gick hyffsat om vi bortser från att tjock tjock dimma försenade oss en hel del, och att vi körde ganska så fel först så det tog ett tag innan vi hittade. Svår låt, men rolig.

Nu ska jag läsa. Jag har blivit bättre och bättre på det nu.

Efter en heldags jobb imorgon blir det Ladies Night med Ebba von Sydow. Ska bli spännade. Ingen aning om vad som står på programmet. Jag tror att jag tar mina nyaste skor med klackar.. lite halvt uppklädd sådär.




November

Jag är laddad. Lovet är slut och i morgon drar allt igång igen. Jag har försökt att inte tänka jobb denna helg, det gick sådär (det är ju så svårt att inte planera!) men jag har ändå fått vila ut ordentligt.
Igår kväll var jag i Göteborg på middag med vänner som jag träffade i Schweiz. Mycket trevligt. Dagen har spenderats i Göteborgs affärer och jag kom hem med två luvtröjor.

November har kommit tillbaka och den första snön har fallit.

Livet flyter på..

Veckan blir innehållsrik.
Drill på i morgonkväll
jobb tisdag-torsdag
Sångrep på tisdagkväll
Ladies Night i stan på onsdag kväll
Dansrep på torsdag kväll.
Och på lördag ska jag på möte, ett västragötalandsdistrikt ska bildas inom Svenska Drillförbundet.

Äntligen är mitt schemat späckat. Precis så som jag vill ha det.


RSS 2.0