Nytt år och ena halvan (+ lite till) spenderas i Schweiz

Sista kvällen hemma.
Mina 13 dagar i Sverige har gått ganska så långsamt ändå. Veckan innan jul gick otroligt sakta och det var ju väldigt positivt.
Men nu står jag här. Väskan är snart färdigpackad och jag drar i morgon igen.
Sju månader och lite till ska jag vara borta den här gången.
Jag är livrädd för att det ska bli jättejobbigt samtidigt som jag verkligen inte känner mig färdig med Schweiz på långa vägar. Jag ska absolut tillbaka - inget snack om saken.
Men lite jobbigt i kroppen känns det allt. Fast möjligen bara för att man bara varit hemma och "varit". Endast gjort det som man velat göra. Hade jag nu stannat hemma och inte åkt tillbaka så hade jag ju varit tvungen att göra något.
Lika bra att detta något blir att jobba i Schweiz några månader till.

Och vilken "vårtermin" sen. Planerna är många och jag ska verkligen ta vara på varenda liten ledig stund (även fast det bara är att "nu ska jag läsa denna boken")
Jag ska åka skidor, träffa en massa nya människor (tillsammans med de fantastiska människorna som jag redan haft lyckan att stöta på här nere), besöka Rom, Barcelona?, Bryssel och något mer? Utforska Schweiz ännu mer och avsluta med semester i Milano och Frankrike.

Det kommer att gå fort fort fort.
Sen sitter jag hemma i soffan i augusti och undrar vad jag nu ska ta mig till. Och längtar tillbaka förstås.

Så, jag kan väl bara hoppas att ni fortsätter att följa med på min resa. Då blir jag glad och känner mig inte lika mycket "ensam i hela världen".

Men just det. Först blir det ju en tripp till Paris för nyårsfirande med V och N och deras kompisar.
Så på återseende 3 januari. Då har jag kommit hem därifrån.
Mjukstart på det nya året.
Ett år som jag inte har en aning om hur det slutar.

A+

Hem ljuva hem

För mig känns det inte som om att jag har varit hemifrån i fyra månader. Det är nog mest resten av familjen som "känner av" det.
Den 12 timmar långa hemresan gick smärfritt och min väska var på sitt bra humör så jag lyckades kravla mig upp på alla tåg utan några större problem. Fast svenskar är ett väldigt ohjälpsamt folk måste jag säga. Man har ju vant sig vid hälsningar och folk som frågar om man behöver hjälp hela tiden (då framför allt med pojkarna någonstans).
Jag hälsade på en kvinna som stod ensam på perrongen i Nyköping. Hon såg helt förskräckt ut. I Schweiz är det helt normalt (att hälsa alltså..).

Nej, nu ska jag umgås med familjen min. Får väl se om det blir någon mer uppdatering här under veckan. En sammanställning av Schweiz del 1 möjligen kanske någon gång.


Vet ni vad

Imorgon kommer jag hem.
Känslan är konstig.
Jag kommer att babbla franska utan att tänka mig för. Det är inte för att "skryta" med min franska. Det bara slipper ur mig då och då.
I morgon vid den här tiden är jag hemma!!!
Inte riktigt klokt.
Fast först ska jag ta mig igenom en 12 timmars resa. Tåg - vänta -flyg - tåg - tåg - tåg.
Kan nämna att mellan 18.45 och 22.35 kommer jag att sitta uttråkad på ett tåg (Ett av de tre tåg som jag ska kravla mig upp på under kvällen med min gigantiska väska.) Slå mig en pling eller underhåll mig gärna med sms. Då blir jag glad.

Vi ses i morgon Sverige!

(Pappas hamburgare väntar på mig i kylen..mm..jag ska vara riktigt hungrig när jag kommer hem. Och så blir det fika!)

Fast först har jag ju massor att göra i morgonbitti.
Sova kanske.

Hur ska detta nu gå? (Jag bjuder på den..)

image170

Nu inleds

image169


Upplysning

Du som frågade om Luciafirande i närheten av Neuchâtel.
I morgon gör vi vårt sista framträdande på IKEA i Lausanne (Aubonne). Jag tror det är vid 18.30-tiden i restaurangen.
Om det finns något närmare vet jag inte.

image168


Luciadagen stundar

Tog mig i kragen och bakade lussekatter. Brunare än vanligt (fullkornsmjöl) och utan russin fick det bli. Men lussekatt - det smakade det allt.

image167


Inte så smart kanske..

..Att träna med ont i nacken. Så nu gör det förstås ännu ondare. Fast det kanske det var värt. Ett ordentligt träningspass tog jag mig igenom i alla fall. Fast sit-ups är ju inte det bästa för just den muskeln som håller upp huvudet...
En välförtjänt dusch ska jag ta nu.

image166


Vad var det jag sa..

Ja, en låång vecka kommer det att bli. Fast i morgon är ju halva redan avklarad i och för sig. Men denna dag har gått låångsamt. Möjligen för att de vaknade redan vid kvart över sju idag så dagen blev extra lång igen. Hoppas på ändring i morgon. Och i morgon blir det ju julmarknad hela eftermiddagen.

Plötslig väderförändring har vi varit med om också. Vi drog på oss ytterkläderna vid 15-tiden för att ta en promenad. En promenad med paraplyerna i högsta hugg eftersom det ösregnade. Var ute en stund och köpte bröd bland annat. Sen gick vi in, tog av oss alla ytterkläder och då när jag tittar ut genomfönstret så snöar det jättemycket. Så nu är det alldeles vitt. Vi missade precis snön. Helt plötsligt blev det någon grad kallare så att regnet förvandlades till snö.
Får väl se om den ligger kvar i morgon.

image165

Ej från idag, men kanske ser det ut så i morgon. Det ska förresten bli minst 10 minusgrader här nästa vecka. Men det kommer ju inte jag märka av.
Encore 4 dodos! Sen så. Hoppas alla avgångs- och ankomsttider klaffar bara.

AJ

Veckan började bra. Vaknade med nackspärr. Det är inte roligt att leka med barn när man inte kan böja sig ner utan att det hugger till i nacken.

Det finns ju knappt något som inte säger att denna vecka kommer att gå i snigelfart.
Fast hoppas ganska så mycket att det där knappa kommer fram. Och att veckan flyger fram.
I morgon tisdag. Ensam. Det har regnat hela dagen (förvånad? nej.), gör det det i morgon med tro?
Julmarknad i Bienne blir det nog, om vi inte tar det på onsdag. Tåget tar vi, då blir de nöjda. Och jag blir nöjd för att jag får mysa runt i Bienne.

Julkalendern och en tidig sänggång och så får hoppas att nacken är bättre i morgon.
I morgon ska jag även börja packa..men vad ska jag ta med mig?
Först var det bestämt så att jag skulle ta min stora (gigantiska) väska med mig hem och lämna den där och ta en mindre till Paris. Men nu så åker vi tåg från Paris (Första klass! :-P) så jag kan ta med min stora väska tillbaka igen. Vilket ju är topp för då kan jag få med mig allt (nästan) som jag saknar här nere.
Typ (riktiga!)  havregryn och så. Haha.


En försmak av det som komma skall

En härlig helg har det varit med försmak av den svenska julen. Très sympa.
Vår präst Per har något alldeles extra. För finns det någon annan präst som övar de små sångerna, som man sjunger mellan olika texter, med församlingen innan man sätter igång med själva programmet för dagen? Eller omvandlar gemburkar till maracas för att ha något att rassla med under lovsången från Sydafrika. Eller som pratar om gps:er (Årets julklapp i Sverige fick jag höra) i predikan (med långa utsvängningar om gatuombyggen och hur otroligt det är att den verkligen hittar i Lausanne. För att inte tala om att det är en svensk dam som pratar, och som ofta säger "gör en U-sväng" tusen gånger men sedan hittar hon en annan väg så att man kommer fram till slut i alla fall. )
Och tillslut så kom han faktiskt fram till en koppling till himlen och vägledning.
Till slut.

En mycket trevlig glögkväll hade vi igår kväll med pepparkakor, lussekatter och lite annat.
Och vi kom med tåget och bussen och bussen igen till alphyddan i Lausanne som vi skulle tillbringa natten i. En mycket gästvänlig morfar var vår värd.

Så helgen kunde inte blivit bättre. Eller, man kunde ju fått vinna den där nedrans chokladkartongen (eller vad säger du Camilla. hihi). Med det blev nitlott efter nitlott. Och sen gav jag upp. Fast när jag jämrade mig så såg jag allt på Marianne att hon hade velat ge mig den. Så hade jag stått kvar tills efter stängning och den fanns kvar så..Vem vet..
Jag är helt enkelt omgiven av en massa bra och härliga människor.
Det kan ju inte bli bättre.
Och nu ska jag jobba 5 dagar. Eller ja, 4 ½ blir det, och sen åker jag hem. HEM! Jag har en konstig känsla i kroppen som jag inte riktigt kan beskriva.
Men konstigt ska det i alla fall bli.

image164

Och förresten. Klicka på mig här bredvid och kolla in alla andra kort från helgen. Lite Luciabilder kommer förhoppningsvis om någon vänlig själ vill skicka några till mig (hinthint).

Har jag fått med allt nu?

Ok, det finns en del att göra innan vi far (förhoppningsvis innan klockan 13).
Jag ska för första gången stryka i detta hus. Och det är inte för att jag inte kan stryka som jag inte har gjort det innan utan det är av den enkla anledningen att de inte alls har ett likadant strykjärn som vi. Utan man måste hälla i nån konstig vätska i en konstig behållare som sitter under strykbrädan (och jag har ingen aning om hur man hur, var och varför), och så låter det så förskräckligt.
Men idag måste jag. Mitt lucialinne måste strykas. Men jag ber nog V om hjälp..

Jag ska packa en liten övernattningsväska för i natt sover jag hos Hanna. Eller hos morfadern i Hannas familj rättare sagt. Inte glömma tandborsten!

Jag måste helt ärligt lära mig texterna! Eller, de flesta kan jag. Det är midnatt råder verserna och Pers låt som inte riktigt har fastnat i huvudet än. Och hur är det nu i Gläns över sjö och strand? Jag blandar nämligen ihop första och andra versen. Men det är bara första som jag behöver kunna!

Det ösregnar så en promenad ger jag mig inte ut på men träna måste jag göra snart. Och duscha. Hoppas på att håret torkar snabbt (ingen hårfön till hjälp!) och sen tänker jag locka mitt hår. Om jag hinner.

Det är bara att sätta i gång.

Det börjar ta form..

Ny design alltså. À la mig. Amatörnivå men det är inte så mycket att göra åt. Jag behövde lite förnyelse även fast jag verkligen var jättenöjd med Elins design.
Men ja, lite stolt är jag allt över mig själv ändå^^

Gissa vad det gör just nu..just det..regnar. Eller rättare sagt, vräker ner. Igen.

Vilken dag jag har haft. Ledig förmiddag och eftermiddagen tillbringade jag i mataffären med Gaël. Lugnt och skönt. Fick två julklappar köpta också vilket var mycket bra.
Vet nu även vad jag har på kontot. Jag är så dålig på att skriva upp utgifter men idag kom äntligen saldobeskedet för november. Det var mer än jag trodde, tur det. Lite ska jag väl kunna ta ut och spara undan. Gömmer jag det hemma så kommer jag ju inte åt dem. haha.

Dags att ladda kamerabatterierna för i morgon ska kameran gå varm hela dagen. Och på söndag också.

image163 

Under konstruktion

Försöker mig på att förändra lite.
Blir antagligen inte finare än den förra för duktig på det är jag inte.
Så ha lite överseende just nu om det ser konstigt ut.

Matpaus!

Jag blåser bort (nästan)

Fick ledig nu på förmiddagen, eller kanske är det hela dagen? jag vet inte. Det enda jag vet är att jag fick ett meddelande igår kväll där det stod att jag inte behövde gå upp idag för att jobba. Får väl se sen om det då är meningen att jag ska jobba eftermiddag eller inte.
Tänkte i alla fall passa på att skriva lite. Lite längre den här gången. Det var ett tag sen.

Det har ÖSregnat och blåst som bara den hela natten, började ungefär en halvtimme efter att jag kom hem igår vid halv tolv tiden. Så mina tankar på promenad har ju blåst bort totalt, det känns inte riktigt aktuellt.
Men träna ska jag. Så småningom.

Vad gör jag då uppe 8.30 (det är nämligen klockan just nu) en dag då jag är ledig? Jo, jag vaknade av det här förbaskade regnet runt halv 8 tiden, var verkligen väldigt tvungen att gå på toa och sen satte jag mig i lugn och ro och åt frukost. Inte vill jag kasta bort dagen inte.
Jag menar, det är ju ändå helg nu så sova kommer jag ju att få göra (eller?).

Jag har haft en brabra vecka. Allt har gått så lugnt och smidigt (och fort!). Mycket har det väl att göra med att pojkarna sover mycket längre nu. De är inte redan vakna när jag smyger ner klockan 7. Romain är den som sover längst för närvarande, 9.20 gick han upp i onsdags och igår var han nere vid 8.10 tiden tror jag.
Mycket trevligt för au-pairen! Fortsätt så.

En lag i Schweiz (Jag blir inte förvånad längre. Detta land har mer konstiga (och onödiga?) lagar än vad Richard har liknelser (och DET är många det. Säger man bara Ullared till en estet från Skara så svarar hon/han Korvkiosken! För att nämna en...):
Jo, för att komma till saken. Det finns en lag i detta land att en affär inte får ha öppet mer än 4 söndagar per år! (fast då förstår jag inte riktigt hur våran affär här i Court kan ha öppet 4 timmar varje söndag, men det kanske är ett undantag).
2 av de söndagarna tas innan jul.
Den stora debatten är nu (som jag läste om i tidningen på tåget till Lausanne igår): Ska denna lag slopas?
Ja, säger jag. Som en annan sa: "Leve lagändring och gör söndagarna levande."
Vi får se. Möjligen har de väl denna debatt varje år..vad vet jag..

Lausanne igår alltså. Jag kom äntligen ihåg att ta med mina noter så jag kunde mildra min pianoabstinens som jag haft i några veckor nu. Inte spelat på 3 ½ månad, det kändes (och då hördes också såklart).
Hittade även, som tur var, ett lite längre lucialinne eftersom det som familjen hade med sig var något för kort. Så nu är jag fit for fight på lördag. och på söndag. och på torsdag.
Jag borde bara lära mig texterna ordentligt..
Familjen har tänkt sig att åka ner till Lausanne med mig för att kolla in den svenska julen lite närmare. Smaka glögg och lussekatt (så får vi se om jag bakar på måndag..jag har liksom inte haft ork att fixa ingredienser och sånt). Undrar när vi kommer i väg. Det brukar för det mesta bli en timme senare än beräknat (och då är jag klar när det är beräknat).
Gårdagens kommentar går helt klart till Linnea. Efter mycket prat om när vi ska träffas och hur vi ska gå i helgen, mycket sång och linneprovande så kläcker hon ur sig detta på vägen till tåget: "Vad ska du göra i helgen då??" Ja, vad ska jag göra i helgen.. ;-P Och sen även när vi säger hejdå på tåget. "Då ses vi på torsdag då".
Linnea, du ska till Lausanne i morgon. Skriv upp det! (På söndag tar vi hand om dig, jag lovar ;-) )

Jag har ingen bild att lägga upp. Jag har varit väldigt dålig på att ta bilder på sistonne. Men i helgen så!

Nån mer uppdatering blir det säkert innan lunch (jo, jag jobbar i eftermiddag har jag fått bekräftat nu. Handlas ska det göras).
Men säger redan nu. Trevlig helg.

Att våga

På promenad med skön musik i öronen. Det spritter i benen.
Du kommer ut på en grusväg en bit från alla hus. Inga lampor och inte en människa i sikte.

Vad gör du?


image155


Det är en härlig känsla. Släppa alla hämmningar och bara låta kroppen leda.

Yey

Min första teckning i photoshop. Ordet illustration är jag en bit i från så det vill jag inte använda.
Sådana hära har jag fått rita en massa den senaste veckan. Hoppas ni lägger märke till kepsen, den är nämligen den mycket viktig, en helikopterförare utan keps går ju inte för sig. Eller hur!

image154

Snart är det helg ;-P

Onsdag i morgon. Ensam med pojkarna. Vi ska julpyssla och ha det mysigt har jag tänkt. Det har regnat oavbrutet (med småsmå undantag) i tre dagar nu. Kan ju hoppas på att det blir lite bättre väder i morgon så att vi kan ta oss en liten promenad.

Nu ska jag se på två avsnitt av julkalendern innan sovdags.

image152

Frågan är bara vart tiden finns...

image158

Nystart?

image156

1:a advent

Att det är första söndagen i advent märks verkligen inte här. Inga adventsljusstakar eller stjärnor i fönstren. Ingenting. Vissa har klistrat upp tomtar på fönstren med det räknas verkligen inte.
I vårt hus finns det en sak som uppmärksammar att det faktiskt är december nu och det är adventskalendern som sitter på kylskåpet. Fast tilläggas kan att det var jag som frågade om vi skulle ha någon, annars hade den nog också lyst med sin frånvaro.
Ljus överhuvudtaget har vi knappt några i detta hus. Så tråkigt. Jag förstår väl att man inte kan tända ljus hipp som happ när man har småbarn men ett på bordet när man äter funkar väl i alla fall.
Inredning i sig är inte deras starka sida. Ibland kan jag få riktiga ryck när jag ser hur köket ser ut ibland. Då får jag hejda mig ganska så mycket.

Nu sitter jag här med lite tända ljus och myser. Det regnar och blåser som bara den, prickade in min promenad precis när det var uppehåll och slapp då regnet som tur var. En ny vecka stundas. En vecka som avslutas med julmarknad och luciatåg. Det ska bli mysigt.
image155


En regnig söndag i december

Jag har varit här i 100 dagar idag. 100 dagar. Och jag firar med storstor städning.
Hinner inte analysera det mer ingående just nu men det kanske kommer.
Jag trivs och det är väl det som är det viktigaste.

EM-lottning  har det också varit. Sverige kommer inte att spela i Schweiz i gruppspelet. Typiskt också. Fast då får vi ju en anledning att besöka Salzburg eller Innsbruck i juni. Det kan ju bli trevligt.
Det hade jag ju aldrig gjort om jag inte hade varit här nere.
Det är det som är bra med Schweiz. Nära till en hel del.

image154

lucka två

image153
En onödig lista

I morgon

( ) Promenad
( ) Annan träning
( ) Se på julkalendern. Den verkar ju helt okej enligt mig. Sådär lagom söt.
( ) Storstädning av rummet. Inklusive moppning av golvet
( ) Fixa med bilder som ska printas ut till fotoalbum
( ) Storstädning av badrummet
( ) Lägga in julmusik på datorn. Köpte cdn "101 christmas songs" i London..
( ) Börja slå in julklappar möjligen. Känna lackstångens doft är ju alltid härligt.

Ja, sen tror jag väl inte att jag hinner med så mycket mer. Men gör jag det så har jag alltid en film att se eller andra projekt att greja med.Och just det. Två veckor kvar tills jag träffar denna förpackning och dess innehåll. Inte klokt egentligen att jag längtar efter fil så mycket som jag gör.

image152


Lucka ett
image151


RSS 2.0