Hallå??!

Ring nu då!
Detta är outhärdligt.

Känns lite konstigt. Jag ska träffa min familj för första gången på två månader och en vecka!

Jag har en bra vecka framför mig.

Men ring nu då!

Denna väntan

Värre än julafton helt klart. För på julafton finns det inga förseningar som stör. Inga "Kalle Anka kommer idag istället klockan 16 på grund av..."

Planet runt 1 ½ timme försenat.
Åh, jag bli galen. Denna dagen slääpar sig fram.

Nu har jag i alla fall fått båda två att somna så jag får en lugn stund för mig själv.

Om tre timmar så..

Jag har ett helt vardagsrum att städa. Det går vilt till när pojkarna leker. Och så ska vi äta mellanmål. Och sen kommer förhoppningsvis Nicolas hem. Men jag kan inte gå ut. För det ÖSregnar.
Jag får fördriva tiden med en film sen eller nått. Om jag vågar stänga in mig på mitt rum.

Dag 13 av 58 och snart november.

En nedräkning är avslutad

Idag har jag varit på zoo. Träffat tigrar och väjt för en galopperande miniponny. Jag undrar fortfarande om det var mening att den skulle vara lös. Så här var det:
Precis vid en lekplats mitt i zoo:t stog det en miniponny. Jaha, tänkte jag. Den verkar lugn så här kan vi ju leka lite. Men helt plötsligt så börjar den att göra ruscher lite fram och tillbaka. Hjälp, vilken respekt för djur jag har, det märkte jag tydligt idag. Pojkarna ryckte inte ens till när den kom galoppernade emot dem.jag däremot.. "öhm..jag tror att det låg en annan lekplats därborta..kom så går vi!"
En trevlig eftermiddag hade vi i alla fall. Trötta kom vi hem - Romain hade ju inte gjort någon "kommer inte på ordet på svenska" dodo (sovit alltså) så han var extra trött. Slog oss ner i soffan alla tre och tittade på film. En jag inte sett, tog franskt tal med engelsk text. Rolig var den. Och mysigt hade vi det.
Hade ingen som helst lust att åka till dansen..men jag överlevde.

Imorgon kommer de!!! Hur ska jag få dagen att gå fort tro??
Får väl se om det blir något mer bloggande under veckan. Om inte, så är jag tillbaka på lördag igen.
Men on verra..


Vintertid!

Klockan visar fortfarande fel här.
Det är väl inte jag som ska ändra någonstans??

image120


Smaker i mängder

Jag äter mycket yoghurt här. Till frukost och till lunch när jag är i väg någonstans.
Jag har konstaterat följande angående yoghurtar.

Körsbärssmak: Inte att rekommendera
Rabarber: Migros egna. Oh, gott.
Banan/Kiwi: Trodde jag inte men, Mums!
Hederlig bärblandning: Funkar alltid!
Plommon (gjord på getmjölk): Rinner ner, men vanlig är nog godare. Det måste jag prova..
Sojayoghurtar: Funkar  finfint, men jag föredrar vanliga helt klart.

Här finns även nötyoghurtar. Såklart har jag inte provat, men säkra källor säger att de är gooda.
Chokladsmaker i mängder, kolasmak (!) och annat konstigt finns kvar att testa.
Kolasmak kan ju inte vara gott..eller??

image119Den här åt jag för några mornar sen. exotik.God god.

I'm back

Tänk vad en promenad kan göra med kroppen. En timma i solskenet och sen är jag som en ny människa. Men oj vad tunga benen var i början. Tog mig igenom magstyrkan på rummet och har tagit en skön snabbdusch.
Nu kan jag bara må gott resten av dagen. Två doobidoo avsnitt och mer än halva Stolthet och fördom har jag att roa mig med de närmaste timmarna. Tillsammans med en clementin och lite torkad frukt så kan det ju inte bli annat än en bra avslutning på denna veckan.

Jag bjuder på en Bern-bild till innan jag slänger mig in i sagans värld.

image118

Noll

Verkligen ingen energi alls just nu. Förmiddagen har försvunnit och jag har inte gjort någonting knappt. Jag har liksom inte orkat. Sett på halva Stolthet och fördom och fick för en sekund tummen ur och hämtade dammsugaren - då nu är rummet städat. Annars känner jag mig bara så matt.
Alla andra söndagar har jag börjat dagen med en promenad, styrka och dusch. Idag tänkte jag att jag skulle prova att vända på det. Ta promenaden på eftermiddagen istället. Tydligen ingen bra tanke eftersom energin står på noll. Nog bättre att börja dagen med promenad i alla fall.
Efter maten ska jag ge mig ut. Långt ska jag gå. Och jag ska komma tillbaka tipptopp. Inte för att jag har så mycket att göra här. Se klart filmen, läsa och plocka i ordning lite.
Men jag tror att energin kommer att komma tillbaka. Och känns mycket bättre i kroppen om man är pigg.

image117

Gårdagens misslyckade "här sitter jag och äter rabarberyoghurt på tåget"-kort.

Jag blir ju inte direkt piggare av att mitt internet säger "svarar inte" och stänger ner hela tiden.. Irriterad.

Inlägget skrevs en timme tidigare än vad klockan visar. Vet inte blogg.se att det är vintertid nu?

Bern och jag

Det enda jag kan komma på som är "dåligt" med Bern, det är att det talas tyska där. Ett fransktalande Bern - åh, vad det hade varit bra.
Men jag hade ändå såklart en underbar dag i den schweiziska huvudstaden. Hittade julklappar till Pappa, Julia och Anton. Inte till Nicolas och Valérie som var mitt mål, men jag vet i alla fall vad jag ska köpa nu.
Cd-skivor och filmer är billigt här så jag slog till med en av vardera till mig själv. Till min egna samling. Katie Meluas nya skiva för endast 18.90 (ca 110kr) och den nya Stolthet och fördom för det mycket överkomliga priset 14.90 (ca 85kr). Och jag höll min budget för dagen. Det är jag mycket nöjd med.
Fullt med julsaker och julgodis i affärerna nu. Julskyltningen har väl inte riktigt börjat än i alla fall som tur är. Men snart så..

Och förresten. Schweizbor - kära vänner. Mig kan ni inte nå via min mobil längre. Antagligen kommer mitt nummer att skrotas. Jag skrev ju fel PIN-kod tre gånger. Ingen fara tänkte jag, det är ju bara att skriva in puk-koden som står på ett papper som hör till telefonen. Men icke sa nicke. Deras förra au-pair hade slängt alla papper. Hur dum får man vara! Så nu måste vi köpa ett nytt kort. Typiskt.

image116


En god morgon

Jag kan verkligen inte sova länge här. Har varit vaken i nästan två timmar nu. Beror nog mycket på att om jag vaknar och måste gå på toaletten så är jag tvungen att ta mig neråt två våningar. Och brevid mitt badrum ligger köket och tanken "det skulle vara gott och mysigt med en frukost för sig själv" dyker oftast upp i huvudet på helgerna. Så istället för att gå upp och lägga mig igen tar jag fram yoghurt, bröd, skinka och kellogsK (lyxade till det med banan i yoghurten idag!) och sätter mig och äter i lugn och ro.
Det är skönt när man annars inte äter någon lugn frukost utan måste serva andra hela tiden. Och hålla koll på dem..

Idag ska jag ta mig till Bern så småningom. Efter träning och iordningsgörande. Hoppas på att hitta julklappar till N och V samt kanske till någon mer. Ska även försöka se lite mer än bara shoppninggatorna den här gången..
Möjligen är jag ensam hemma i natt. Jag kommer hem vid 20.30 - tiden. Man får gärna göra mig sällskap på msn då. Vet inte riktigt hur det är att vara ensam i detta hus..

Och just det. Min franskafröken ringde igår. Jag ska komma den sena tiden nästa torsdag. Hoppas att det blir en bättre grupp. Hennes kommentar när hon fick veta att jag är från Sverige: Oh, I Sverige är det kallt.

Även fast jag trivdes väldigt bra i hellugg så har jag kommit på att det inte riktigt funkar att ha det under vintern. Hellugg och mössa går inte riktigt ihop på mig. Mamma får klippa till snelugg istället så får vi se till våren sen istället om jag byter tillbaka.

Ska pallra mig ur sängen nu. Dags för dagens träning.

Hujedamej

Det är helg. Igen. Oh, så härligt.
Jobbat ganska så mycket denna vecka. Valérie är lite småsjuk med feber så jag har jobbat längre när hon har varit hemma (frivilligt, jag är en omtänksam människa). Men det har gått bra.
Idag var jag och Gaël och storhandlade. STORhandlade. Vagnen var överfull och maten fick inte plats på rullbandet ens. Kassörskan gav mig en uppgiven blick när hon såg att jag hade mer grejer i vagnen som inte skulle få plats på "en" sida. Jag fick ta båda... Vi åkte till Stora Coop i Bienne (stad med 50000 invånare som ligger ca 25 min med bil från Court), jag hade ingen aning om hur man skulle köra och visste bara att det låg mitt emot järnvägsstationen. Men jag hittade! Och sen sprang jag stressad runt i den STORA affären och försökte hitta allt på den LÅÅNGA listan. Tidspress hade jag också, för jag skulle också hämta Nicolas i Moutier innan middagen. Som tur var så var Gaël en ängel och satt i vagnen hela tiden. Hade ju varit en pärs att hålla reda på honom också..
När jag äntligen betalat och fått ner alla varor i vagnen igen, stressade vi till bilen. Plockade in alla varor i korgarna i kofferten och gick för att betala parkeringsavgiften. Maskinen var trasig. Någon hade inte fått tillbaka sin biljett. Jag var mycket glad för att det inte var min biljett som den hade slukat. Betalade en trappa ner, gick till bilen, och medan vi gick så tog jag upp telefonen för att ringa Valérie och säga att jag kommer nog att klara att komma tillbaka runt 12-tiden. gör jag den stora tabben att jag skriver in fel PIN-kod tre gånger..Ja, så jag kunde inte ringa. Jag trodde jag kunde min kod, men så var tydligen inte fallet. Körde stressad genom Bienne (jag vet, man ska inte vara stressad när man kör bil). Det gick i alla fall utan komplikationer och 12.10 sprang jag upp för trappan till lägenheten, genomsvett. Sen ner igen för att bära upp de TUNGA korgarna och vattenflaskor och apelsinfestisar. Puh!
Och ja, Nicolas blev hämtad och vi kunde till slut äta middag.

Promenad, styrka, dusch, lite städning, pappa-prat. Mina aktiviteter efter jobbdagen.

image115

Fotograferade lite under promenaden idag. Det var (är) så fint väder.


I skolbänken återigen

Idag har jag haft franska och jag lärde mig att säga vad jag heter, var jag bor och hur många språk jag pratar (och självklart vad språken heter på franska..) Så ja, det var väldigt lätt. Men min lärare ska försöka att lösa det hela. Möjligen delar de upp de två grupperna på torsdagkvällarna till en lätt och en svår grupp. Vore ju mycket bra om det blir så.
Gruppen denna torsdag såg i alla fall ut så här:
Två kvinnor i 25-års åldern från Sri Lanka. Den ena kunde lite franska, den andra kunde inget alls.
En kvinna (30 år) från Tjetjenien som kunde litelite franska.
Två tjejer i 18-års åldern från Portugal. De pratade lite och förstod nog en del..De hade varit här ett år och jobbade på en klockfabrik.
En kvinna i 25-års åldern från Serbien. Hon tog sammanlagt 4 kurser franska i veckan. Hon förstod bra och pratade en del.
En man i 40-års åldern från Turkiet som också tog 4 kurser i veckan..
En man i 40-års åldern från Vietnam. Rolig snubbe. "We are the world" utbrast han när vi presenterat oss. Inga franskakunskaper.
Och till sist. En kvinna i 40-års åldern från Spanien. Som verkligen inte förstod ett ord av vad läraren sa. Hon kunde ingen franska alls.

Vi gjorde ett minitest. Ett papper grammatik med lite verb, fem/mask, à la au eller à l' och sådant. Jag var nog den enda gjorde det utan problem. Som ett läxförhör i ettan ungefär.
Sen fick vi kolla på en bild och ringa in rätt namn för vad som var på bilden.

Resten av lektionen lärde vi känna varandra och lärde oss säga j'habite à..Je viens de, Où habitez-vous?
Så ja, för lätt.

Men förhoppningsvis blir det en "svår" grupp. Fast kan ju hoppas att det finns några fler på min nivå i den senare gruppen. Annars är jag ensam. Läraren var dock jättebra så jag tror att hon kommer att fixa det åt mig på något sätt.


En dag till helg. Och i morgon ska det handlas. Så antingen förmiddagen eller eftermiddagen "försvinner" i affären. Då går dagen fort.

Nej, nu ska jag sova.

Mys

Katie Meluas nästa (och nästnästa!) konsert är i Basel. En timma med bil från mig!!
Och jag upptäckte det alldeles försent.

Men annars.
Tända ljus.
Serie på engelska som inte är dubbad.
Nya framtidsplaner börjar att ta form.

Fortsatt bra helt enkelt.

image113Hoppla

Idag firar jag 2 månader i detta land.
Jag har haft min sista ensamma dag för veckan.
Jag känner på mig att helgen kommer att bli mysig - hur den än ter sig.
Nästa vecka (6 dagar!) kommer familjen.
Om en månad åker jag till de underbara i London.
Det är dag 7 av 58 och det har gått mycket lättare än jag trodde att det skulle göra.

Ja, mitt liv känns ganska så bra att leva just nu.

image112

En kväll på rummet

Idag struntar jag i film och umgände därnere och stannar på rummet. Dags för en sådan kväll nu tycker jag.
Dansat ikväll. Sådär lagom roligt men människorna där är trevliga i alla fall.

Det har varit en "jag och Romain"- dag idag. Först på förmiddagen tog vi en promenad och kastade stenar i floden medan Gaël och Valérie var på gymnastikträning (första för höstterminen). På eftermiddagen vägrade Gaël att följa med till en lekplats med ankdamm bredvid så det blev bara jag och Romain som åkte (Han är så söt i sin tjocka vinterjacka, imorgon får jag ta en bild). Fast det föll sig så att han somnade  i bilen på vägen dit. Så han sov och jag läste min bok de första 40 minutrarna när vi väl kommit fram. Sen kravlade vi oss ur bilen och ställde oss för att titta på ankorna och gungade lite. Sen var mina tår påväg att frysa ihjäl så vi åkte tillbaka hem igen.
Ja, det var väl min dag det, ungefär.

Imorgon har jag inte bil. Jag tror att vi ska ut och samla löv och göra nått slags kollage. Och så ska jag baka scones såklart. Får hoppas att dagen blir bra och att de vaknar sent. Hoppas,hoppas.

image108

Vintertecken

Idag har vissa granar allra högst upp i bergen blivit vita.

Jag hoppas att snön håller sig däruppe tills familjen kommer.
Det är med dem som termobyxorna, skidjackan och de tjocka stövlarna kommer.
Så innan dess kan jag inte riktigt leka i snön..

Hiskeligt kallt just nu att vara ute två timmmar som vi kunnat vara förut bara. Men det känns ju att man varit ute i alla fall..
Och så kan man ju såklart mysa inomhus efteråt.
image107
Vi har på något sätt hoppat över hösten här. Vi har gått från 19 grader och uppåt på dagarna till 4-5 grader. Vi hann aldrig ha 10 grader och regn i några veckor. Det var ju bra.


Musikimage106 


Tänkte att jag nog ska bygga upp en CD-samling också, jämte böckerna. Jag menar, när man flyttar hemifrån så måste man ju ha en "riktig" CD-samling.
Hör och häpna!

Kom precis på att jag inte har tittat i min kalender sen i torsdags!
Jag - Maja- som har kalendern som min bästa vän.
Jag konstaterade i alla fall följande efter att ha tittat i den precis.

Veckan ser ut som följer:
Måndag:
Jobbar med V. Får se vad vi hittar på, beror på om vi har bilen eller inte. På kvällen är det dans och jag måste komma ihåg mitt solo..
Tisdag: Jobbar själv. TIll lunch blir det majs- och potatisplättar. Aldrig gjort, så det blir spännande. Ska också baka scones till mellanmål efter att vi haft en härlig eftermiddag ute.
Onsdag: Köttfärslimpa ska jag göra för första gången. Lite tips från pappa får jag nog be om när jag ringer lite senare.. Sen Zoo??
Torsdag: Jobbar med V. Vet inte vad som händer än. Men på kvällen 18-19.45 är det i alla fall franska kurs för första gången. Får se hur det går..
Fredag: Jobbar med V. Vad som händer beror återigen på om vi har bil eller inte.
Lördag: Bern. Med Linnea (?). förhoppningsvis i alla fall! Julklappar ska inhandlas.
Söndag: Ingen som helst aning.

Det är 9 dagar tills familjen kommer!
Och dag 4 av 58 är avklarad.2007 års nedförsbacke har börjat

Söndag återigen. Hittills har jag hunnit med:
- Dansuppvärmning
- Styrka mage
- Styrka armar
- Styrka rygg
- Stretching
- Duschning
- Dammsugit hela rummet ordentligt
- Dammtorkat (till och med ovanpå garderoben!)
- Plockat i ordning
- Hjälpt till att göra gnocchis. Gott!
- Bäddat rent med mitt nya påslakan som jag köpte på ikea igår.
- Ätit gnocchis och umgåtts med barnens moster med man och barn.

Så det har varit en duktig söndag. Ska ta tag i att städa badrummet också..nångång.

Gårdagen spenderades i Basel, med Johanna och Elise. Först Ikea. Tillslut kom vi faktiskt fram även fast vi villade bort oss några gånger på vägen. Köpte lite smått och gott till rummet. En tvättpåse, påslakan, ljus, vas med konstblomma (Jag har bestämt mig för att de schweiziska blommorna inte ska behöva lida, då mina fingrar är allt annat än gröna..Det är i alla fall svårt att komma i håg och vattna dem..) bokstöd och julklappspapper.
Köpte Inget i svensk-shopen men mumsade köttbullar till lunch (även här var det pommes frites till.)
Sen sightseeingade vi Basel lite, solade vid Rehn och mådde gott helt enkelt. Nämnas kan ju att flera affärer har börjat med julsaker. Liite tidigt möjligen.
Men en trevlig dag blev det fast kallt kallt!
Nicolas hämtade mig i Moutier och sen åkte vi hem och åt pizza. Full rulle i huset med 4 barn mellan 2-4 år. Till slut fick vi dem i säng i alla fall.

image105

Ja, jag är faktiskt just nu i en nedförsbacke i uppförsbacken..
I fredags var det 8 veckor sen jag kom hit. Igår var det 8 veckor tills jag åker hem för jullov.
Halvvägs på höstterminen (ja, eller hur ska man namnge tiden fram till jul när man inte går i skolan??).
Mycket roligt kvar att göra.

Nu ska jag sätta mig med mitt receptblock och börja skriva ner lite goda maträtter. Målet är att det ska fyllas. Frågan är om det lyckas.

Det snöar!

Just nu faller det småsmå snöflingor mot marken.

Kan ju inte tänka mig att snön lägger sig.

Men det snöar!

Gott

Jag hade verkligen glömt bort hur mycket jag tycker om clementiner.

MUMS!

image103

"Ensam hemma"

Första kvällen ensam. Eller ja, pojkarna ligger ju och sover en trappa upp men jag är all alone här nere.
Ganska skönt. Fast kunde inte öppna SVT:s play på deras dator. Så jag får ändå sitta med min bärbara i knät. Orkar inte sätta på en film. Har på dobbidoo och tittar av och till samtidigt som jag surfar lite och mumsar melon.

Promenaden blev endast 45 minuter, det började blåsa så kallt och jag var så nära huset. Kompenserade med att köra dansuppvärmningen (14 min). Gjorde även styrkan mage, armar och rygg. Kanske inte säger det "icke-Skaraestet" folket något men det är i alla fall ett ca 5 minuters magprogram, ett 6 minuters armprogram och ett 2 minuters ryggprogram. Inte bara x antal sit-ups och armböjningar alltså.

I morgon tar jag 8.36 tåget till Basel för att träffa en Johanna och en Elise. Lite Ikea och lite Basel möjligen innan det är dags för hemfärd. V och N är snälla och hämtar mig i Moutier så jag slipper att vänta en halvtimme på nästa tåg. En hämtpizza blir det till kvällsmat för oss tre när barnen sover (som imorgon är 4 till antalet då kusinerna är och hälsar på..). Och förmodligen återupptar vi matchen i TP. Frågan är om vi förstår mina anteckningar från förra gången..hade ju inte tänkt att det skulle ta en månad innan vi tog fram spelet igen.. On verra..

image102

Dag 2 av 58

"Jag ska inte äta choklad, jag ska inte äta något onyttigt som finns i detta hus, jag ska inte köpa något onyttigt överhuvudtaget".

Dagen då jag åker hem för semester. Då kan jag frossa på både flyg och tåg.
Men inte innan dess.

Jag känner att jag är tvungen att skriva ner det för att klara av det...

image101

Kylan kom tillslut

Mellanvåningen är just nu en byggarbetsplats för igår så vara taket nära på att brista (!)
N och V vaknade tidigt igår morse att det var något som knakade och lät ljudligt lite då och då. Efter att ha undersökt möjligheterna om det var jag eller pojkarna som drömde en livlig dröm så kastade de en blick mot taket och fick då se att det var mycket runt.. Väggen var sönder i hörnet och plankorna höll på att glida isär. Rena rama turen att det inte brast när någon var där inne.
Så nu måste hela taket i sovrummet bytas ut.

Kylan är här nu. Fast solen lyser fortfarande klart. Men det känns som om att den kommer att stanna nu i alla fall, kylan alltså. Det är höst och det är kallt. Precis som det ska vara.

Barnvaktsjobb ikväll alltså. Förhoppningsvis så sover de som stockar hela tiden. Tänkte sätta mig i soffan och ha en riktigt svensk fredagskväll med dobbido (eller hur det nu stavas..) och käka melon och clementin (hur svenskt det nu är..) Mysigt ska det i alla fall bli.

Ledig nu och ska snart ge mig ut på en 1 timmas promenad har jag tänkt. Möjligen köpa lite vindruvor till kvällen också.. Sen blir det styrka och en härlig dusch.

image99

På lekplatsen vid Biennesjön.

Möjligen blir det kallt imorgon

Åkt tåg med pojkarna idag, till Bienne. En upplevelse i sig att bara ta sig på och av tåget.. Men det gick bra. Sen kom Valérie och vi promenerade till Lac du Bienne. Vackert.

Dagens träning: Dansuppvärmning, styrka (mage,armar,rygg). Och gått en massa förstås.
Tog efteråt en riktigt härlig dusch och skrubbade rent mig ordentligt. Om jag säger så här, jag filade till och med hälarna. Det är inte ofta det händer..

Flugorna invaderar huset. Jag funderar på om vi ska ha flugjakt på schemat i morgon. De är Överallt.image98

I morgon är det Lausanne och Au-pair träff som gäller. Funderar lite på när jag ska hinna köpa en liten matsäck att ha på tåget hem..Blir ju ingen kvällsmat annars. Det får bli ytterligare en aktivitet imorgon. Denna veckan har vi haft så mycket aktiviteter utanför Court (Tittade in i Manor i Delémont igår Linnea.. :-P). Så det får bli en "vanlig" dag imorgon". Och möjligen kan den bli lite långtråkig då..Men jag ska laga potatis och fiskpinnar. Grädden på moset: LINGONSYLT till.
V frågade mig i morse. Kan vi ta lingonsylten eller ska du ha den till något annat? (Hon undrade alltså om hon kunde ta den på mackan..) Tur att jag var där..annars hade hon kanske gjort det. Hur kan det bara vara vi svenskar som tar lingonsylt som något normalt till måltiden?

Film ikväll igen antagligen. Så nu ska jag säga godnatt och bisousa pojkarna.

Tjing.


Yoghurt med grovt bröd

Allt lugnt, han kom hem tillslut.

Är jag onormal som längtar till frukost?
Frukosten är verkligen det godaste målet på dagen. Även här, fast inte allt finns som jag vill ha.

Så nu är det läggdags.
I morgon ska jag laga skinkgratäng med ris. och förhoppningvis slutar jag redan vid 14.30. En tripp till Moutier möjligen..?!

image97

Om två veckor så! :-)

Konstigt

Svaret på min fundering blev nej. För N har fortfarande inte kommit hem..Och vi vet inte varför.
Han är verkligen inte en sådan som inte hör av sig.. 2 timmar försenad är han.
Jag vet inte om V har ringt eller nått..När jag frågade sa hon att hon inte visste varför han inte var hemma än.

Hjälp, har det hänt nått?

Fundering

Jag undrar om min hylla kommer upp idag tro...

image96

Det kliar på min fot

Måndagen avklarad på denna nya vecka. Och det är två månader tills jag sätter mig på flyget hem för 13 dagars avkoppling och julfirande.

Ja, och idag var det förresten dags för att ta av sig den långärmade tröjan igen. Varmt. Vi är i mitten av oktober och jag vaknar fortfarande med 10 nya myggbett varje morgon..

Veckan är lugn. Jobb med V imorgon, vi ska förhoppningsvis göra en liten utflykt med bilen. Onsdag och torsdag är jag ensam men det är ändå inte heldagar. Sista Au-pair träffen för mig på torsdag också. Vet inte när jag kan komma nästa gång..On verra..
Ledig fredag eftermiddag eftersom V och N ska på bio på kvällen och då får jag vakta huset. Pojkarna sover förhoppningsvis redan innan de åker så jag behöver inte lägga dem. Endast vara här och det är inga problem!
Helgen blir trevlig, det känner jag på mig. Basel är mitt mål, Johanna är mitt sällskap.

Det är ganska frustrerande när man hittar både Vänner och Grey's Anatomy på två kanaler, en kväll när man inte har någonting att göra, och båda är dubbade på tyska. Det hade ju faktiskt i alla fall kunnat vara franska. Jag hade till och med nöjt mig med italienska, jag hänger med ganska så bra faktiskt. Men tyska kan jag inte!
Nu är det dags

De har installerat ett program så att jag kan se på TV på datorn. Massa kanaler, massa dubbat. Men till slut hittade jag en kanal som sänder vissa program på engelska.
Just nu: CSI:NY
Kan ju vara trevligt att se lite fransk och tysk TV ibland.

Det där var bara en parentes. Inte det jag ville säga med detta inlägg.

Nu ska jag ta tag i nästa sak som måste göras. Första målet var att komma hit där jag är nu. Alltså dags för steg 2 image92
Om det lyckas...Den som lever får se.
Men jag tror att jag skulle bli lyckligare, hur klyschigt och hemskt det än må låta.


Det nya

Haha, vad smart jag är. Jag köpte korgar som man kan vika ihop. Då kan jag ju ta med mig dem hem!
Tänkte mitt undermedvetna på det tro? när jag stod där och valde..
Ibland tänker man tydligen utan att man vet om det..

image88

Min hylla (inte den nya!!). Med nya korglådor och tidskriftssamlare. Skorna fick nedersta hyllan tillslut.

image89

Och sängbordet.

image91

Slö

Solen skiner, himlen är klarblå och här sitter jag.
Det finns liksom ingenting som jag kan göra ute. Redan gått en promenad idag. Och jag är faktiskt ute minst 2 timmar varje dag med pojkarna så jag tänker inte ha dåligt samvete över att jag sitter inne när det är fint väder ute. Har öppet fönstret på vid gavel i alla fall.
Har plockat i ordning lite (hyllan är dock inte på plats än...), läst min brabra feelgood bok och snart ska jag ta fram franska böckerna. Eller italienskan..Dags att fräscha upp minnet lite.
Ja, kanske sätter jag mig ute och gör det.. Har funderat ett tag på om jag ska kliva ut genom fönstret och sätta mig på taket..

Annars är det många tankar om framtiden som snurrar runt i huvudet just nu.
Vad göra. vad icke göra.


image86

Drömmar

Det finns så mycket man vill göra i livet.

En av mina största drömmar är att få öppna en alldeles bokhandel med plats för annat smått och gott också. Scrapbookinghörna, fina papper, saker att ha på ett skrivbord, pennor, lådor, saker som sticker ut och som man bara inte kan motstå, en avdelning för barn o.s.v.
Ett kafé också kanske. Någon som bakar gudomligt som kan tänka sig att joina mig i min affärsidé?
Åh, jag vill, jag vill, jag vill. Det vore underbart.

Fast jag vill ju utbilda mig också, till något. Logoped är fortfarande aktuellt.

Så det blir nog en utbildning först, skaffar mig lite erfarenhet genom att extraknäcka i nån affär möjligen.. (?) och sedan får vi se när jag vågar ta tag i min dröm.

om 15 år kanske...

image85

Inga måsten

Imorgon blir en dag för mig själv. Förhoppningsvis åker familjen iväg en sväng efter maten.
Kanske se en film, äta en clementin, läsa lite, vila, skriva kort och annat avslappnande.
Börjar med att sova utan att ställa klockan, vi får se när jag vaknar. Det brukar inte bli så sent nu för tiden men ändå.
Kanske ska jag titta in i den franska grammatikens värld också? Böckerna är med men inte använda ännu..
Morgonpromenad står i alla fall först på schemat. Med påföljande styrka. En varm och härlig dusch och sedan en god yoghurt.

Åh, jag ser redan fram emot dagen.

Godnatt

Kunskap

Jag vill köpa böcker.
Jag vill ha en ordentlig bokhylla med massor av böcker när jag flyttar hemifrån.
Du som tänkt ge mig en julklapp - köp mig en bok. Om vad som helst!
Historia, samhällskunskap, konst, mat eller annat.
En klassiker eller en vanlig roman (Ej pocket!).

Jag har varit inne i flera affärer här, fyllda med böcker. Och alla har varit på tyska..
Jag ska nog köpa ett litet lager franska böcker om lite allt möjligt.

Jag vet inte om det är därför att jag inte har tillgång till en svensk bokhandel som jag känner så här. Längtan efter böcker. Men det känns som en nyttig grej i alla fall.

Böcker och pengar  - det är allt jag behöver.

image84

Mums fillibabba

50 dagar.
Jag firade med ett besök på ikea.
Kom hem med ett sängbord, en vägghylla, tidskriftsamlare, smålådor, två ramar och julklapp till Gaël. Sån där tågräls i trä.
Ja, och så besökte jag ju den svenska butiken också. Lingonsylt, gott och blandat och daim.
Så nu sitter jag här och blir tjock. Igen.
Nästa vecka får jag skärpa mig.
Åt på resturangen där också. Köttbullar, lingon, sås och Pommes frites. Hur i hela friden tänker de då? Varför inte potatis om jag får fråga? Inte speciellt svenskt med pommes frites direkt..Jag blev lite besviken. Nicolas fick också äta det, han åt inte upp många köttbullar och en hel del lingon var kvar..Jag tror inte att han tyckte om det. Jag skulle lätt ha kunnat äta upp hans köttbullar - bara för att det var köttbullar med lingon liksom..Men jag vågade inte säga det..

Visar resultatet imorgon när hyllan också kommit upp. Sängbordet har jag precis knåpat ihop alldeles själv. Nicolas såg något skeptisk ut när jag sa att jag kunde göra det själv. Men ja, jag är väl en sann svensk som klarar av en liten ikeamöbel!
Blir möjligen ett besök nästa helg också, med Johanna från Basel. Det finns ju en del mer som man skulle behöva. Och som inte kändes riktigt rätt att köpa när familjen var med. Fast jag vågade säga att jag ville ha en hylla över soffan, det var bra.
Men nytt, fräscht, eget påslakan, en papperskorg, tvättkorg, lite fler ramar och möjligen någon låda.
Mina pengar går just nu åt till uppiffning av rummet (behövs!!) och julklappar. För jag har kommit på att jag inte har många dagar kvar att köpa julklappar på..Om jag inte vill köpa dem i Sverige då. Nån kanske blir köpt där men det känns ju roligare att köpa något här. Så de två näst kommande helgerna är det julklappsköp som gäller!

Det var min dag det.

Sitter för övrigt med mitt takfönster öppet eftersom det fortfarande är någolunda varmt här på dagarna. Nu är det väl i alla fall en tjockare tröja på som gäller..tur det. Jag vet inte varför, men jag känner för vinter och mys nu. Eller i alla fall en lite kallare höst. Jag vet inte när det regnade här sist. Några veckor sedan..
Men egentligen ska man väl inte klaga..

Funkar inte att ladda upp bild. Jag återkommer helt enkelt.

Underbart

Så fort veckan har gått. Så härligt.
Detta skulle ju bli min värsta vecka hittills. Det har varit den bästa.
Jag tror jag börjar hitta den rätta känslan. Jag börjar känna mig som hemma. Jag börjar att ha roligt och jag får tiden att gå på dagarna.
Underbart.

I morgon är det Ikea som gäller. Får se vad som inhandlas. Skrivbord möjligen och lite annat smått och gott.

Paris biljetten är också äntligen köpt efter en hel del krångel. 28 december åker jag dit och möter upp Nicolas och Valérie där. Sen firar vi nyår och gör stan och dess sevärdheter under några dagar.

Dagens träning: Dansuppvärmning+styrka mage-armar och rygg.

Mycket trevlig kväll i Lausanne igår. Vin och ost kväll hade vi.
Så himla typiskt att franskan är på torsdagar snart. Men kan ju alltid hoppas att den är alldeles för lätt så att jag måste byta grupp...

image83

I en park i Neuchâtel.

Miniångest

Självdiciplin, träning, självdiciplin, träning.
Annars kommer det att gå åt fanders. Alltihopa.

Promenad med en hel del branta uppförsbackar idag. Ca 40 min.
Nu måste jag börja strukturera upp min träning. Jag är inte bara på semester då man kan äta och må gott.
Det här får väl vara en ätarvecka då. Kan ju tänka mig att jag inte kommer att kunna hålla mig borta från matavdelningen på ikea på lördag..
Men sen är det rejäl skärpning!

Tänk vad lyxigt man hade med träningen i skolan...

Dammsugigt duktigt och nu ska jag ta tag i toaletten och bädda rent i sängen. Sen blir det tåg till Bienne, lite strosandes där, sen till Neuchâtel och sedan vidare till Lausanne ikväll.

image82

En liten kant av tänkarbänken.


Upptäckter...

Satte mig och läste tidningen, som för övrigt både är på tyska och franska. Kommer till sista sidan och vad ser jag?
Jo, Masjävlar har kommit till stan. Ni vet, den där filmen som kom för några år sedan (Jag såg den för övrigt på bio med mormor). Japp, Retour à Dalarna eller nått heter den här. Det är ju nästan så att man måste gå och se den..

Och sådana här finns i automaterna på tågstationerna. Såklart så var jag tvungen att köpa en påse.

image81

Malaco alias Red band.

Doften av Sverige gömmer sig lite varstans...

Lättad och glad

3 dagar i rad ensam med barnen.
Jag klarade det. Och näst nästa vecka ska jag göra det igen.

De vaknade dock jobbigt tidigt idag igen. Men den ensamma stunden fick jag igen sen på eftermiddagen då båda somnade efter maten. Vilken lycka.

Två turer till lekplatsen har det blivit, en promenad, en film, en god måltid, lite lek, mellanmål och lite gunga.
Det där med god måltid. Jag blir bara mer och mer förvånad när jag producerar maträtter huxflux, mycket improviserade ibland, som faktiskt går att äta och som faktiskt är riktigt goda med jämna mellanrum. Jag har nog fått ärva en matlagningsgen av pappa i alla fall.

I morgon ska jag Städa. Golvet är hur dammigt som helst (var det i och för sig redan dagen efter jag dammsög förra gången men..), toaletten ska skuras och det ska gås en morgonpromenad med efterföljande styrka.
Idag köpte jag riktig yoghurt till mig själv som jag ska njuta av till frukokst, vilket jag ser mycket framemot.

Det där med yoghurt. Har hittat ett mycket bra sätt då man kommer billigt undan när man ska köpa lunch. Man går in på Coop eller Migros, väljer ut en eller två yoghurtar (beroende på storlek), går till brödhyllan, tar det bröd som ser mörkast och godast ut, väljer en frukt, ställer sig i kassan, betalar. Går på en sådär max 3 franc (16kr).
Och gott är det ju. Vanlig hederlig yoghurt som inte är gjord på soja och mörkt bröd som man verkligen blir mätt på och som man inte behöver äta 1000 skivor av för att man ska känna att magen i alla fall är någolunda fylld..

Nu blir det en film snart. Jag och Nicolas ska se Stranger than fiction. Min film, alltså är den svensktextad! Ska bli skönt att slippa tänka för ett tag..Hjälp vad mitt huvud jobbar ideligen egentligen.

image80

En annan del av Court..

Den känslan

Jag har tänkt på en sak idag.
Den normala vardagen som jag längtar hem till ibland existerar inte längre. Den finns inte där och väntar på mig. Jag kommer aldrig att ha det som förr -komma hem från skolan, plugga, drilla eller träffa kompisar.
Jag kommer aldrig mer att leva hemma på samma sätt som jag gjort under hela mitt liv.

Det känns lite skrämmande.

Men då är jag glad att jag bröt upp direkt och åkte hit. Slapp känna den där konstiga känslan, jag slapp ligga vaken på nätterna och fundera över "vad ska jag göra nu då?".

Jag tror det kallas att bli stor...

Och det känns ännu mer skrämmande.

image79

Jag borde tvätta mina skor...

Kontakt med omvärlden

Hälften av de långa jobbdagarna denna vecka är avklarade. Onsdag och fredag kvar.
Det gick bra idag med, även fast de vaknade redan 7.10. Vågar jag hoppas på en lika bra dag imorgon? Går det att ha tre bra dagar i rad? Vi får se.

Det blev Svensson,svensson i sängen igår. Bra lösning på det problemet..

Vi har ju inte TV här, eller de har en TV men den används endast till skärm för internet och film. Men, idag hade de hittat en barnkanal på internet som pojkarna kolla de på. Vad som visades? Karlsson på taket! Tecknad dock, och på tyska, men ändå. Gick förbi TV:n och tyckte att jag kände igen melodin, det var inte den där vanliga Karlsson på taket meldodin utan en annan. Kulkul.

Jag fick nästan lite hemlängtan. Pratat med mamma och syster en liten stund.
3 veckor tills de kommer idag! Yep mamma, jag räknar ner..
Någon ordenlig hemlängtan har dock inte infunnits sig sedan den där kvällen i Frankrike..Det är skönt.
Jag tror att hela min kropp är lättad över att få komma hem över jul. Det känns inte lika avlägset som påsk eller augusti. 67 dagar..hihi. (Förlåt mamma)

Hjälp vad dålig jag är på att hålla koll på vad som händer i världen. Man blir helt isolerad. Bättring Maja! Rapport måste ses några gånger i veckan..i alla fall en gång..
image78

Här sitter jag på kvällarna och skriver, läser och pratar med vänner. Efter maten flyttar jag mig möjligen till sängen eller så går jag ner och pratar, ser på film eller spelar spel. Jag känner för övrigt nu att det snart är dags att ta upp den där matchen i TP. Jag leder ju..!

Nu håller jag tummarna för att pojkarna sover länge imorgon, att de leker lugnt, att de vill rita ett tag och leka med trolldegen, att maten går bra, att Romain somnar och sover en stund och att det inte regnar så att vi kan gå till lekplatsen de sista timmarna.

Sen är jag ledig torsdag! Neuchâtel ska besökas igen. På riktigt.

Fortfarande energi kvar.

Har nu fixat skype och kunde prata några ord med syster.
Trevligt det där.

Frågan är nu. Svensson,Svensson eller sängen?

image76

Jag har en vacker och begåvad syster som nu har lockigt hår.
Jag är stolt såklart.
Man blir ju nästan avundsjuk bara genom att se henne på bild.


 

Superduper

Drar en lättnandes suck.
Gaël vaknar sent, vi äter frukost, ritar, gör trolldeg, leker med trolldegen (jag kom efter ett tag på det där med att man kan göra hår av vitlökspressen! Det gjorde vi ju alltid när vi var små.), jag lagade mat, vi åt, fick till slut Romain i säng, han sov en och en halvtimma - jag och Gaël vilade och tog det lugnt på mitt rum, vi åt mellanmål, gick till lekplatsen, lekte en timma, gick tillbaka, de lekte i vardagsrummet, sen slutade jag.

Hoppas på ett liknande scenario imorgon fast med lite andra ingredienser.

image75


Tjohej

Bowling

image73

Jag och Linnea. Och nej, chokladen har inte övertagit min kropp så mycket än utan detta är min nya tunika med stora ärmar. Ja mamma, du ser ju luggkatastrofen..

image74

Och här är Valérie och Nicolas. Sverige ägde Schweiz överlag. Yep.

Fler bilder finns att skåda här Läggs upp under kvällen under 6 oktober.

Ny vecka - Hoppas på mirakel!

Helgen är så gott som över. Den har varit mycket bra.
Mötte upp Linnea i Bienne igår, vi shoppade - jag (och Linnea) hittade ett par vinterskor som vi köpte båda två och jag köpte även en tröja med dragkedja. Jag fick födelsedagspresent. En påse med exklusiv choklad från butiken i Bern. Mums! Som vi så smått delade upp mellan oss under dagen.
När vi kände oss klara med shoppingen tog vi tåget till Court, hade det trevligt och sedan satte vi igång med att laga tacos. Mums igen! Första gången på nästan två månader som jag åt det.  Även första gången i Schweiz som jag åt gurka. Jag och Linnea njöt. Och som tur var så gick maten hem hos familjen också.
Sen bar det iväg till Délemont för först besök på en "bar" och sedan bowling. Jag var i mitt esse. Första serien 130 och andra serien 110. Jag har aldrig varit så bra..För för mig är det bra. Jag vann i en storslagen seger..haha.
En mycket bra kväll som avslutades med The day after tomorrow. Vi somnade gott.
Slö dag idag med film, promenad och förtäring av vår till 70% nyttiga matsäck, och trevligt prat.

Londonresan är bokad! 24-27 november kommer jag att vara där. Gladglad.

Just nu är min mage lite i uppror..Jag har ätit musselsoppa med spaghetti och färnkål till middag..Inte min favoriträtt direkt. Men provat har jag!

Den så kallade mördarveckan tar sin början i morgon men förhoppningsvis ska jag klara av det bra. Igår såg jag riktigt framemot veckan. igår alltså... Nicolas ska i alla fall försöka komma hem någon timme tidigare och jag har bilen två eftermiddagar. Jag har planerat att göra trolldeg imorgon och regnar det så stannar vi inne och gör chokladbollar på eftermiddagen. Tuschpennor har jag också köpt och jag ska ta fram min experimentbok för att se om vi kan göra något skoj någon dag. Sen alltså bilutflykt till andra lekplatser, möjligen utforskar vi Moutier och får tiden att gå på så sätt.

Idag har de typ varit änglar båda två. Och igår också. Man kan ju alltid hoppas..

Bowlingbilder kommer men har inte kameran här just nu då jag sitter nere i soffan. Vi ska diskutera Paris och vår spa-helg i Badenweiler (med reservation för stavfel!) om en stund. Spännande.

image72

Det får bli en glad tillbackablick istället! Som sagt..vi ses på juldan! ;-)

Lördag

5 km promenad. Behövligt. Jag måste göra det oftare.
Familjen försvinner snart då ska jag gå över gatan och köpa riktig yoghurt. Ha skinka på mackan och äta det sista av melonen. Sen bär det i väg till Bienne.

Tillbaka imorgon med förhoppningsvis lite bowlingbilder och annat.

Ha en bra helg!

Kulturkrockar, uppsnappningar och annat roligt som schweizarna har för sig.

Efter 6 veckor i detta land så har jag snappat upp följande.

- Typ all infomation står på fyra språk. Franska, tyska, italienska och engelska.
- Om ett tåg är försenat 3 minuter så kommer det upp på skärmen. Tåg är väldigt punktliga här. Det märkte jag extra mycket igår..
- Matbutikerna har verkligen konstiga öppettider. Öppet kanske till 18.30, långöppet till 20.00 någon dag, och stängt på söndagar. Alla som jobbar borde ju då handla långöppetdagen eftersom de förstås inte orkar handla direkt efter jobbet..hur går det ihop?
- Allt finns i små förpackningar. Inga 1 liters yoghurtar, bakmargariet säljs i 200grams bitar, sockerförpackningarna är små. Och så vidare.
- Kött och ost är dyrt. Tydligen. Fast jag har inte så stor koll. Allt säljs ju i småförpackningar också...
- Ost måste man be om i en speciell disk, typ som i Charkdisken hemma. Och så måste man veta hur många gram man ska ha.
- En yoghurt efter måltiden ska det vara. Fast jag äter mina på morgonen istället..
- Det finns otroligt slingriga vägar här. Som det är meningen att man ska hålla 80km/h i. Annars blir bilen bakom sur..Jag som knappt klarar av att hålla 70km/h i Bangatans kruva. Ja, och såklart går det upp och ner också. Uppför berget, nerför berget och in i berget också för den delen.
- Tunnlar är alltså mycket vanligt förekommande.
- Finns tusen sorters choklad att välja mellan i affären. Såklart i endast 100grams kakor. Dock finns det vissa undantag då man har slått på stort och gjort en 400grammare.
- Man dricker inte kranvattnet. I alla fall inte där jag bor.
- Schweizertyska låter helt jättekonstigt. Mycket grötig tyska. Hu, för att lära mig det språket.
- I min lilla by hälsar man på Alla man möter. Frågan är, när byter bonjour till bonsoir?

Mer kommer så småningom!

image69

En av mina första bilder av Court.

6 veckor

Vart är du höst? Träden ändrar färg men solen lyser fortfarande och bringar värme här i Schweiz.

Då var det återigen helg då. Jag ska nu ikväll boka min hemresa. Måste bara vänta på mamma först..lite krångligt det där och det vore ju inte så roligt om det blir fel. Den 15 december åker jag! Hemma en så där 14-15 dagar för att sedan sätta mig på ett plan till Paris.

I morgon blir det Bienne, Tacos och bowling med Linnea. Det kommer att bli en bra dag.
Får väl se vad vi hittar på på söndag..Jag borde vila. Har ju ingen lugn vecka framför mig direkt. Men de har sagt att jag nog kommer att ha bilen i alla fall två eftermiddagar. Då kan vi göra utflykt. Men ja, den får ju gärna vara över...

Prat gör susen

Vistelsen i Neuchâtel blev inte som jag tänkt mig. Värsta oron i kroppen som gjorde att jag inte kunde njuta av att vara där. Allt kändes ju så bra när jag pratat med V, men såklart får jag meddelande från N..
Åkte hem, struntade i Lausanne och sa att jag ville prata. Och prata gjorde vi. Och nu känns det bra igen.
Jag kommer att åka hem den 15:e,fira jul hemma och sedan möta upp dem i Paris för nyårsfirande där. Det känns underbart.

Nu har jag ju verkligen fått bekräftat att jag inte behöver känna och tänka som jag gör. Frågan är om det där som finns inom mig verkligen förstår det. Jag gör det - men möjligen inte det där "jag vet inte vad".

Nu är det godnatt. Fredag och sen helg igen. Ska nog ta en långpromenad imorgon eftermiddag - det behöver jag.

image68

Bjuder på en ballongbild till...

Glöm föregående och lägg fokus på dagen.

Så, hjälp vad jag kan förstora upp saker.
Allt är bra och nu tänkte jag skriva ett lite mer normalt inlägg.

Har varit underbart väder här i flera dagar men nu regnar det. Möjligen är det höstkylan som är på ingående då. Skulle vara ganska skönt faktiskt.

Jag ska om en timma bege mig till Neuchâtel och utforska den staden lite. Sen tar jag tåget till Lausanne och au-pair träff. Det är alltså redan dags igen..vilket är kul!

Hmm..nu måste jag alltså köpa julklappar redan till jul..

image64

Jag är rädd för att det kommer att vara jobbigt att åka tillbaka. Men jag åker ju till nedförsbacken så jag ska nog klara av det också.

Det gnager i mig

Jag sa det plötsligt, och de var inte beredda på det. Allt var ju redan bestämt. Jag måste berätta varför, men de borde väl förstå?
Varför egentligen? För att jag är rädd för att jag skulle bryta ihop där på slottet, och för att jag svalde min stolthet på grund av att jag inte vill missa mitt hus i julutstyrsel.
Det är ju helt normalt att vilja åka hem över vår största familjehögtid.
Varför skakar jag då när jag sitter här? Varför slår mitt hjärta fortare och fortare?
Jag vet att de förstår, men jag måste ändå säga något.
Jag kommer inte att kunna njuta av denna dagen annars.

Imorgon bokar jag biljetten.

Plötsligt händer det...

Jag har bestämt mig.
Jag åker hem över jul.
Jag kommer inte klara av att gå där i Frankrike i två veckor.
Jul ska firas hemma med nära och kära.
Så är det bara.
Jag struntar i att flera semesterdagar försvinner och att det kostar en slant (fast inte så mycket ändå..heja ryanair!)

Det känns bra.
image63

En veckas tankar, svart på vitt.

Nu ska vi se om jag klarar av att reda upp tankarna med två pojkar lekandes utanför. Jag är ledig, men känner ändå att jag måste titta till dem så att de inte gör något dumt. Som till exempel dra ut nätverkskabeln så att mitt internet slutar att fungera..

Detta kan båda bli djupt och inte alls så djupt. Ingen aning om vad jag kommer att skriva, så vi får se vart jag hamnar till slut.
Jag har nu varit här i 40 dagar. Tänkte att jag skulle sammanställa lite - eller vad det nu heter, rörligt blir det nog iallafall.
Jag har verkligen hamnat i en toppenfamilj. Pojkarna är som pojkar i den ålder är, söta ibland och väldigt jobbiga flera gånger om dagen. När jag är ensam med dem jobbar jag cirka 11 timmar. Visst det är Superjobbigt och långtråkigt ibland men det är bara att härda ut antar jag. Förmiddagarna är värst, speciellt om de vaknar klockan 7. Förhoppningsvis kan jag få Romain till att sova någon timme på eftermiddagen - då är det lugnt och härligt i huset. Går det att gå ut så leker vi på lekplatsen några timmar därefter. Sen är det bara att gå hem och vänta tills man hör dörrklockan plinga.. Ofta när jag sitter där och tänker och tycker att allt är pyton för att tiden går så långsamt så funderar jag över vad jag skulle gjort hemma..och förmodligen skulle det inte varit så mycket roligare mer än att man hade haft familjen närmare.
När Valérie är hemma så jobbar jag för det mesta från 8.30 (men det varierar, idag började jag till exempel klockan 7.40 nånting) sen slutar jag vid 15-16 tiden. Det är skönt. En dag i veckan handlar vi också, och två gånger har jag varit i väg. Det är skönt att komma ifrån huset en liten stund.
Jag har räknat ut att jag har ungefär 24 ensamma jobbdagar kvar på detta året. Det är ju inte så mycket på nästan 3 månader.
Nicolas och Valérie förstår att det är jobbigt att jobba 11 timmar per dag. Och de tycker inte att det är humant egentligen (allt beror på den där jäkla andra bilen som gick sönder. Snart köper de i alla fall en ny och Nicolas kan komma hem möjligen en timma tidigare,kanske två, ibland). Nästa vecka ser jag verkligen inte framemot. 4 dagar ensam med barnen, en dag med Nicolas och ledig torsdag och söndag. Det blir väl en sådär 50 timmar...Hoppas verkligen att vi tar trippen till Ikea på lördagen för att köpa lite nya grejer till mitt rum.
Pojkarna kan som sagt vara hur jobbiga som helst. Men det som är skönt är att de är likadana mot sina föräldrar. De är inte extra jobbiga mot mig. De gör precis samma saker mot sina föräldrar som mot mig och det kan jag ju möjigen ta som ett positvit tecken..eller?
Valérie och Nicolas är verkligen hur bra som helst. De vill verkligen att vi ska prata om allt, att jag ska känna mig som hemma. Vi spelar spel, ser på film och skämtar tillsammans (öhm..fast det tar liite för lång tid för mig att fatta poängen ibland..) De är bra helt enkelt. Och de är planeringsmänniskor - precis som jag.

Lite framtid tänkte jag också få med. 
Imorgon - Först Neûchatel och sedan au-pair träff i Lausanne.
Helgen - Linnea kommer. Tacos och bowling!
Nästa vecka - Mördarveckan! Det är bara att härda ut. Jag har i alla fall köpt ingredienser till chokladbollar, så det kan vi ju roa oss med en dag.. Kan ju också hoppas att jag får ha bilen en dag. Lekplatsen i Reconvilier var fin.

(OBS! möjligen mycket ickerelevant information. Möjligen mycket tråkigt att läsa. Går att hoppa över!)

Att jag räknar dagar fram och tillbaka, till närmsta "jag ser framemot" och även hemresa, är inget negativt för mig. Jag räknar ju inte för att jag vantrivs utan att för att jag tycker att det är skönt att ha koll på läget. Så, så här har jag tänkt ut det hittills.

När mördarveckan är avklarad har jag en mer normal vecka att se fram emot och förhoppningsvis blir det Basel den helgen - träffa en tjej som heter Johanna!
Sen kommer veckan då jag bara kommer att vilja att helgen ska komma - och då framför allt måndagen därefter. Den veckan innehåller däremot franskakurs, Japp. Jag har nu fått brev om att den kommer att starta. Får se hur det blir.
Måndagen den 29 oktober, vecka 44 Det kommer förmodligen att bli en mycket lång dag. För på kvällen kommer familjen! Är ledig två (möjligen 3) dagar den veckan då vi kan åka på utflykt.

Ja, och sen är det November. Är redan upptagen 2 helger. Den17:e åker jag, Valérie och Nicolas på spa (Födelsedagspresent!), och helgen därefter (oops, detta vet de (Londonborna alltså) inte om än..) åker jag till London! Bokar biljetter i dagarna..
Ja, och December står då för dörren. Med Svensk julmarknad och Lucia i Lausanne. Nu kan jag ju inte vara med och öva på grund av franskan, men jag får väl hjälpa till med att tända ljus eller nått! Och kanske en resa till snön..?!
Någon vecka därefter bär det av till Frankrike för 2 veckors vistelse där. Jag är lite delad..känner att det nog skulle vara skönt att åka hem. Men jag vill absolut inte missa nyårsafton i Paris. Jag tror att det kommer att blir mycket jobbigt men roligt också. Så ja, jag stannar här. Jag kan fira resten av mina jular hemma i Falköping. Men ja, inte kommer det att bli lätt inte.

Det var resten av året det. Känner att jag helst bara vill att det ska bli januari. Att december ska vara förbi. Befinner mig i en uppförsbacke men i januari vänder det till nedförsbacke på något sätt.
I Januari kommer Johanna och förhoppningsvis stannar hon länge. Lite skidor blir det också förhoppningsvis.
Sen är det ju sportlovstider, då kan man ju alltid hoppas på lite besök! Och drömmen är förstås att kunna åka på en världscupstävling. Alpint, längd eller skidskytte..
I mars har jag bestämt mig för att åka hem. Fira påsk hemma och vila upp mig en vecka. 5 månader dit och jag har då lite mer än 4 månader kvar här. Ladda batterierna inför alla resor som ska genomföras på vårkanten och sommaren (Oj, vad roligt det kommer att bli!). Sen är det dags att åka hem.
Visst låter det som om att det går fort när man lägger upp det som jag gör? ^^

Hjälp vad skönt det var att få ner allt på pränt. Detta är vad jag har funderat ut och planerat under en vecka nu. Det är inte bra att åka iväg under några dagar om man vill ha normala inlägg som inte löper flera mil..

image62


Ja, jag är nöjd med mina ballongbilder.^^

Dags för lite svensk TV tror jag. Hejhopp.

5 dagar

Nu har jag varit med om mycket och jag har inte hunnit skriva om någonting, så detta kan bli långt. Jag har ingen aning om vart jag kommer att sluta..eller om jag kommer att göra det.. :-P
Missförstå mig inte från förra inlägget. Det är mycket trevligt att vara populär på msn! Men såklart svårt att skriva då. Är dock hellre populär än att jag inte har något att göra för att inlägget gick så snabbt att skriva. Så härligt att höra från Sverige!

Oj, vart ska jag börja tro?
Bern - som sagt en mycket mysig stad med allt man kan tänkas behöva. Dit ska jag igen, flera gånger om. Den enda som möjligen inte gillar Bern lika mycket är väl antagligen min ekonomi. Det är svårt att i köpa något. I torsdags kom jag hem med en sjal, en tunika, fingervantar, nagellack, en tvål och lite annat.
Får hoppas att Linnea kan tänka sig ge mig en liten guidning i det kulturella också. Hela Bern är ju faktiskt ett kulturarv (eller liknande..).
På tåget mellan Bern och Murten stod detta på bordet: Vi önskar er en trevling resa. Det stod på massor av språk och på svenska hade de skrivit fel. Nästa gång ska jag banne mig skriva en lapp.
På perrongen i Murten stod Linnea go och glad och hon lagade en utsökt köttgryta till middag innan vi begav oss av till Lausanne. Där hade vi en trevlig stund tillsammans med de andra, Lucia; här kommer vi!
Jag kom då på att jag glömt nyckeln hem så jag skickade ett sms. Fick tillbaka: Vi har bestämt oss för att låsa dörren ikväll. Du får hitta en säng i trädet utanför..
De är roliga de..

Helgen då.
Vi packade in oss i bilen runt 12-tiden och började vår 5 ½ timmas bilresa mot Poiseaux (med stor reservation för stavning). Jag kände mig inte alls bra och sov första timmen. En förkylning var boven i leken. Bilresan gick bra med tanke på att vi hade två små barn i baksätet. Ösregn hela vägen dock.
Väl framme så var det massor av folk att hälsa på. Jag tror att jag har träffat några framstående franska fotbollsprofiler (dock ej fotbollsspelare) men jag vet inte. Kanske, kanske inte. Många kindpussar blev det dock och i Frankrike är det 2 som gäller (I Schweiz är det nämligen hela 3) Fast vissa regioner i Frankrike har 4, så jag kindpussades fyra gånger med en herre. En hel vetenskap det där.
Tydligen blev allt lite för mycket för mig och jag bröt helt enkelt ihop, för första gången inför Valérie och Nicolas. Men sen fick jag prata med Nicolas syster som var aupair för några år sedan och då kändes det mycket bättre. Det var hon som fick mig att ringa hem för första gången. Men nu ska vi inte gå händelserna i förväg.
Vi åt gott och det var mycket trevligt på kvällen. När sedan klockan slog midnatt sjöng de för mig, så det blev ett tidigt firande. Efter fler kindpussar gick jag och la mig. Iskallt i rummet men täcket var magiskt och höll mig varm, vilket ju var mycket skönt.
Vaknade utvilad för en gångs skull men forftfarande med en rinnande näsa. Började morgonen med lite..*en spännande väntan*. Kindpussar såklart!
Tänkte att jag skulle försöka förklara vart jag var och vad som hände där under lördagen. Vi får se om jag lyckas.

Nicolas föräldrar äger en stor koloni. Dit kommer det barn på somrarna, i somras var det ca 300 barn där. De har också fotbollsskola och i dagarna har den blivit vald till landets bästa. Därför var adidas där och arrangerade en dag för de lokala fotbollslagen. En gåva från dem till kollot. Det var lekar som fotbollsgolf, fotbollsmatcher, fotbollsbowling m.m. På kvällen släppte vi upp ballonger i luften med meddelanden och flera personer höll tal (möjligen flera kända franska profiler alltså..) På kvällen grillade vi och pratade, jag la mig ganska tidigt för att försöka få bort förkylningen.
Vaknade på morgonen med huvudvärk men ingen rinnande näsa. Förkylningen började möjligen vandra uppåt för att ta sig ur mig..
Endast familjen var nu kvar och vi firade min och farfaderns födelsedag med mat och tårta innan vi styrde kosan
mot Court igen. Ramlade in genom dörren vid 20-snåret.
image61


Efter att vi hade ätit lite tog jag telefonen och gick upp på mitt rum och ringde familjen för första gången. Pratade med allihopa och det var så skönt att höra deras röster. Och det var lättare att prata än jag hade föreställt mig. Jag trodde nog att jag skulle bryta ihop igen eller nått. Men det gick alltså bra. Och nu är det endast 27 dagar kvar tills de kommer!

Gårdagen gick bra med pojkarna. 20 grader och sol! inte klokt egentligen, det är ju oktober nu. De sov länge (8.15), förmiddagen förflöt på bra med några jobbiga perioder, jag lagade kyckling som jag faktiskt är ganska så stolt över. Den såg till och med jättegod ut! På eftermiddagen gick vi ut och var på lekplatsen i någon timme, tog en promenad i nån timme med cykel och barnvagn och sedan tillbringade vi den sista timmen på terassen, jag med Romain sovandes på min axel.
Idag vaknade de redan klockan 7..förmiddagen var som vanligt lite seg men jag började med min lasagne ganska så tidigt. Jag lyckades återigen i köket. Vad jag har lagat bra mat denna vecka. :-)
Jag hade bil så efter maten tog vi en sväng. Jag tänkte att jag skulle kolla in den by som familjen ska bo i när de kommer. Lättare sagt än gjort, kollade lite snabbt på kartan; Men ja, det måste bara vara att svänga höger där istället för vänster". Åkte. Kom aldrig fram. Upp för berget, ner för berget. Upp igen. Vackert var det men jag var vilse. Det var bara att vända. Efter några fler felåkningar kom jag i alla fall fram. Tyvärr kan jag ju då inte säga hur långt det var..men uppskattar det till 15-20 min.
Sen åkte vi till Bienne, och sen åkte vi ur igen. Jag vågade inte köra in och krångla, rädd för att bli helt lost i pannkakssmeten.. Stannde till på en lekplats några byar bort och lekte, åkte hem. Solade på terassen tills Nicolas äntligen ringde på dörrklockan. Ytterligare en dag är avklarad och därmed har jag inga ensamma dagar kvar denna vecka. Det är skönt.


Sen har jag ju hunnit att tänka en hel del också. Finns hur mycket som helst att skriva, men jag kan väl spara det till imorgon antar jag.

Bilder från helgen finns såklart på min bilddagbok

Kram!

En ursäkt.

Jag skrev, skrev och skrev. Sen försvann allt.
Och eftersom jag just denna kväll är otroligt populär på msn så orkar jag inte skriva om just nu.
Så ni får vänta ytterligare en dag på min redogörelse om Bern, helgen och andra framtida och nutida planer.
Jag ursäktar mig så otroligt mycket.

Jag bjuder i alla fall på en bild.

image60
Här var jag i helgen.

RSS 2.0