Me and my girl

Helt plötsligt repeterar jag för fullt inför premiären på musikalen "Me and my girl" med Revymakarna i Skövde.
Sena kvällar och mycket att göra kommer det att bli men oj, så roligt!
Vilken känsla det var att stå där i danssalen med samma härliga danslärare (från gymnasiet) och med tre av mina vänner på samma rad som jag. Precis som förr.

Tänk, jag ska få dansa på en scen igen.

Glädjeskutt!


Här är jag

Idag har jag lärt känna min kropp.
Jag har låtit munnen och näsan få leda min kropp.
Jag har gjort mig så tung som jag bara kan.
och jag har föreställt mig att jag har fyra pinnar utstickandes från huvudet framåt,bakåt, åt höger och åt vänster..

Workshop i "att nå publiken", scenisk framställning.

intressant.

Coucou

Om exakt två månader får jag prata franska konstant i en vecka framåt!
Härligt!
Besök från Frankrike gillas skarpt.
Även fast besöket inte är från Paris så slänger jag ändå ut en bild på staden som värmer mitt hjärta.

En söndagskväll

Precis hemkommen från styrelsemöte. Åh, vad jag gillar styrelsemöten. Möjligen är jag ensam om det i världen..

Nu tänker jag mig som så här.

En god kvällsmacka och ett glas juice (för att lyxa till det lite)
Några stygn i brodderiet (ja, du läste rätt.. julmotiv är det till och med! Jag har tänkt på det länge och häromdan tog jag tag i saken. Bild på mästerverket kommer, var så säker)
Hitta en ny bok att läsa ut, jag blir bättre och bättre med läsningen!
Sova,sova,sova,säng,säng,säng.Lite mer Stockholm..


StockholmFörra helgen var jag i stockholm (fredag-måndag). Jag shoppade upp födelsedagspengar,träffade vänner och njöt en hel del där emellan.
Jag kom fram till att jag verkligen behövde den där burken, att dansbutiker är underbara att vistas i och att Hemsöborna - den boken måste jag ju ha i min bokhylla, då verkar man väl väldigt bildad, eller?
Jag sa hej (och mer därtill) till två trumkårist-vänner, numera i Arméns Trumkår och blev besviken över att de inte hade på sig de fräcka höga svarta mössorna (istället såg de ut som en bunt seglare i en mössa med irriterande röd tofs). Fast de var ganska så bra ändå!
Jag bodde hos Johanna och ägde på Super Mario Bros samtidigt som jag hårades ner något så väldigt av en beige mysig sak som gärna ville gosa. Mitt första besök på systemet (jag har en känsla av att det kommer att dröja en bra stund till besök nr2) är avklarat och de trodde mig när jag visade leg. Jag var på en fest där jag kände 2 pers men mitt bättre, mer sociala jag tog tag i't och jag är ibland en hejare på konversationer. Det artar sig och det tycker vi om!
Jag åt med pinnar på restaurang tillsammans med Niklas, det borde verkligen vara bantningstips nr1!  Gott var det och vi kikade även på utsikten när vi inte strosade runt på Södermalm (hittade en karta och då gick det upp ett ljus över var vi var egentligen, men be mig inte var guide dit nästa gång..)
Jag köpte flera franska tidningar och kom fram till att Le Monde är såå tråkig. Tre bilder i hela tidningen, och ingen struktur alls. De andra var dock helt okej men jag hittade tyvärr ingen bra inredningstidning.
Jag saknar Le journal de la Maison, Schweiz-svar på Hus&hem.
Vädret var helt okej och jag lyckades åka tunnelbana utan komplikationer och tåget mitt var i tid.
Och jag var på väg att glömma:
Jag köpte mig en ny kalender. Bara det gör mig lycklig i hela kroppen. Kalenderfreak som jag är.

Jag hade en toppenhelg helt enkelt.


Oktober lider mot sitt slut..

Många sena kvällar och mycket att göra har gjort att jag inte riktigt har hunnit med bloggen. Hoppas på ändring nu. Inte för att jag kommer att ha mindre att göra, men prioriteringen får bli något förändrad.

Nu är det höstlov så jag hoppas att jag får lite mer tid över, ska försöka ta det så lugnt som möjligt (jag kan ju ha det som ambition i alla fall...).
Fast mitt höstlov har inte riktigt börjat än. Jag "jobbar" måndag och tisdag då jag, tillsammans med flera av de andra lärarna, ska på olika seminarium och workshops. Ska bli riktigt kul och jag hoppas få en hel del nya idéer.
 På onsdag ska jag helhjärtat ägna mig åt ny koreografi, nya låtar och den skrivuppgift som jag ska lämna ut fter lovet.
Jag har att göra så att säga..
Men jag ska verkligen försöka vara jätteambitiös på onsdag. Då kan jag vara ledig resten av veckan med gott samvete.

Idag fick jag ta ur mina örhängen! Och ett par av mina födelsedagspärlor sattes in för första gången.

Just nu hoppas jag även innerligt att ingen av de kurser som jag sökt till våren (bakteriell Patogenes-molekylärbiologi samt Skriva A) blir inställd. Jag vill så gärna plugga lite! Framförallt skriva.
Det skulle vara underbart.Ungefär ett år sedan.. 1300m höjd, jag bodde vid bergets fot, Jurabergen, Schweiz
Irriterande..

Jag hade en gång i dröm.
Jag dansade natten lång.
Koreografin var grym.
Jag var så glad men jag minns inte var jag var.
Sen slog jag upp ögonen och upptäckte att jag låg i min säng.
Mindes fortfarande att jag hade dansat så bra!
Men koreografin.. Jag lyckades inte komma ihåg den!
Åh, så irriterande..

Oj, vad jag försökte minnas i morse. Men förgäves..

gah!

Boktips..

Nu tänker jag krypa ner i sängen och läsa innan lyset släcks.
Läser just nu (bland annat, är en sån där som hoppar mellan 3-4 böcker..) fjärdeboken från serien Sagan om klanen Otori. Sammanlagt är det fem böcker men den femte berättar om vad som hände innan den det som händer i den första, så fjärde boken är den sista så att säga.
Andra gången jag tar mig igenom dem. Läste de två första igen på franska i Schweiz och kände. för ett tag sen, att jag ville läsa de andra också.

Så.
Godnatt.Ny dansupplevelse

Kvällen har till större delen spenderats i en danssal.
För första gången har jag provat på att dansa Jive och Samba. Annika Sjöö (Tony Richardssons danspartner i Let's Dance) var på besök i stan och gav två klasser.
Riktigt roligt och svettigt. Alla dessa höfter och magen som arbetar för högtryck.

Men ett pardansämne är jag då inte..


I morgon blir det återigen fokus på mina egna koreografier. Ny uppvärmning ska göras och jag ska börja på en av danserna vi ska ha på en stor konsert i mars. Ser fram emot det. Tre lektioner ska jag också ha, lite nytt till dem har också börjat spånas på.
Direkt efteråt är det första träningen med Trumkåren. Dagen kommer att gå i ett.
Tre arbetsdagar att njuta av och sedan tar jag tåget mot nordligare breddgrader. Stockholm ska besökas, födelsedagspengar ska shoppas upp och trevligt sällskap ska jag njuta av.
Smakupplevelse

Idag invigs mitt chokladfondue-set. Drillvänner kommer på knytkalas ikväll och jag står för efterrätten.
När vi sedan är mätta och belåtna är tanken att vi ska duellera i guitarhero..  Jag är kass (än så länge^^). Men roligt ska det bli!

"Fredagspush"

Strötittar på Stargate Atlantis. En serie som jag blev bekant med i Schweiz. Mina au-pairföräldrar var riktiga Science Fictions freaks. Väcker lite minnen det där. Vet inte hur många säsonger jag såg där nere..
Det är 2 ½ månader sen jag kom hem. En hel evighet. Det känns som om att jag har glömt en hel del av mitt liv från det året, de väcks endast till liv när jag läser det jag skrev ner på kvällarna, hur dagen hade varit, hur jag kände, vad som sagts.

Fast det är klart. Det mesta finns i minnet, men det är de där småsakerna som endast kan kommas ihåg med hjälp av ord skrivna svart på vitt. Det är de som inte riktigt har fastnat där. Att befinna sig i rätt miljö kan påverka en en hel del. Händelser och miljöer väcker minnen och möjligen ser man på saker med en helt annan syn än förra gången.

Jag kan komma på mig själv att sitta och försöka komma på hur jobbigt jag tyckte det var när pojkarna var sådär odrägliga att jag helst bara hade velat lämna lägenheten och smälla igen dörren hårt efter mig.
Jag har uptäckt att det är svårt. Jag lyckas inte ta fram de känslor som, då, strömmade genom min kropp. Det går inte. Jag minns endast de glada stunderna, de kan jag se klart i huvudet.
För att minnas de jobbiga stunderna ("på riktigt", för jag vet ju ändå hur det var..) behöver jag sättas i nästan samma situation. Sitta där igen och tänka, just det. Det var så här det var. Dessa ögonblick av tillbakablickar har jag fått några gånger då jag har hoppat in och vickat på några förskolor.
Inte för att barnen var lika jävliga som mina ibland hemska schwezier-fransoser, tvärtom. Jag märker att svenska barn ( ok, de på de förskolor som jag har varit på) är mycket mer uppfostrade än "mina" pojkar. De kan så himla mycket mer. Det är då jag minns hur de var. När en 2-åring på en förskola i Sverige gör eller säger något som mina pojkar aldrig skulle klara av att göra/säga.

Då blir jag ännu mer arg på mig själv att jag inte letade liite till bland familjer innan jag åkte ner.
Samtidigt som, tänk. Jag klarade det. Det är inte många som hade stått ut med dessa gossar under nästan ett helt år (så glad att det inte riktigt blev ett år..).
Jag är stark.
Och det börjar jag redan att glömma.
Men jag måste påminna mig själv.
Jag måste sluta glömma.Fredagslyx


Jag tillåter mig själv att ha lite vill ha-begär idag..
Om två veckor får jag börja att använda riktiga örhängen.
2 egna par har jag som kommer att användas flitigt.
Men jag undrar hur jag ser ut i örhängen som hänger lite..

Det är nästan så att jag skäms för sådana här vill ha-begär. (och det är både mycket mycket töntigt, men samtidigt lite bra..)
Men man vore väl inte mänsklig om de inte fanns där..

Dessa kommer från MarMalaid som har en hel del annat som gärna skulle få ett rum i mitt smyckesskrin.Det går dåligt med tåg till Vänersborg..

..det har jag upptäckt i dagarna.
Jag ska dit på möte. Klockan 14 ska jag vara där. Tar jag mig dit med tåg så måste jag åka 10.50, och är då framme klockan 12. Vad gör man i Vänersborg i två timmar på en söndag??en liten äppelskörd från veckan..

..och dagen efter ven vinden2 och 4 oktober.
Och nu är det ännu färre löv på trädet.Klart förbättrad känsla

Imorgon ska jag få dansa i Danso igen. Och ha Kajsa som lärare.
Så underbart!

Vi ska, med drillen, ha en danslektion på min gamla skola.
Jag kommer att njuta av varenda sekund.
Bort, dumma känsla, bort

Idag är en sån där dag då man bara vill se annorlunda ut och ha en annan personlighet eller bara försvinna.

plus att det regnar. öser ner. Och jag kan lova att det kommer att fortsätta hela dagen.
All energi är som bortblåst.
Men jag ska försöka hitta den igen. Det är så mycket som jag vil göra.
Men ja, det känns hopplöst för tillfället.

My inner European is French
enligt ett test jag ramlade in på.
Och ja, det kan jag väl hålla med om.
Hur mycket man nu tror på sådant där.

Härliga höst

Vinden viner

Riktigt blåsigt ute. Soligt för tillfället dock. Idag har varit en sån där dag då det har regnat/varit solsken om vartannat.

Precis tittat på film och nu ska jag nog ta mig ut i trädgården och använda min kamera. Det var ett tag sedan nu..


Fredag är bra

Jag hade tänkt ha en härlig ledig dag men istället blev det förskolejobb fram till 15.30. Denna gången övade jag på att säga Hej, det är Maja, några gånger innan jag svarade när telefonen ringde vid 8 i morse. Till råga på allt så har jag varit ganska så hes och hostig i veckan så det i en kombination med trötthet kan inte låta så jättetrevligt.
Att öva var en bra idé.

Nu ska jag strax iväg på dansklass och vad kvällen sedan har att bjuda på har jag ingen som helst aning om.
Dagens I-landsproblem måste nog vara att Idol och Dobbidoo sänds samtidigt..
Vad ska jag välja?
Är det pinsamt att erkänna att det nog lutar mer åt D-hållet än åt I?
(jag sa det inte om det är det.. )Lite mer Lugano.

Höstprojekt nr 1

Nu ska jag börja ta tag i mina italienskastudier igen.
Minst ett kapitel i veckan ska göras ur min tjocka grammatikbok med övningar som jag köpte i Lugano.Lugano, juni 2008

RSS 2.0