En stor kärlek

Paris, sommaren 2009. Jag vill tillbaka. Jag ska bo där igen någon gång i mitt liv.
Nu ska jag ta och skärpa till mig, åka till biblioteket för lite plugg.

Det gäller att inte glömma något..Jag är överlag en ordningssam person och jag brukar ha koll på det mesta. Men.
Jag är expert på att glömma göra/ta med mig saker. Igår glömde jag både bestick och utskrivna handouts till föreläsningen (och jag som var så stolt över att jag kommit ihåg att skriva ut dem..).
Jag tror att denna glömska har en del i varför jag har blivit en riktig "list-person". Jag skriver listor hela tiden för att hjälpa mig själv att komma ihåg saker och ting.
Just nu är det mycket som rör sig i huvudet och där med mycket som måste stanna kvar där.
Skönt med ledig dag imorgon, då ska jag försöka beta av en del av en lista, det finns som sagt en hel del att ta tag i..

GlädjeDenna byst står hemma hos mina föräldrar.

Firar att jag klarade första riktigt logopedtentan. Tjoho. Och rapporten är klar. Extra mycket tjoho. Nu ska jag mysa ner i sängen och läsa flickan som lekte med elden. Jag ligger lite efter resten av Sveriges befolkning..Hjärta som jag fått av mamma. Dekorerar mitt ljusfat.Denna ängel fick jag av mamma när jag var hemma i helgen. Ska hängas upp i fönstret så fort jag har köpt lite tråd.

Musikvibbar

Dagen började i glädje, men just nu känner jag bara en enda stor frustration (rapporten spökar igen).

Glädjen är dock roligare att prata om så det är den jag lägger fokus på. Härlig Grease musikal med riktig duktig ensemble. Jag blir glad av att se folk på scen men också lite avundsjuk. Jag vill också stå där.

Snart ett år sedan som vi hade premiär på Me and my girl på stadsteatern.

Raindrops

Hektiska veckor.
Det är dags att ta fram kameran igen. Jag är hemhemma över helgen och i morgon blir det morgonpromenad och fotografi.
Sitter och svär över en rapport som ska in om några dagar. Hopplösheten hopar sig runt omkring mig men jag ska försöka ta mig ur den och ta mig i kragen. Imorgon. Jag kan det här. Intala mig det i alla fall även om det inte är riktigt sant. Utvecklingspsykologi är inte min grej helt enkelt.I morgon ska jag på musikal. Applådera i massor. Fina människor står på scenen.
Mysa runt på stan ska jag också hinna med.

Inte hela jag

Har lidit av vaccineringsflunsan hela dagen. Mått skitdåligt rent ut sagt. Som vårdstudent är jag en av dem som fått vaccinera sig innan alla andra. Men förhoppningsvis är det värt det, hellre influensasymtom en dag än i en hel vecka.
Tyvärr missar jag rolig utgång ikväll, för även om jag mår bättre nu så har jag endast ätit två ägg på hela dagen och sovit bort det mesta av den. Det får bli plugg, som jag inte orkat med idag, och tv-tittande istället.


Melodi

En visslande cyklist som befann sig framför mig hela vägen till skolan idag fick mig på riktigt bra humör. Han visslade både det ena och det andra. Bra start på dagen där.
Fick med mig ett När och fjärran - spel från myrorna. Superbilligt. Superbra. Riktigt nöjd. Spelkväll måste planeras in.


OrdSnön har fallit över staden idag och den fortsätter att falla. Om en timma blir det tvmys med kär vän men först ska jag hitta på något att äta samt ta mig an en ny bok. Jag måste verkligen ta mig tid att läsa mer. Jag vill hitta tillbaka till den person som jag var när jag slukade flera böcker i veckan. Böcker är en del av livet.
Flashback


Långa nätter

Jag har suttit och småfnissat med några enstaka gapskratt i min ensamhet i några timmar nu. Får hoppas att det inte är en början på galenskap. Ett gott skratt förlänger livet sägs det ju. Och kvällen har varit lång. Trevlig. Mysig. Full av mycket humor och några minuters plugg. Jag tillåter mig själv att göra så. Ibland måste det vara okej.

Lyssnar på härliga texter som berör. Njuter av egenbakade tekakor och att müslin innehåller goda russin som man inte ens behöver stå och plocka ur för att man ska få några i filen när man häller. Russin i överflöd i påsen. Småsaker.

Har startat operation -dricka mer vatten-. Jag dricker alldeles för lite, dags att ändra på det.
Det är farligt att börja sent, jag stannar uppe så mycket längre då. Egentligen borde man gå och lägga sig i tid så att man vaknar innan förmiddagen är förbi imorgon. I och för sig inte så stor risk när det gäller mig. Fast jag borde ändå få mina timmar. Idag kanske blir vändningen. Vem vet.

även fast jag trivs bra här, där jag är nu, så är det ändå detta som jag skulle vilja se när jag tar mig en promenad.Medan mörkret faller

Vinden har varit på ett riktigt blåsigt humör idag. Slet och drog i både kropp och cykel.
Lång skoldag, mörkret hade redan lagt sig över Linköping när det var dags att trampa hem. Höst på riktigt. Löven faller av träden, marken färgas gul och röd. Ljusen är mina kvällsföljeslagare som lyser upp allt som känns mörkt. Dock är det nog bara himlen som känns mörk för tillfället. Livet är en enda lång ljus historia. Sånt gillas skarpt.

RSS 2.0