Januari är slut!

Idag har det varit en sån där gnistrande dag. Solsken och massa snö. Har pluggat med en kompis större delen av dagen. Vi har svurit lite (och lite till) över en uppgift men efter några timmar hängandes över internetartiklar och böcker började vi nog i alla fall förstå vad det hela handlade om. Puh, om två veckor ska den vara färdigskriven. Kan kanske gå ändå.
Cyklade mot gymet vid 18-snåret och har deltagit i mitt första yogapass på över ett halvår. Töjt ut kroppen lite, joråsatte. Snart blir jag kanske vän med min (just nu ickeexisterande) vighet. Men den har funnits där och jag hoppas att den snart vill göra mig sällskap igen. Träna, träna, träna.

Och förresten, har kommit på bästa anledningen till att jag får köpa finfin teburk på åhléns. Nu när jag tänkte dricka te var det jättesvårt att få ur teet med tesilen, måste ju funka mycket bättre om teet finns i en burk.
Japp, helt godkänd anledning till att köpa den.

Woops. Klockan blev lite mycket. Måste kila ner i sängen. I morgon har jag föreläsning vid namn "lek med hjärnan". Går nog knappt att ha det roligare. :-)





 

 


En dag på stan

Har flängt runt på stan en bra stund idag. Fick med mig lite trevligheter hem så som stövlar, linne, kruka och ljushängare. Innan stanbesök sprang jag fram och tillbaka på sjukhuset för att hämta hemtenta och checka in lite böcker i bibblan. En chokladboll slank också ner i magen, icke att förglömma.
Ska sätta mig och läsa lite franska artiklar nu innan laxen ska ner i stekpannan. Ikväll är det klasskickoff Termin 2 så jag ska väl hinna med och byta kläder en sådär hundra gånger också..
Äntligen fredag!


En helt okej onsdag

Franskakurs påbörjad, gillar skarpt. Det gick någolunda bra på hemtentan, känns skönt. Träningsvärken sprider sig i kroppen, underbar känsla. Dock så krånglar photoshop så jag får inte ihop lite bilder, hoppas att den bara har en dålig kväll..
Godnatt. Imorgon ska det pulsas igenom snö tidigt tidigt.

Träning förgyller livet.

Nu är det gjort.
Jag har köpt gymkort så nu kan jag äntligen börja träna igen. Ikväll blir det Freepowerdance. Sådär härligt barfota med sköna rytmer. Det närmsta jag kommer modernt just nu, står som reserv för att komma in på fortsättningsklass på folkuniversitetet. Hoppet är dock inte så stort att jag ska få börja där,för många anmälda, men kanske till hösten om jag har tur.

Kort skoldag idag, en föreläsning och sedan cyklade jag hem och lagade en god spagetti Carbonara. Nu ska jag bekanta mig med hjärnans delar och nerver innan jag ska ta fram "a piece of cake" och baka något gott. Har en härlig eftermiddag framför mig med andra ord.


Välkommen hem till mig

Nu är jag äntligen på plats igen i mitt kära lilla rum. Igår blev det en sväng till ikea och jag har grejat och städat hela långa dagen. Jag bor i ett korridorsrum med badrum och delar kök med alla andra som bor här i korridoren. Funkar helt okej, men snart börjar jakten efter något eget. Jag vill ha ett eget kök att stöka runt i.

Jag kör på billigast möjligt, jag vill inte lägga ut en massa pengar på möbler när jag vet att detta boende inte kommer att bli långvarigt. Sen, när jag hittat min lägenhet där jag i alla fall antagligen kommer att bo minst tre år i, då kan jag börja leta mysiga möbler. Men tills dess, billy is my man. Och inte så pjåkig heller faktiskt.

Gillar Åhléns grön/turkosa serie med tidskriftsamlarare med mera. Vårigt! Blir nog några fler sådana inköp snart. Muggarna kommer från Butiken i Tenhult.

Fina böcker är en passion. Och vem har inte drömt om ett eget café?


I morgon börjar skolan igen, Termin 2. Neurologi är först på schemat och jag har beställt hem en härlig bok om hjärnan som jag hoppas anländer snarast möjligt. Nu ska jag njuta av mina sista lediga timmar. Lite kvällsmat och lite tv i soffan.

Hej, det är fredag.

Packar för fullt. En hel del som ska med upp, det har ju inte minskat med grejer direkt..
Eller upp förresten. Det är det ju knappt. Först åker vi ner, till Jönköping, och där vänder vi upp på andra sidan Vättern och åker uppåt ungefär lika länge. Så så mycket uppåt ska jag egentligen inte, men det känns så på något sätt.

Har en liten paus i allt grejande. Snart kommer pappa hem och då ska vi laga sista måltiden tillsammans. kyckling och ris, mums! Lyssnar på Tingsek och checkar in ikeas hemsida, försöker bestämma mig redan nu angående vilken bokhylla (färg) och lite annat jag ska ha. Lätt att det blir beslutångest på plats annars. Eller, det lär nog bli det ändå..

mammas födelsedagstulpaner.

Besök hos mormor

Nu har det varit tyst här ett tag. Har roat mig med drillträningar,träffa vänner, promenader och försökt läsa ut (om) så många Harry Potter böcker som möjligt. Fick ett litet ryck av någon anledning, knasiga idéer man kan få ibland. Nu är jag snart klar med första boken, har läst dem lite huller om buller. Hoppas hinna med tredje också innan jag åker.

Idag har jag varit hos min kära mormor och dokumenterat med kameran. Hon har bestämt sig att flytta till lägenhet så nästa gång jag kommer till henne kanske hon inte bor kvar i huset så jag var tvungen att ta lite kort. Kom dock på att jag glömde två rum så jag får nog åka tillbaka imorgon..
Som sagt, hon ska flytta från stort hus till en fyrarummare så jag passade på att kolla in lite möbler och sådant. Himla synd att jag inte ska flytta till hus eller nått, finns mycket jag hade velat ha men som jag inte får plats med nu. Har dock paxat ett fint skåp som en i släkten har gjort som jag hoppas att mamma och pappa kan ha här hos sig ett tag, tills jag flyttar ifrån mitt korridorsrum i sommar.
Hon har så många fina små bord. Fast utan hus/större lägenhet går det väl inte att samla på sig dem. fyra-fem småbord i en etta är väl inte att rekommendera men ett fick jag med mig i alla fall! I teak med lite fläckar som jag hoppas går att slipa bort, annars funkar en duk finfint. Superglad för det. Ska med upp till Linköping på lördag.
Oj, nu blev det mycket text.
Och just det, fick med mig en sjal också som jag hittade i ett förråd. Hon har sina gömmor, mormor. :-)



Skön helg

Helgen har helt klart gått i lugnets tecken med ett litet undantag igår kväll då vi firade mammas födelsedag. Räksoppa till folket och god tomatsoppa till mig. Chokladfondue till efterrätt. Doppad apelsin är absolut godast.



Har utgått från soffan i allt jag gjort idag hittills. Skidor på tv:n hela långa dagen (Pinsam tv-skidnörd) Två vinster och en andra plats idag minsann! Har samtidigt kollat hotell i London, knuggat de franska geniknölarna, läst GP, bläddrat i gamla inredningstidningar och redigerat bilder. Ska nu ta mig ut på en liten promenad, känner att kroppen behöver röra på sig lite. Ikväll blir det tomatsopperester och en, förhoppningsvis, bra film. Min sista söndagskväll hemhemma. På lördag åker jag hem till mig igen. Ska bli riktigt skönt faktiskt. Så många projekt jag vill sätta igång med och jag saknar alla nyvunna vänner.




2 år sedan

Ganska så jättedåliga bilder, men de enda jag hade utan pojkarna. Detta är exakt två år sedan. Då byggde jag med duplo och lekte spöken med två små pojkar. Tänk vad tiden går.
Har inte gått i många knop idag. Känt mig lite småhängig. Kvällen består av På spåret, Skavlan och en skål chips.

Mums!


Just nu är min mage så häääär (måttar med båda armarna långt åt vardera håll) stor. Tacopaj är nästan för gott. Jag äter alltid liite liite för mycket så att magen nästan sprängs. Men åh så gott det var. mums.
Har slagit mig ner i soffan med en kopp te och Antikrundan står på. Jag tycker om det programmet.


Basel


Drömmer mig bort till Schweizerlandet, saknar min favoritchoklad och lyssnar på musik som påminner mig om äventyr. Här ovan är ytterligare en favoritstad i mitt älskade Schweiz (jag ska snart sluta tjata om det!). Enda problemet med Basel är väl nästan att de pratar tyska här..haha. Jättevackra gamla byggnader och spårvagnar så långt ögat kan nå. Och så kan man ta en tram till Ikea vilket ju inte gör stan sämre direkt.

Nej, nu ska jag ta tag i mitt liv denna underbart soliga torsdag.

Pusselbitar

Dagen började mycket lugnt, läste klart min bok och klinkade lite på pianot.
Bjöd hit en vän på lunch, gjorde lite ärenden och sedan åkte vi hem till honom en sväng. Skulle döda en timma och vi hittade lite pussel i ett skåp. Ett härligt 80-bitars med musse pigg och Co satte vi tänderna i först. Sen hittade vi ett superdupergammalt pussel. En gammal ask som tydligen fanns där när hans familj flyttade in. Det fanns ingen bild på hur det skulle se ut och bitarna var mycket konstigt utformade. Sverige med omgivningar skulle det bli. Vi hann tyvärr inte klart men ramen är färdig och Skåne och Småland har fått se ljuset. Får se om vi gör klart det en annan dag.
Träning med världens bästa trumkår har också hunnits med. Kul att kolla in vad drillet har för sig nu för tiden. Passar på att gå på träningarna nu när jag är hemma i stan.

Och just ja. Lite ny design här på bloggen också.


LONDON

VI HAR BOKAT! 24 mars blir det London för fulla muggar i tre härliga dagar. Wiiie!


Bland raggisar

Jag har klickat på sändknappen. Hemtentan är borta från "måste göra-listan" och mitt lilla lov har börjat på riktigt!
Hurra för det!

Nu har jag 12 helt lediga dagar framför mig, och de flesta är helt tomma än så länge. Skönt skulle vissa tänka. Och, jo, en dag eller två kan det ju vara skönt att inte ha något speciellt att göra men flera dagar i rad klarar jag verkligen inte. Jag måste planera in lite projekt som jag kan syssla med. Funderar på att gå lite stickningskurs hos mormor, baka fina cupcakes, plugga lite franska (och ja visst ja, ska faktiskt gå en kurs nu i vår för att få prata lite francais igen) och kanske (men bara kanske..) ta mig an att fixa med lite fotoalbum.. har några stycken att göra om man säger så..

Men än kan jag njuta av att inte ha något att göra så det blir en mysig kväll framför tv:n. Spontanutgång med syster och sedan vidare till gamla kompisar igår resluterade i en härlig hemkomst vid kl4 så tröttheten finns där..

Dessa håller mig självklart sällskap även ikväll.


Hello.. wiiie!

Det här är ju bara för underbart. Det blir till 80% säkerhet London i slutet på mars! En kompis har aldrig varit där och jag är aldrig sen att säga, "men, då åker vi dit då!" Vi har hittat den perfekta helgen, eller onsdag-lördag blir det nog. Ska bara maila terminsansvarig för att dubbelkolla att schemat stämmer och att det inte är några obligatoriska moment på torsdagen..vore ju lite surt om de ändrade.

Ah, så härligt. Jag åker med en fotonörd så vi ska flänga runt med våra kära kameror och bara fota fina vyer. Telefonkiosker. Och varandra! Gå in i en "jag skäms inte för att jag tar kort (hela tiden) på de mest konstiga ställen"-fas.

Det blir mitt tredje Londonbesök. Var där två gånger 2007 faktiskt, först med klassen på gymnasiet och sedan hälsade jag på vänner som flyttade dit efter studenten.

Hoppas på att kunna boka på måndag. Hittat superbilliga biljetter också, det gör ju inte det hela sämre direkt. :)
Nej, nu ska jag fortsätta och leta fina hotell. Några tips kanske?

juni, 2007.

Ett berg i vinterskrud


En härlig promenad på berget (Mösseberg). Strålande sol och vitt vitt vitt. Jag njöt för fulla muggar. Utsiktstornet hade inte frusit och gått av på mitten, vilken tur! haha. Djurparken låg ganska så öde men några djur hörde man allt inifrån husen. Såg några rådjur på håll men eftersom jag är räddare än rådjuren själva så vågade jag inte gå så mycket närmare än att jag skymtade dem (Ja, jag vände när jag såg dem där framme på vägen.. töntmaja).
Eller det är inte rädsla..eller jo. Fast jag har en väldans respekt för djur helt enkelt. Endast hundar jag går ihop med egentligen. Och kaniner kanske..haha.

materiella ting

Jag är en burkoholic. Äälskar burkar av alla dess slag. Denna är den nyaste i samlingen. Traderade till mig den innan jul och fick en mindre chock när jag fick hem den och såg hur stor den var. I och för sig, hade jag läst beskrivningen ordentligt så hade jag vetat att den var ganska så stor i diameter. Men jag funkar inte riktigt så. Det var mera: Åååhh, vilken fin burk. Den ska jag ha. Jag bjuder x kronor. Tittade på bilden och slog till helt enkelt.
Grymt nöjd ändå. Har inte riktigt funderat ut vad jag ska ha i den än dock..

Göteborg igår var en höjdare, fick med mig en hel del från rean faktiskt. Linnen, tröjor, skjorta och anteckningsblock (Halva priset på mina toppenblock. Det blev två stycken, kan tänka mig att jag skaffar mig några fler innan reans slut.. ) Här nedan ser ni ett av dem, och så blev det ett rött med vita prickar också. Färgglada block gör plugget roligare!



Lausanne

Bern har jag redan avverkat (dock endast i bilder). Här kommer nästa favoritstad i Schweiz. Lausanne. Jättevacker stad med branta backar och en vidunderlig utsikt nere vid vattnet. Lausanneborna har garanterat världens bästa vadmuskler. Det går liksom inte att komma ifrån att man måste gå i branta backar när man är där. Tro mig, jag har försökt att undvika dem.. Husen har en spännande arkitektur också men kan tyvärr inte gå in närmare på vad det är för jag har ingen koll alls. Fina är de dock! I Lausanne, som faktiskt är OS-huvudstad eller något sånt, ligger det olympiska muséet. Jag hade grymma förväntningar (då jag är en stoor sport (OS) nörd). Muséet levde väl inte direkt upp till dessa men det var ändå kul att kolla in.
Om man är i Lausanne SKA man äta på Manora. Man får själv plocka ihop sin meny och det finns massor att välja på. Till exempel får man välja en pasta sort, vilken sås, vilka tillbehör, och sen kan man plocka till sig ett gott bröd ur brödkorgarna och det finns en hel del på efterrättsborden också. ;)
Det kan vara lätt att missa sjön då den ligger "längst ner" (vilket betyder att man har en härlig nedförsbacke dit men får jobba lite på tillbakavägen.) Så vackert där nere. Sjön med bergen långt där borta (fast ändå riktigt nära).

Helt klart en stad som man ska besöka om man får chansen.

 





Dansar glädjedans

Haha! (alltså inte skratt haha, utan utrop HaHa!)
Jag börjar se ljuset i tunneln. Jag kommer att bli klar med alla frågor utom en i dag tror jag, för jag måste vänta på svar på en fråga jag har som jag ställt till tentajouren innan det sista kan skrivas där.
Antagligen kommer jag att sitta och pilla in i det sista ändå men bara känslan av att slippa sitta och bläddra i böcker och leta relevanta texter, slippa transkribera (för jag är KLAR!) och slippa behöva sätta på datorn det första man gör efter frukost för att få lite gjort. Underbart.

Transkription = Man lyssnar på när någon (i mitt fall barn) talar och så ska man antingen transkribera om talet till fonetiska tecken (IPA-transkription) eller så ska man göra en samtasanalys då man skriver precis som det låter (tex Här är det blir kanske Här ä de) samt att det finns en massa tecken för HUR man uttalar orden osv. Detta kallas då samtalstranskription.

I morgon ska jag ta och börja leva lite vanligt liv igen. Det blir en tripp till Göteborg för shopping och mys med Camilla som jag träffade i Schweiz. Skrattkalas väntar.


Myrorna börjar komma

Så typiskt mig egentligen. Såg fram emot att få komma hem till mamma och pappa över jul (och längre än så), och ja. Det har varit jättemysigt och bra. Men. Nu skulle jag kunna tänka mig att snart åka tillbaka till mitt. Har så mycket idéer i huvudet över vad jag ska göra med mitt lilla krypin. Jag kan nästan längta till att få laga matlådor, men bara nästan..
Den 23:e får jag först åka hem, för ja, nu är mitt hem i Linköping. Även fast man fortfarande säger att man ska åka hem när man ska besöka familjen.. Krångligt det där.
Upptäckte nu att jag inte har några direkta bra bilder på Linköping som stad. Det blir stadsfotografering någon dag
närmare vårkanten. Det får bli en bild på mig istället. Här är jag.


Italienska pärlor



 

Både Milano och Rom besökte jag när jag bodde i Schweiz ,den italienska glassen är ju inte helt dum om man säger så.. Tyvärr byggde de om il Duomo när vi var där så någon helhetsbild på den blev det inte, massa ställningar i vägen samt att de hade någon sorts scen utanför.
Rom är en klar favorit. En stad att återvända till. Vi var där under påskveckan 2008 som också visade sig bli Roms regnigaste vecka. Det hade tydligen aldrig regnat så mycket som det gjorde då.. liten miss i beräkningen men det var bara att köpa paraplyn och se glad ut.
Och ja. Jag drar mig för att plugga så jag kollar på fina bilder istället och drömmer tillbaka lite. Men kvällen är ju ännu ung så tid finns till lite av varje. :)

[en tung slutspurt]

Sliter mitt hår. Transkriberar tal. Försöker analysera. Dricker en klunk vatten. Byter fokus. Läser lite Vygotskij. Lyssnar på barnprat. Försöker göra samtalsanalys. Tar en klunk vatten till. Läser igenom ett kapitel för sjuttioelfte gången. Gah. pust. och stön. Hemtenta när den är som värst. Jag har helt klart definitivt väntat med det jobbiga till sist.

Och förresten. Information om Charles Goodwins teorier om interaktion mottages tacksamt.

En hare har hittat till vår trädgård flera gånger nu.


Venedig, Bern, Bryssel

Tanken är att jag ska till nån trevlig stad minst en gång detta år (förutom Paris då, dit ska jag en gång per år så är det bara). Sitter och funderar på vad det kan bli. Tittar på bilder från gamla resor. Här kommer några favoritstäder, alla har de sin egen charm.






Bokfeber

Haha. Kom på mig själv med att sitta och fundera på när bokrean börjar. Längtar tydligen redan efter att få stoppa in lite nya böcker i hyllan. Ja, det gör jag. Eller så är det magen som skickar hungerskänslor till hjärnan, som omvandlar informationen till kokböcker, och kokböcker får mig att tänka på bokrean - där jag tänker köpa några sådana..
I vilket fall.
Mot köket. En skinkmacka skulle inte vara helt fel nu. Ja, skinkmacka. Pappa fick för sig att koka ytterligare en..vår tredje.. Jag klagar inte.






Ser lite framåt

Jag gillar vintern, speciellt när det är snö och kallt men jag kan ändå inte låta bli att längta till när man får ligga på en filt i gräset och bara vara. Lösa sudoku (Övning ger färdighet heter det ju, jag är ganska så kass), äta glass och bara njuta. Men än är vi inte där så det är bara att gilla läget. Idag ska jag träffa en vän jag inte sett på jag vet inte hur länge. Flera månader minst. Lite hemtenta såklart (den börjar bli klar nu!!) och en tur till stan ska jag också hinna med.

 


Kallt


Fortsatt många minusgrader. Har en timme kvar på biblioteket och sedan blir det promenad hem. Tror att jag ska ta ledigt från hemtentan resten av dagen. Jag har varit duktig idag med och det är mer än en vecka till inlämning.
Roligare än så är inte livet just nu. Men jag mår bra i alla fall, endast näsan som rinner lite då och då. Toppentoppen.

Ljuva toner


Spelar gamla låtar. Det var längesen jag satt vid pianot nu. Bläddrar bland alla papper och notböcker, minns vissa låtar mycket, andra lite mindre. Ska fortsätta en stund till. Älskar att spela. Nu blir det lite Pachelbels Kanon i D-dur. Sen lite Mozart.

Fyrverkeri



Jag lyssnade på "ring, klocka ring", skålade med mitt vattenglas och sedan stod jag i fönstret och tog kort på lite fyrverkerier. Aldrig mer sjuk och ensam på nyår ska jag vara. Aldrig mer.
Nu, tillbaka till hemtentan som faktiskt går framåt idag. Toppen.

Jag är på väg

Violpastill. Sött ord.

Förkylningen sitter fortfarande i men jag känner mig mycket piggare idag. Ska ta det lugnt hela långa dagen så kanske jag kan ta mig ut i morgon. Nu blir det hemtenta för hela slanten. Dags att få lite gjort.

Välkommen 2010.


RSS 2.0