Eländigt

Jag som aldrig är sjuk är dålig för andra gången denna månad. Vad har jag ändrat i mitt liv som lett till detta? Varit hemma från jobbet, frös hela natten, svettats och legat med dubbla filtar om vart annat hela dagen. Inget jobb blev det, och ingen första föreläsning i Bakteriell Patogenes. Typiskt att jag blir dålig just idag. Får se hur jag mår i morgon, det ser inte ljust ut för tillfället..

Tittat på Bumbibjörnarna, läst böcker och sovit, och vips så var det kväll. Nej, inte vips. Segt har det gått. Riktigt segt.
Det allra värsta är när man känner den härliga doften från tandorikyckling nerifrån men man vet att man inte kan få ner en bit ens.. Ikväll får jag nöja mig med yoghurt.

Music was my first love

John Miles - Music was my first love

Öppningslåten.
Låten som gett vår konsert dess namn.
Grymt bra låt.

Framtiden

Jag ska börja plugga i höst, nu är det bestämt. Nästa år är man tvungen att ha Naturkunskap B för att komma in på logoped, och det har inte jag så.. Paris får vänta några år. Det blir bara en månad där nere och sedan hemfärd och flytt. Förhoppningsvis blir det en liten roadtrip där emellan också.

Håller alla tummar jag har på att det ska gå vägen. Det borde göra det. Men man kan aldrig vara säker. Kommer jag inte in så har jag en chans till innan de nya reglerna börjar gälla, men då är det till Uppsala som jag måste söka till..

Jaja, det löser sig förhoppningsvis, ingen idé att tänka på det. Är ju inte förrns i juli som man får reda på om betygen är tillräckligt höga.


Första vårvärmen

Grymt bra helg har det varit, helt klart.
Började i fredags kväll då jag, min syster och mamma gick till stans kurort och badade bubbelbad, bastade och åt tapasbuffé. Avslappning på hög nivå. Kvällen fortsatte sen med pulkaåkning (skjärtlapp för min del, inte att rekommendera när det inte finns någon snö!) och lite härligt umgänge med människor man inte träffar så ofta.

Lördagen började tidigt (för att vara lördag..). Klockan 8.45 tog jag en liten promenad ner till Form, där jag tränar, och hade sedan ett härligt Bodybalancepass (mycket behövligt, mycket bra) och ett efterföljande danspass. Bra start på lördagen där.
Mycket att göra efter det, handling, en tur till Stadsteatern inför söndagens rep, städning och planering. Trodde att jag hade glömt plånboken på ICA, rotade igenom väskan massor med gånger men hittade den aldrig. Fick panik, var mycket sen, åkte upp till affären, ingen plånbok, åkte till Stadsteatern, ingen plånbok. Ahh! Ännu mer panik, ännu mer sen. Åkte hem, vände upp och ner på väskan, och där. Där låg den helt plötsligt på sängen. Åhh, typiskt mig.
Åkte äntligen iväg till Skara. Två kompisar plockades upp på vägen och Crêpes väntade oss hos en annan, sju stycken var vi som mötte upp. Myspys på hög nivå. Kvällens mål var estettreornas slutprproduktion. Mycket sevärd även om det var vissa grejer som jag inte riktigt fick pejl på. Men bra dans och underhållande överlag.

Idag har det varit, rep rep rep hela långa dagen med lite tedrickande med god vän som pricken över i:et på kvällen.

Inte så där jätteintressant läsning direkt men..
andra bullar blir det när jag är i Paris. Då ska jag guida er i denna underbara stad och skriva massa sofistikerade saker (för man blir ju sofistikerad av att bo i Frankrikes huvudstad. åjo. eller hur?!.. haha)

Tänk vad tiden går..

För ett år sedan anlände jag och Hanna till Rom just idag.
Efter en härligt (hrmm..) natt på Zürich flygplats där det spelades hög discomusik i högtalarna hela natten vilket inte var jättetrevligt när man försökte få några timmars sömn i en stol med massageknölar i ryggen.

Vilken vecka det var.
Massa god mat (Francos förtjänst), massa glass (italienarnas förtjänst) och en hel del kultur och shopping.Lite mer plugg

Jag ska äntligen få lära mig något som jag alltid har varit lite fascinerad av.
Jag ska gå en teckenspråkskurs.
Visserligen startar den inte förrns v.17, och visserligen är det endast 5 gånger så jag kommer väl inte att bli grym direkt.
Men ändå.
Ska bli spännande att prova, och att se hur allt hänger ihop.

Snart börjar även kursen Bakteriell Patogenes. Det ska bli mycket spännande. Sammanfattat kompenidet som vi har fått till första lektionen men kommer nog att läsa igen om det ett flertal gånger till innan kursstart. Om två veckor sitter jag i skolbänken igen.

Knoppar på träden vill jag ha nu, tack!

Det här var ju dumt

Började kolla upp hur det skulle bli om jag börjar plugga nästa år istället för i år (Paris hägrar!).
Så dumt, dumt, dumt att de nya reglerna börjar att gälla då. Jag förstår inte mycket men om jag fattat lite rätt så har jag inte läst en enda av de kurser som ger meritpoäng på logopedprogrammet... antar att chansen att komma in sjunker en del.. eller? jag borde ringa en syo..
Men jag har nog ändå bestämt mig för att satsa på Paris.
för.
Jag har hittat ett till program som jag kan tänka mig (dumt dumt dumt, jag som var så säker på logoped!)
Språkvetarprogrammet i Uppsala.

Så, nu är jag bara ännu mer förvirrad och vet inte alls vad jag vill. Eller rättare sagt. Jag vill för mycket.


En liten spelevink

Vädret spelar oss ett spratt för närvarande.. snö på morgonen, vilket lurendrejeri! Men direkt blir man, åh! nej! snö! jag trodde det var vår nu..dagen innan har man liksom cyklat från jobbet under klarblå himmel med vårmössan och de tunnare vantarna på.
Och så vaknar man upp på morgonen, och det är helt vitt ute. Man blir sådär lite deprimerad, men sen, sen kan den allt smälta och man hör hur den ropar: "lurad!".
Tack för den!
haha.


Dags att vakna

Nu börjar det hända saker. Det är dags att ta tag i en hel del som man innan har tänkt "det är långt fram.." om. Om två veckor är det dags för vår stora konsert med orkester och kör på Stadsteatern som även innehåller tre danser. Två av  dem är helt klara, den tredje blir klar i veckan. Efter det följer fler konserter, planering av speciella lektioner, SM i marschdrill, högskolestudier, uppvisningar och andra roliga trevligheter som kräver mycket planering.
Dags att hitta diciplinen igen efter några veckor som varit lite slappare med inställda lektioner och inte så mycket att planera.

Ett annat projekt är även att försöka hitta den perfekta presenten till familjen i Paris. Och en separat present till tjejen som jag ska ta hand om.
Börja spåna redan nu..

Höstplanerna har fått lite konkurens, men saken måste undersökas på plats. Jag tänker i alla fall ge det en chans när jag väl är där nere. Antingen hittar jag något, eller så gör jag inte det.


En härlig söndag kommer det att bli

Idag blir det danseftermiddag med Amanda för hela slanten. Väcka den gamla uppvärmningen till liv igen, göra massor av diagonaler, koreografera lite dans och en hel del flum kan vi nog räkna med att det blir.
Har dock ganska så mycket träningsvärk i hela kroppen, jag har börjat träna Bodybalance och BodyCombat nämligen, köpt ett kort på ett träningscenter i stan.
Och igår fick drillet prova på att vara color guards (man dansar med stora, tunga flaggor= lite ont i armarna..)
Men det är bara att härda ut!

För två (!!) år sedan hade vi fullt sjå med att repa inför slutproduktionen.
Här, uppvärmning.

Och ännu en kommentar på vädret. Nu snöar det en massa igen...Bern

Det hade inte varit helt fel att få strosa runt på dessa gator just nu.
Underbar stad.

Mars

Marsmånad och vädret pendlar. Kallt, varmare, snö, regn, kallare igen, sol, massa moln, ytterligare lite vårkänslor igen men som förstörs av snö dagen därpå och idag blåser det så det står härliga till. Verkar inte riktigt kunna bestämma sig..
Men men, det är ju så det "ska" vara.

Det är äntligen bestämt att jag ska börja kursen Bakteriell Patogenes! Mycket spännande. Dock kommer jag att komma ungefär en halvtimma försent till varje lektion eftersom tågen går som de går och jag slutar lite för sent för att hinna med ett bra.. men lugn, jag har redan skrivit ett lite pinsamt mail till min kurshandledare och frågat om det är okej.. och det var det! Så laddar jag med att bekanta mig med Louis Pasteur, Robert Koch och de andra grabbarna som höll på med så spännande grejer som bakterier och sjukdomar.
Trevligt.
Risken är väl dock att man kan bli hypokondriker efteråt..
Men det får man ta, mycket intressant ämne.
Och jag ska få plugga. Inte helt fel. Lite nervös inför den tenta som vi ska skriva bara..tror att det är en inlämningsuppgift.
Jag lär nog fråga mig själv, vad i sjutton har jag gett mig in på?


RSS 2.0