Möbler och Paris

Igår när vi satt på altanen på jobbet började en gubbe bära upp en massa möbler (en hel del teak!) ur källaren brevid. Fina grejer såg det ut att vara, telefonbord (ni vet, sånt där med sits och ett ställe att ställa telefonen på), soffbord och fåtölj med mera. Jag sa lite på skoj "hoppas han inte tänker åka till tippen med det där, kanske finns något man vill ha". En stund senare sa en arbetskamrat att han hade pratat med gubben och javisst, han skulle till tippen! Så jag sprang ut och kollade in möblerna. Tyvärr, tyvärr, tyvärr var telefonbordet (som var finast) skavt i kanterna och på lådorna. Annars hade jag lätt givit honom en slant för det.
Hann dock med lite second hand fynd innan jobbet igår. En finfin picknickkorg med grönrutigt tyg innuti. Jag blev lite kär.

Och så kan jag inte låta bli att tänka tillbaka på var jag var för ett år sedan.
Jo. Här.




Ta dig tid


Sommar, sommar och sol.

Ojoj, Sommaren kom i vägen för bloggen. Inte klokt vad fint väder vi har! Har njutit i en vecka nu och midsommar spenderades i Stockholm (Bilade upp och det verkade som att vi var de enda som tänkte "mot huvudstaden!" denna helg, köerna ringlade sig långa åt andra hållet, mot Västkusten/Dalarna. Ägnade oss åt lite skadeglädje i några minuter under färden..men bara lite.)
Nu är det slut på riktigt på mitt lilla lov. Idag börjar jag mitt sommarjobb och ska snart ge mig iväg. Första dagen jag inte går brevid någon, hoppas att det går bra.

Vi åkte en kortis till Farstas midsommarfirande och fick se härlig folkdans.



Förrätt.



Mumsig efterrätt.



Och avslutningsvis. Ost och kex till spelandet.
Det har blivit en hel del mat ja.. och jag har inte ens tagit med huvudrätten.haha.

Vill du köpa?

När jag var ute på en promenad igår gick jag förbi ett bord där två små tjejer satt. Så fort de trodde att jag skulle höra ropade de: "Vill du köpa en blomma?". Tyvärr hade jag inga pengar på mig men jag stannade och pratade med dem ett tag.
Precis så gjorde jag ockå när jag var liten. Plockade lite blommor, pappa hjälpte mig och en kompis att sätta ut ett bord och två stolar och mamma fixade saft. Sen satt vi där och höll tummarna för att någon skulle komma förbi och köpa.
Då var det sommarlov på riktigt.

Bildkälla

Mål

Jag har en önskan om att få tillbaka min vighet igen. Spagaten och battementsen är inte som de brukar vara om man säger så. Så, tänkte göra det till ett litet projekt under sommaren. Stretching efter träning/promenader och massa balett ska hjälpa mig att få mitt mål uppfyllt. Så, jag kilar iväg upp på berget tänkte jag. Solen strålar äntligen ingen.

Och tyvärr, det är inte jag på bilden.
från weheartit

I do


Så fick kronprinsessan sin prins till slut.
Tv:n har stått på större delen av dagen här hemma även om jag inte har haft ögonen på den hela tiden.
och som den sanna romantikern jag är så måste jag se brudvalsen innan jag stänger ögonen för dagen, inte varje dag man får se ett kronprinsesspar dansa.

Don't stop believing

 

 

 

Bildkälla


Tro på dig själv

Jag har en sån härlig känsla i kroppen, nästan som jag vore kär. Fast det är jag verkligen inte. Jag är bara lycklig och kanske lättad, jag tror att min kamp mot dåligt självförtroende och kroppshat börjar att ta slut. Jag mår så himla bra. Jag älskar min nya lägenhet, min klass, min utbildning, sommaren, fina vänner. Allt är bara så toppen. Jag har växt så otroligt mycket sen gymnasiet (men även under de tre åren). Jag ser mig själv i ett annat perspektiv, jag ser tillbaka med ett annat perspektiv också.
Tänk så här:


Du är du och ingen annan.
Det är bra med förebilder MEN du ska ändå inte försöka bli någon annan. Visst , förändring kan vara bra för både sjävförtroende och självkänsla men förändring ska inte ske med tanken "Gör jag så här blir jag som hon/han" utan skapa förändring med tanken "Gör jag så här så kommer det att utveckla den jag är."
Där fastnade jag ofta. Jag ska bli sån, hon gör så då ska jag också göra det..Nu lapar jag endast inspiration från andra men gör det sedan på mitt sätt, vad som passar mig som person bäst.

Hitta din nisch i livet. Eller hitta flera. Hela tiden.
Vad är Du bra på? Vad får dig att må bra Eller kanske, vad vill du kunna göra? Våga prova!
Jag har hittat min plats i danssalen, där känner jag mig alltid trygg och jag får göra det jag älskar. Jag hade aldrig dansat "på riktigt" (i en förening tex) innan jag började gymnasiet. Jag sökte till danslinjen ändå, och kom in! Någonstans där hittade jag var jag hörde hemma samtidigt som jag gick emot vad omgivningen tyckte och tänkte. Bra betyg - ska du verkligen välja estet då? hörde jag en del, till och med från syon.. Började gymnasiet utan att känna någon, i en stad som jag var tvungen att åka buss till varje morgon. Bästa beslutet hittills i mitt liv även om min Linköpingsflytt ligger nära där också.

Se alltid möjligheter, våga se bortom de raka linjerna.
Oj, hur ska jag förklara hur jag menar. Se dörrarna öppnas till de möjligheter som finns när du hamnar i en viss situation/råkar ut för något speciellt. Det kanske inte är precis det du vill men kanske kan det hela leda till något annat.. Lite flummigt så det får vara fritt för tolking helt enkelt.

Våga drömma
Alla har väl drömmar som känns väldigt avlägsna och som man tror aldrig kommer att bli upfyllda men att ha dem där känns bra.
Min utbildning känns helt rätt för mig men det betyder inte att det finns tusen andra saker som jag också skulle vilja syssla med. Jag är fortfarande ung när jag blir klar och min drömmar att lära mig italienska flytande, plugga i Australien, jobba i Frankrike med mera kan fortfarande uppfyllas även när jag är färdigutbildad och "borde" slå mig ner någonstans.



Slappt men ganska så skönt ändå

"Sommarlov solen lyser skönt. Sommarlov, gräset är så grönt.."

Dag två på mitt lilla sommarlov.
Antal böcker lästa: Två
Färg på hud: Något mindre vit än igår

Säger väl ganska mycket om vad jag har roat mig med idag. Plus lite mat och sådant emellan varven.


Mer fynd

Det blev två klänningar, ett par shorts, ett par skor och ett par jeans som fick följa med mig hem i måndags. Stod och fingrade på en till klänning jättelänge också. Nästan så det blev pinsamt att uppta ett provrum i en evighet bara för en klänning..och så köpte jag den inte ens..
Det är ju dags att börja visa sina ännu icke brunbrända ben. Tror jag ska jobba lite på dem imorgon jag. Är ganska så jätteledig. Frågan är vad jag mer ska kunna hitta på, jag är sämst på att vara helt ledig (och jag börjar jobba " på riktigt" den 29 juni, hur ska det här gå?). Vill ha projekt på g! Men kanske klarar jag av en planeringsdag för kommande projektsdagar...




Fynd

Då har jag landat hemhemma. Staden bjuder på vackert väder och jag har redan varit iväg på utbildning inför mina jobbveckor, cyklat på en cykel med alldeles för hög sadel (jag tror att bror är skyldig) och fyndat böcker på secondhand. Fyra stycken för hela fyra kronor, det var halva priset..


Tänkte även passa på att visa min fina kudde som jag fick med mig hem i söndags då tanken egentligen var att jag endast skulle besöka Ikea.. men denna kudde avslöjar att det blev lite andra butiker också, Åhléns bland annat..Och på tal om Ikea, hittade en soffa som jag skulle kunna tänka mig också. Bra färg, schäslong och bäddsoffa - allt till ett riktigt bra pris.

Tulpankudden i morfars kakelungsstol. Där trivs den förträffligt bra fast flyttlådorna borde bäras ner till förrådet. Jag var dock lite för lat för det igår så de står där de står ett tag till..

Bor numera i lägenhet!

Har inget internet i nya lägenheten än så är på biblioteket en sväng för att kolla busstider med era.
Ja jag har flyttat!! :) Och jag är såå nöjd. Inte riktigt klar med uppackningen än men älskar verkligen min lägenhet redan. Snart ska jag ta mig hemåt, laga lite mat, och sedan ska jag dra ner på stan för seriös storshopping. Jag ska förnya min garderob lite är det tänkt. Det gäller att passa på innan man (imorgon) flyttar hemhem till staden där inte butikerna trängs så där väldans så att säga..

Igår hade jag en mysig filmkväll med mig själv, (500) days of summer och lite godis på det.

Avslutar med ett biotips: Gå och se Dear John! Eller försök hitta boken först förresten och läs en innan. Jag köpte min i London så jag vet inte om den finns här men boken tar (som vanligt) upp mycket mer än filmen.

Bild från när första lagret färg målades på. Sen blev det ytterligare ett. Mandelvit.

Smygtitt

Har målat hela nya lägenheten idag, två gånger om till och med. Nu är väggarna härlig mandelvita. Två nätter kvar i korridoren och sedan flyttar jag. Underbart.

Har börjat få in lite (med betoning på lite) grejer i köket. Här kommer en liten tjuvtitt som blev väldigt suddigt. Ögonen gick lite i kors där efter 10 timmars målande..Gula luckor är det i alla fall.


Porslin

För några veckor sen var jag inne i en riktig "tradera-fas". Nästan pinsamt att berätta men Varje kväll gick jag in och såg om det hade kommit in något nytt. De första sökorden blev alltid: Stig Lindberg, sen Rörstrand, sen Gustavsberg och till sist teak.
Idag var jag och hämtade ut tre (!) paket som kom förra veckan och två av dem innehöll det som ses på bilderna. Tre berså-kaffefat (inte för att jag har några koppar än, men ändå!) + fyra muggar ur serien Swedish Grace (Rörstrand) som jag gått och kärat ner mig i. Allt till priset av mycket mycket billigare än i affären. I ett paket fick jag också sju tallrikar (2 djupa och 5 flata) från Gustavsberg men de låg så bra packade i bubbelplats så jag väntar med att packa upp dem tills på lördag då de befinner sig i lägenheten. Och på tal om lägenhet. Har varit där idag och maskeringstejpat alla lister samt spacklat igen hål. På torsdag blir det måla av!

Nu ska jag gå och lägga i lite lax i stekpannan samtidigt som jag ska förbereda det som jag ska ta med mig på klassknytisen ikväll. Sista kvällen med gänget så att säga innan vi alla far i väg till våra hemstäder för sommar"lov".  Myspys.



Balbilder

Inte sover jag än inte. Såklart fastnade jag framför photoshop. Grejar fortfarande med headern och tänkte visa tre bilder från balfotograferingen igår,vackra syster och hennes pojkvän tillika baldejt. Sen SKA jag gå och lägga mig. :)


Muffins i stora lass

Fick för mig att baka lite nu på kvällskvisten, hade lite frysta bär i frysen som måste ta slut. På tal om frys, den måste bli helt tom innan lördag helst. Hmm..kommer nog inte att gå. Jag kommer att få äta som en häst hela veckan. Typ 4 middagar om dagen..haha. Ska äta upp det godaste i alla fall. Sen flyttar jag!! Imorgon är det mycket som står på schemat, bland annat spackling och tejpning i lägenheten. Ska hinna med att packa lite också. Alltså borde jag sova typ nu. Så. Godnatt!

Bal

Vackra syster. Idag har vi tagit balbilder i massor under strålande sol. Riktigt kul med porträttsfotografering faktiskt. Jag ska börja lära mig min kamera ännu mer.
Imorgon åker jag tillbaka till Linköping, sista rycket innan lov nu. Och jag ska börja måla min nya lägenhet, väggarna ska bli mandelvita förhoppningsvis. Ser fram emot när inflyttningen är klar och två veckors ledighet tar sin början innan jobb tar vid.

Dagen

Blå himmel och smörbollar. Ingen dum dag alls.

Gårdagen

Igår tog min syster studenten. Helt galet va fort tiden går. Hela tre år sedan jag tog på mig mössan och sprang ut i glädjerus. Dagen var igår var riktigt härlig, precis lagom varmt och massa glada människor.
Supertrött nu dock och grämer mig samtidigt lite över att jag inte har min dator här hos mamma och pappa, jag vill greja i photoshop! En annan header vore på sin plats.. Men kanske lika bra det. Hade nog suttit här ett bra tag om jag hade haft photoshopet här och då hade jag inte fått tillräckligt med sömn. Imorgon är det bal och jag ska fota balparet.
Kul att vara tillbaka här. :)


RSS 2.0