Dagen lunkar framåt

Jag är riktigt kass på att vara ledig egentligen.
För mycket myror i byxorna för att kunna slappna av och bara vara. På något sätt känns det som att jag måste kunna redovisa att jag verkligen har gjort något under lediga dagar, annars känns dagen bortkastad.. Jag tror att tankarna man hade i Schweiz fortfarande sitter i lite. Helg=ledig, ledig=göra en massa roliga grejer som inte är jobbrelaterat.
I alla fall.
Idag har jag sorterat mina lådor med flytta hemifrån grejer, dammsugit mitt rum, läst min bok och tittat på SM i längdåkning. Och nu ska jag ner och hänga tvätt innan jag tar bilen och hämtar bror och samtidigt hyr en bra film.
En liten bild från Me and my girl och "Leaning on a lamppost" med den s.k  Lambeth-baletten.
Endast min arm syns, står bakom Martina, tjejen i grön kjol.

Ovan molnen är himlen alltid blåLite snö ligger det på marken men det är ändå grått och trist väder.
Hade inte varit fel att ta sig upp på en alptopp över molnen.
Crans Montana, mars-08. Vi åkte uppåt, och därmed ifrån det dimmiga vädret.

Natten kommer allt närmare

Efter en hel del framtidsplanering, lite let's dance och mys är det nu dags att möta tandborsten, sedan sängen och därefter säga hej till en ny bok.

Det har snöat. Vitt och vackert ute. Jag hoppas på att det trista,gråa vädret vill försvinna och att solen tittar fram lite i morgon. Då ska jag ta en promenad på berget. Kanske ta med en termos med varm choklad. Någon som vill hänga på?

Bisous

En favorit

Riktigt stolt.
Jag kunde Brisbane flera poäng före de tävlande idag och Genève tog jag också på tidigt.
Japp, jag tittar på På spåret. Jag och alla 40+:are. Och Hanna förstås! :-)
Kunde flera av frågorna också, men kände ibland att allmänbildningen borde förbättras. Man tappar mycket när man inte går i skolan.. Jag hade verkligen behövt Richards föreläsningar angående finanskrisen för att kunna förstå allt, till exempel.. Jag skulle verkligen vilja studera det närmare. Men att göra det själv funkar liksom inte..

Men tillbaka till På spåret. En av de konstiga grejer som jag har för mig, och knappt ingen annan med mig i min ålder tydligen..
Toppklass ju.
Klassen blev inbjuden att gå på en På spåret inspelning i trean. Nyårstema var det och allt. Jag var nog typ den enda som bara. wow, coolt. Jag har sett varenda avsnitt! Haha.


Vart är vi på väg?
Jo, till Genève!

Lite rött


Det är smart att shoppa julgrejer när det är halva reapriset.
Har ju knappt några, och till nästa jul måste jag ju kunna pynta lite i mitt egna lilla krypin.


Tar igen några veckors dålig uppdatering denna kväll..haha.

KakfatKunde inte låta bli att köpa detta söta kakfat när jag såg det i en affär förra helgen. Från Sia.Foton att njuta av

Igår tog jag äntligen tag i det som jag verkligen måste sätta mig och göra. (Nu lät det som om att det är jättetråkigt men det är det vekrligen inte, gäller att hitta tiden bara..).
Expert hade halva priset på framkallning av kort så jag gjorde slag i saken och printade ut en sisådär 200 foton som kommer till mig i mitten på nästa vecka.
Nu ska jag sätta mig med mina fotoalbum och klistra, skriva, klippa och minnas.
Sen får jag väl leva med att mitt golv kommer att vara helt fullt av pysselgrejer, kort och gamla biljetter i några veckor för jag tror ju inte att jag kommer att hinna klart bara över några dagar.
Schweiz-tiden fick bli först. Paris, Milano, skidhelger, midsommar, Rom, och så vidare, och så vidare, och så vidare.
Så härligt det kommer att vara när albumet är klart.
Fast jag tror nog att jag kommer att vara tvungen att köpa några till. Ett räcker nog inte riktigt om jag känner mig själv rätt..


Vackra hus. Underbar stad.

Grått och mulet, men kreativitetens lampa lyser

Det är halt ute. Riktigt halt. Lurigt halt, för man ser inte att det är halt.
Gick hem från jobbet via stan och biblioteket och alla jag mötte stirrade på sina fötter och tryckte dem hårt mot marken varje gång de tog ett nytt steg för att få så bra fäste som möjligt. Alla verkligen. Alla inklusive mig själv. Det gick nästan (men bara nästan) så långt att jag började fundera på vad jag skulle säga om jag skulle möta någon som plötsligt ramlade pladask ner framför mig. Och då också självklart på vad jag skulle sagt om jag själv hade halkat till och nästan fällt någon som kom framför eller bakom mig.
Jag överlevde denna gång i alla fall.

Gjorde ett besök på mitt älskade bibliotek, det var ett tag sedan nu.
Att ta ta av sig jackan, ta ett bord, gå runt och samla på sig ett antal böcker (idag blev det mycket om inredning) och sedan sätta sig ner och bläddra och läsa. Det är verklígen något bland det bästa jag vet. Underbart.
Nu har jag även äntligen läst ut min nästan 800-sidiga Brisingr bok i serien om Eragon, så det är dags att börja på något nytt. Har några böcker som står i hyllan och väntar på att bli lästa.

Och det är helg. Igen!
Och jag har absolut inget planerat. När hände det senast? Det är nästan så att jag måste kolla kalendern.
Nej, hjälp vad läskigt. Jag har haft en helt fri helg från möten, kurser och rep på ca 3½ månad. Antingen så har jag varit uppbokad lördag eller söndag men bland hela helgen.
Jaja, sånt är livet.
Ska bli skönt med inga tider att passa denna helg i alla fall.

Nu har jag fått skriva av mig lite, skönt.
Dags att laga lite god mat.


Lite nytt

Tryck på F5 om ni inte ser min nya header.

Började tidigt idag och sedan fick jag massage.
 Så skönt det är! Har haft ont i ryggen ett tag nu så det behövdes verkligen. Borde gå fler gånger.
Luktar linement hela jag.

Sista helgen med musikalen. 3 föreställningar och sedan är det slut. Vad ska man nu göra på helgerna nu liksom? Lite tomt kommer det allt att kännas. Och lite surt att jag inte kommer att kunna joina nästa höst heller.. då hoppas jag att jag bor på annan ort.

Men allt har verkligen gått toppenbra för er som undrar. Bättre och bättre för varje förställning. Det är så roligt!


En liten glimt

Varit lite stiltje här nu.
Igen.
Skrivlusten har inte varit på topp och det har varit mycket att göra så här i början på terminen.
Men (jag vet, man ska Inte börja en mening med men..men..) nu känner jag att jag är på banan igen.
Jag har kommit igång med alla nya danskurser och jag har koll på det mesta.
Åker till danssalen vid 12.30-tiden idag för att koreografera lite innan jag börjar med grupperna. Tre stycken till antalet är de idag.

Ska försöka greja lite med en ny layout här innan det blir dags för att laga lite mat. Tänkte att jag även ska hinna med och välja ut lite bilder som jag ska printa ut till mina, ännu inte gjorda, fotoalbum. Det känns som om att det är dags nu.

På återseende.

Glad

I morgon är det Premiär!
Genrepet idag gick hyfsat bra, jag är nöjd. I morgon kommer det ju dock såklart att gå mycket bättre!

Dags att krypa ner i sängen med en bok. I morgon ska jag helst också börja på ny uppvärmning och en ny dans. Ja, det måste jag verkligen göra. Snart börjar ju jobbet igen.

Sen måste jag verkligen komma igång med baletten igen.. har anmält mig till en kurs på art Dance och vill ju inte vara sämst av alla. Den heter "avancerad" till på köpet..
Ska bli kul att få ta lektioner igen!

Godnatt.


En chokladälskares dröm

Trött, trött.
Sovit två-tre timmar på en matta i natt, resten av natten/morgonen har spenderats i taxi, på tåg, på flygplats, i kalla busskurer och på några fler tåg. Resten av dagen gick åt för att repa.

Ett paket väntade hemma. Sen födelsedagspresent/julklapp från Schweiz.
Innehållet var inte att leka med.

4,3 kg ren schweizisk choklad!

Jag får nog ta med lite till genrepet imorgon, går inte direkt att äta upp allt själv..
Ja, imorgon smäller det. Första föreställningen inför publik. Lite pirrigt.

Men nu tar jag nog en toblerone och myser ner mig i soffan framför en film.


2008, vilket år!

Välkommen år 2009.
Men vad hände egentligen år 2008? En lite resumé.
 
- De första dagarna på året spenderades i Paris. Nyårsmiddagen tycktes aldrig ta slut (maten alltså, annars var det ganska så trevligt) och vi sprang runt på museum och grejer varje dag innan och efter årsskiftet.

- Jag åkte skidor i Alperna för första gången. Och överlevde! Jag tog även boben till hjälp när jag skulle ner en gång, livsfarligt men otroligt roligt var det.

- Jag hade hemlängtan en så där tusen gånger men jag trivdes som fisken i vattnet ganska många dagar också..

- 2008 var året då jag besökte 5 huvudstäder. Paris (x2) Bryssel, Bern, Rom och Stockholm. Lägg sedan även till Milano, massa städer i Schweiz , Poiseux och Lyon så måste jag ändå säga att jag är ganska så nöjd med mitt resande. Lyckas nog inte slå det detta året.

- Som sagt, jag åkte till Paris igen i juni och blev blixtförälskad i denna underbara stad. Där ska jag bo en gång i mitt liv!

- Min franska utvecklades, och någon gång i februari kände jag att spärren verkligen släppte. Jag kan ju det här! Jag hade långa invecklade samtal på detta underbara språk, vi diskuterade allt möjligt och jag förstod filmer på franska (även om fast fransk text kändes bra att ha också ibland).

- Självförtroendet ökade. Massor. Jag vågar mera.

- Jag passar barn, och jag passar barn lite till. Jag vet nu hur man passar barn, och hur jobbiga de är. Men som tur är så har de ju sina söta stunder också. :-)

- Jag firar midsommar i Yverdon-les-bains med midsommarstång och allt! Blickarna från schweizarna är många men vi bara ler och fortsätter med våra grodhopp. Det är ju faktiskt inte konstigt att folk från andra länder tycker att vi svenskar är lite konstiga av oss.. Jag menar, dansa runt pinnar med blommor, ha tända ljus på huvudet, kräftätning med snapsvisor : jag vet inte om det räknas som normalt utanför Sveriges gränser..

- Jag tar tåget till Milano, möter upp Johanna och vi mår gott på hotell mitt i centrum. Får en dos trumkår och längtar lite till hösten.

- Jag kommer äntligen hem efter ett år fyllt av upplevelser. Paniken infinner sig dock ganska så snabbt. Vad göra nu?

- Jag har ett sådant flyt, och tydligen befinner jag mig på exakt rätt ställe vid rätt tidpunkt. Jag får jobb som danslärare på musikskolan!

- Jag jobbar och sliter, koreograferar och planerar. Tufft är det, inte alltid kul men ändå hur bra som helst.

- Jag fyller 20 år med pompa och ståt. Kära vänner firar mig och jag mår bra bra.

- Hösten är sedan annars ganska så fylld av jobb men jag hinner med att träffa lite vänner då och då.

- I november befinner jag mig på rätt ställe vid rätt tidpunkt igen. Jag kommer med i Musikalen Me and my girl. Repar flera kvällar i veckan och det är underbart att få dansa på en scen igen.

- Sverige ter sig som bäst i december i en vit vinterskrud och faktiskt kom det en hel del snö. Jag myser och mår gott.

2008 har varit ett riktigt bra år.
Jag tror på att 2009 blir lika trevligt det.
För jag ska:
-fortsätta att jobba som danslärare på musikskolan
-försöka ta mig ner till Schweiz och Paris någon gång under året.
- börja plugga, och förhoppningsvis blir det till logoped i Linköping.
Jag håller tummarna.

God fortsättning på det nya året!

RSS 2.0