dagens i-landsproblem..

Jag upptäcker på morgonen att det är dags att byta blöja på Romain eftersom det börjar att dofta mindre gott.. Bär upp honom, ser att idag går det fort och lätt, byter och går sen ner med ett leende på läpparna och känner att det var skönt att det var avklarat för idag. För det händer alltid bara en gång per dag.

Fram till idag.

En timma senare ropar Gaël. Maja, Romain luktar inte gott! Han har bajsat..
Och såklart var det mindre trevligt och gick mindre fort...Helgerna börjar fyllas...

- Minst tre skidhelger. Zermatt, Crans Montana och en helg med N och V. Check!
- Ett besök av Kajsa. Check!
- Johanna på flerdagars visit. Check!
- Dansuppvisning. Det som vi har kämpat med så mycket ska visas upp..Euhm..men ja, Check!
- ROM i en vecka över påsk med Hanna. Check!
- Parishelg. Måste bokas! Annars check!
- Bryssel för att möta upp pappa och bli av med alla skidjackor, tjocka stövlar och annat som endast behövs vintertid. Check!
- Frankrike med familjen. Check!
- Bröllop i Lyon i juli. Check!
- Milano i juli med Johanna för att möta upp Trumkåren. Check!


Sen ska vi få in en resa till Innsbruck när Sverige spelar EM, Lugano i en blommande skrud någon gång i juni (Svenska Landslaget har sin träningsbas där. Haha)

Fram till maj har jag tre helger som fortfarande inte fyllts med något.

Dag ett av fyra är avklarad. Tre kvar.

Dåligt av mig


Jag har inte tid med att uppdatera. Om ni vill ha koll på helgens bravader så hänvisar jag till att klicka på mig med tummen upp i högerspalten. Bilder säger ju mer än 1000 ord. Så är det ju bara.
Jag ska bli bättre på att jobba med franskan (från franskakursen) på veckorna så det ska jag ägna mig åt när jag kommer hem från dansen. Och så har jag köpt mig en ny kalender, jag har "a thing" för kalendrar. Och fick med mig ett kollegieblock med filt fodral samtidigt.
Jag ska skriva i min alldeles nya kalender ikväll. Det är en speciell känsla det.

Nu vet jag förresten vad jag ska göra i påsk. Jag ska åka till ROM med Hanna. En hel vecka ska vi vara där!!

Och så ska jag försöka att inte tänka på att jag har 4 dagar själv framför mig och inget att se framemot i helgen eftersom jag ska hålla mig hemma och gå på Gaëls gymuppvisning...

image211


5

En arbetsvecka till har gått. Den har gått ganska så snabbt och lätt om man bortser från dagens förmiddag. Jobbigt värre var det.
I morgon blir det Alperna. Och jag fick veta att jag bara behöver betala 100franc av min skidhyra. Jag säger ju inte nej tack till det direkt.
Fick dock veta att nästa vecka blir jobbigjobbig. Ledig måndag (Så meningslöst! Franskan börjar ju klockan 16) Egentligen hade jag ledig dag på tisdag men V var tvungen att jobba. Så det gör att jag får 4 dagar ensam.  I rad! Utflykt här kommer jag. Men vart ska vi åka?
Men jag får ledigt en dag extra veckan efter det i alla fall.
Och jag har även fått veta att jag får fler semesterdagar när jag jobbar för mycket än vad jag trott. Tydligen så ligger det på en och en halv dag de veckor som jag jobbar tre dagar själv OCH en dag extra de veckor som jag jobbar två dagar själv. 
Det var ju bra det. Har spritt ut dem som jag hittills fått, över resten av året.
Fast det pratades om att jag bara skulle jobba fyra dagar i veckan för annars kommer jag att samla på mig så många dagar att jag knappt kommer att kunna ta ut dem. ¨
Jag håller tummarna. V skulle få sitt schema för mars/april imorgon så vi får se hur vi styr upp det.

GRATTIS JULIA PÅ FÖDELSEDAGEN! 17 år. Herregud det var väl inte länge sen jag var 17?? Eller? Man börjar ju bli gammal. Hujedamej.
Måste ta tag i mitt liv i höst också. Finns ju så mycket att välja på! Jag behöver ett syo-möte på några timmar tack.

Nej, dags för att packa väskan för i morgon. Herman: Mössan glöms inte! Upp på en alptopp ska den imorrn. Eller ja, till barnbacken i alla fall..

Dagen jämnade ut sig..

image207

Efter en lång dag ska jag nu ut och röra på mig lite. Behövligt.
Imorgon blir det Alperna!

Romains motorcykelskola

image206

D e bar' å åk!

Är numera utrustad för skidbackarna. Hyrt utrustning och blivit 260franc fattigare, teoretiskt sätt. Jag betalar på lördag. Fast det får det vara värt, då kan jag åka fram till 30 april och då kanske jag inte tvekar att åka iväg över en dag som jag kanske skulle ha gjort om jag inte hade några skidor och var tvungen att hyra på plats. Och kanske betalar de lite av avgiften också. Vi får se.
Jobbigt att nästan ha förstora smalben för pjäxorna bara... Fast jag har övertalat mig själv att det nog är så att de består till större delen av muskler. Jag har muskulösa smalben jag! Peppapeppa.
Upptäckte även att höger fot/ben är någon millimetersmillimeter större för den skon kändes mindre..

Första åket blir på lördag. Då ska jag, N och pojkarna iväg. Gaël ska lära sig och vi får väl ta Romain på boben. Jag har ingen aning om var vi ska än dock. Jag tar väl med mig "the mössa" för säkerhetens skull om vi nu skulle hamna på en alptopp..
Fast finns det snö i Jurabergen så blir det nog dit vi åker.

Herregud. När stod jag på ett par skidor senast? Jag brukar kunna åka sådär lagom bra och fort utan problem.
Men ja, det är ju brukar det.
Ingen aning om hur det kommer att gå.
Satsar på träningsvärk på söndag ialla fall. Det är ett som är säkert.

Hej hopp

Nu ska jag iväg och äta ostfondue i Bienne med engelska klubben.

Mamma och pappa, vi har en hel del att prata om. Eller ja, mest pappa. Men det är ju mamma som kommer att se detta först. Angående pappas jobbesök här nere och vår träff i Bryssel i vår.
Vi måste planera..
Är pappa hemma imorgon kväll tro?
Eller är det fredag som gäller?

Kronan faller

När jag kom hit kostade 1 krona 5,689 franc. Nu ligger det på 6.019.
Tja, jag får ju bättre i lön. Men allt blir ju dyrare också...
Det är väl nu man ska sätta över massa pengar till svenska kontot. Om man nu hade några stora pengar att sätta över förstås..
Kan ju bara hoppas på att alla andra valutor (läs euro) också faller mot francet. Då blir det ju billigare att åka utomlands..

image200
På lekplatsen i Reconvilier. Härligt väder och härlig lek.

Jag överlevde

Tur att jag inte hade tidspress. Det skulle varit dubbelt så jobbigt. Jag tog handlingen i två omgångar. Lastade vagnen full och gick till kassan, gick tillbaka och köpte alla stora grejer + lite till.
Hittade något som kan vara likt filmjölk i yoghurtförpackning. Det stod att det var skandinaviskt..Ska bli spännande att prova om  det går att äta. Hittade även grekisk yoghurt samt mjölk med låg fetthalt. Varsågod kropp! Här får du kalcium!

Lost, säsong 3, är färdigtittad. Fortsättning tack!! Fast helst hade jag nog sett att det tog slut där. Snart händer lite för mycket konstigheter..

På spåret rullar och sedan blir det läsning. Jobb några timmar i eftermiddag. Solen skiner så vi kan gå ut. Fast kallt är det så det blir inte så länge.
Jag kanske ska baka äppelpaj...?!

image199
Gömda Bernhus

Dags att sova

för imorgon har jag två stora utmaningar som väntar på mig på morgonen. För det första: Handlingslistan är långlång. Vagnen är litenliten och på kassabandet får inte maten plats på långa vägar. Tänk hälften så stora som de är i Sverige. Sen är ju jag sån också att jag ställer streckkoden åt rätt håll direkt för att underlätta för kassörskan vilket gör att jag inte hinner packa ner maten i vagnen igen innan det blir överfullt på bandet.
Sen ska jag köpa stora packet blöjor, hushållspapper,toalettpapper, en sopborste och små juiceförpackningar i låda. Jag frågar mig själv hur jag ska få plats med allt. Fast i bilen sen blir det inga problem den är ju storstor numera. Fast där kommer dagens andra utmaning. Den är stor ja + att den är automatväxlad. Så jag ska alltså köra den imorgon. Helt själv. Hjälp.
Jag får nog inget barn med mig i alla fall för jag åker redan direkt efter frukost. Vilket är tur. Hålla reda på en fyraåring som springer runt i affären är inte det lättaste.

Så.

Önska mig lycka till så hör jag av mig när(om..) jag överlevt de två pärserna.

image198

Det hade ju inte varit helt fel med sommar..
Venedig.

Jag ordnade upp dagen tillslut

Med en kvällspromenad.

image197


Suck

Jag är nog lite halvdeprimerad idag ändå. Allt som jag hade tänkt göra på min lediga dag känns inte roligt längre. Ingen inspiration. Vad tjänar det egentligen till?

Jag orkar ingenting, regnet öser ner och jag känner mig allmänt misslyckad.
Kom igen januari. TA SLUT!

image196

Tankar en regnig tisdag

Ledig idag. Regnet öser ner. Ägnat större delen av förmiddagen åt att städa och leta priser på tåg och flyg.
Under några minuter igår trodde jag att jag förlorat alla mina semesterdagar bara för att jag vill åka hem i början på augusti och inte kommer att stanna tolv månader. N la fram det på ett sådant sätt att det verkade inte som om att jag hade något val än att ta tjugo semester dagar från då jag åker hem fram tills den tjugofjärde då jag egentligen skulle slutat. V räddade mig och sa att det är väl bara att räkna ut hur många semesterdagar elva månader ger vilket visade sig vara minus 2 stycken..en lite bättre deal för mig ja. Men, oj vad nervös jag blev men jag vågade i alla fall säga att jag faktiskt frågade redan i september om det var okej. Och då sa han ja och nämde ingenting om att jag skulle vara tvungen att ta semester fram tills tidigare bestämt slutdatum.

Ibland kan jag bli så irriterad på honom eller om man nu kan säga så.
Samma sak som att jag såg att gratängformen fortfarande stod i diskhon när jag kom ner och åt frukost idag. Det var han som hade disken igår eftersom jag och V åkte iväg på dansen. Men det enda han kan göra är tydligen att ställa in tallrikar i diskmaskinen..om ens det..

Jag "firar" 5 månader på torsdag och hade varit här i 150 dagar igår. På något sätt känns det som om att det låter ju inte alls mycket även fast det känns som en evighet. Jag är bara inne på min tredje vecka efter nyår och det är svårt att förstå. Det känns som om att jag aldrig varit hemma, och var jag det så var det jättelänge sen.
Inte: för en månad sen var jag hemma..

Jag har ju som sagt tre besök att se framemot i februari så förhoppningsvis går den månaden fort. Och så är vi i fullt sjå att boka biljetter till både Rom, Paris och skidorter. Och jag ska till Bryssel också.

Jobbar med V imorgon halva dagen, sen ska hon i väg till läkaren. Ska handla på förmiddagen och sen hoppas jag att hon är hemma vid 16-tiden i alla fall. På kvällen ska jag till Engelska klubben. Det är ostfonduekväll. Jobbar ensam torsdag och fredag och med N på lördag. Vi ska ta oss till snön då är det tänkt. Jag får väl passa Romain när N och Gaël åker skidor antar jag. Till Lovisa på kvällen hoppas vi på.
Och så var vecka 4 slut.

Jag är på något slags halvhumör. Det är inte toppen men det är ju inte så att världen går under heller..
Fast möjligen beror det på att jag nu är tvungen att kravla mig ur soffan för att ta mig ner och städa toaletten..

Glada besked!

Tre besök i februari!
Kajsa tar sig över gränsen från Tyskland andra helgen i månaden.
Johanna sätter sig på flyget den 14:e och stannar hela 5 dagar. Jag vet inte när det var jag såg henne sist. För länge sen helt klart.
Helgen efter det kommer pappa ner för att jobba. Dock inte där jag bor då men ett möte ska vi väl få in i alla fall. Stannar en helg till kanske? Det får jag fråga om det går..

Så februari blir inte en vanlig månad.
Och så hoppas vi på Zermatt såklart!

Jag är så glad!

image195

Jag påminns igen..

Jag har kommit så rätt men ändå så fel

image194

Helg med höjdpunkter

En helg med Camilla som började med försenade (!!!) tåg på fredagskvällen. Möjligen skrivs det in i Schweiz historia. "Flera försenade tåg på en kväll". Det händer liksom aldrig.. :P
Vi toppade med Bern på lördagen som dagen till ära (?) hade invaderats av poliser i full kravallutrustning. Vi listade aldrig riktigt ut vad som var på gång..
Vi hittade i alla fall butiken som gjorde vår dag. Och nej, vi slängde inga pengar i sjön på klädesplagg som snart går ur modet utan vi försvann in i böckernas värld i en antik bokhandel. Böcker från 20-talet på franska förgyllde vår dag (möjligen är det en sån sak som bara just vi två kan lägga pengar på (men observera: inte alls mycket pengar alls) ) Jag hittade även äntligen en bok om Degas, så nu tillhör den min boksamling som sakta växer sig större.
Efter att ha inhandlat mat för kvällen och tillbringat 2 timmar på Berns tågstation för att vänta på ett tåg efter kl19. Får man då åka gratis så gör man den uppoffringen. Väl tillbaka i Court gjorde vi en godgod tacopaj som vi satte i oss innan det blev film i form av Chicago med paus för glass och maräng. Kan väl säga att vi somnade ganska så gott någon gång efter midnatt..
Den finfina helgen avslutades med lunch. I Frankrike. Närmare bestämt i staden Belfort. Vi läste kartan rätt och vi kom fram utan att fastna i gränskontrollen. Promenerade en liten stund, åt, och körde tillbaka.

Så kan det gå när man bor i Schweiz. :)

image193

Och så var det måndag imorgon igen då...

Upptäckt..

image192


Igår hörde jag mig själv prata franska för första gången.
Jag filmade pojkarna och pratade med dem samtidigt.
Läskigt var det. Men ändå lite roligt.
Lät inte som jag..

Man är väl från ett land som gränsar till flera hav!

Var med om något som jag tyckte var ganska så roligt igår. Och något som jag inte alls tänkt på förut.
Vi sitter och äter middag, fisk är det som serveras. Fisk som är ganska så superduper dyrt i detta land som ju inte har något eget hav (men en militärflotta har de allt..I Frankrike..) Det är då jag märker att de inte är så vana vid att äta fisk. Eller de äter inte fisk på samma sätt som jag i alla fall.
Fisken som serverades innehåll inte alls något som vi i Sverige skulle kalla för ben som man inte kan svälja.
Vilket ju ledde till att jag åt upp hela min fisk utan att ens känna efter om jag kände något som var liite hårdare än fiskens kött. Jag åt antagligen massor av dessa hyperduper småsmå ben (som de kallde det altså) medan resten av familjen satt och verkligen plockade ut minsta lilla tråd som fanns i denna fisk. Jag skulle inte reagerat om de bara tog bort dem från Romain men det var verkligen så att N satt och sa ojoj, jag fick verkligen massor av ben i min. Öh, det där kallar inte jag ben tänkte jag.
Vad känsligt. Haha
Jag blev riktigt full i skratt.
De har inte sett riktiga fiskben de inte.

image190

Det här är ju ganska så "kul"...

image189

På tortellinipaketen här står det på svenska på baksidan. Såsreceptet står inte på franska och inte på tyska, inte ens engelska... Utan på svenska. Och ingredienserna står med störst text på svenska.
Hur har de tänkt sig att schweizarna ska kunna göra denna sås tro??


GRATTIS MAMMA på födelsedagen!

Bilder från rummet..

image187


image188

Kämpa kämpa

Nu har jag, i en evighet, försökt att ladda upp bilder.
Men det funkar inte. Så det får bli imorrn istället.

Jag har en annorlunda söndagskänsla i kroppen. De flesta söndagar ser jag fram emot nästkommande vecka. Jag har då glömt bort allt det jobbiga och tänker att " den här veckan kommer ju att gå superbra". Men sen så upptäcker jag under de långa jobbdagarna att det inte blev så fantastiskt som jag hade planerat.
Men känslan idag är alltså annorlunda.
Jag ser inte alls fram emot morgondagen och en veckas jobb.

Kanske kommer det då att bli en bra vecka för att mina förväntningar inte är så höga?

Ingen bortkastad söndag inte

Ojoj vad jag har fejat och grejat. Resultat kommer på bild så småningom. Är inte riktigt klar än..
Samtidigt har SVT:s Play med På spåret och Svensson, Svensson fått underhålla mig tillsammans med skidskytte och alpint från tyska Eurosport..

Frågan är när jag ska få tid till att lära mig mitt photoshop..image186
Inte för att jag är en upptagen människa direkt men...En så underbar dag

image185

Jag hittade verkligen massor. Och jag behövde faktiskt allt! Nästan..
Kjolarna hittades på rea, endast 15franc styck! En svart och en mönstrad, inte riktigt samma modell men nästan.
Åkte ut till Ikea först för att få tag på grejer till rummet. En liten miss kanske att åka dit först och ta St:Jacobs köpcentrum sen..mina armar höll på att gå av! Och oj vad ont i ryggen man fick. Fast det var det värt.
Jag mådde så bra. Allt gick min väg.
Nu är bara frågan. Ska jag börja fixa med rummet nu (man är ju faktiskt som kreativast på kvällen, i alla fall jag..) eller blir det en film..
Varför inte båda två samtidigt? :-)
Sov gott.

Varannan vecka funkar ju inte!

Är det verkligen bara januari? Vi har i alla fall vårtemperaturer här, när solen är framme ska tilläggas. Så fort den försvinner blir det kallt kallt.

The english club var en rätt så trevlig tillställning. Människor träffas för att prata engelska med varandra helt enkelt. Inte bara "riktiga" engelsmän var där. Pratade med en tjej som just för kvällen var den enda i min  ålder. Hon är schweizer-tyska och bor utanför Bienne. Kul att träffa någon som bor nära och som är mycket pratglad av sig. Vi pratade om allt och inget verkligen. Och på engelska förstås då. Det gick bättre än jag trodde att det skulle göra.
Nästnästa onsdag är det fondue-kväll. De hittar på lite olika aktiviteter då och då.
Härligt att ha något så nära.

Det är inlägget är jättekort men det har ändå tagit hur lång tid som helst att publicera det. Så nu gör jag det äntligen. Fast det knappt har något innehåll.
Men jag har inget mer att skriva.
Mer än att imorgon ska jag spendera lite pengar att få det mer trivsamt omkring mig.
I Basel.

image184

Ehum..Bon..ehum Hello!

Snart ska jag iväg och prata engelska.
Hoppas på en mindre katastrof en den som utspelade sig förra gången.
Tror att det inte kommer att vara många i min ålder men som S (kvinnan) som jag mailat med sa. Join us, and we take it from there.

Bye.

Men, det är ju redan tisdag!


Jag har gått hela dagen och trott att det varit måndag eftersom det var första jobbdagen. Upptäckte glatt att så var ju inte fallet.

Jag kommer att få jobba massor denna termin. runt 45 timmar varje vecka säkert. Mycket pågrund av en sak som jag inte kommer att säga här än utan det får vänta. Helt slut efter en dag som skulle varit en "jobba med V dag" men som utvecklades till själv + handling i en sådär 10,5 timmar.
Jag har tre "riktiga" själv-dagar kvar denna vecka, så jag kommer att hamna på en sådär 42 timmar. På endast fyra dagar!  Hade jag jobbat igår hade jag landat på över 50 timmar..Jag får en dag till semesterdagarna, men det är ju bara 6 timmar om man räknar att jag får betalt för 30 timmar i veckan som ju blir 6 timmar varje dag.
Det känns själviskt att ta upp det här för jag vet ju att V inte orkar vara med lika mycket nu.
Men egentligen är det ju inte själviskt, det är bara min omtänksamma sida som inte vill röra runt i grytan som tycker det. Jag har ju rätt att säga till att jag tycker att nu blir det lite väl mycket. Men jag väntar lite, nu har jag ju tre dagar som jag inte har något val. Efter nästa vecka får jag se hur V agerar när jag jobbar med henne. Blir det mycket själv och alldeles för många timmar så får jag ta mod till mig.

Det är det jobbiga med att vara i en bra familj. När det inte riktigt går ihop men man känner att man inte vill klaga eftersom de är så bra i övrigt..
Men en god nyhet har jag fått idag i alla fall. Lyste upp min dag lite extra. :-)

Helt slut. Mat och sova, det står på mitt schema.

I morgon börjar Schweiz del 2 på riktigt


image182

Kört nya lilla bilen för första gången. Samma "spakar" som på vår bil hemma så jag hade koll på läget. Snart kommer den nya stora bilen. Då kommer jag garanterat ha mindre koll på läget..


Ojoj

Nu gjorde jag precis något som jag aldrig gjort förut.
Jag mailar med en trevlig kvinna som bor i Bienne. Hittade henne på ett engelskt forum för de som bor i Schweiz.
Hon bjöd in mig till engelska klubbens träff på onsdag.
Jag sa ja.


Idag kommer de små liven

Som vi sa vid matbordet igår. Det är alldeles för tyst här när de inte är närvarande. Fast sen efter ett tag kommer vi återigen önska att de kunde åka bort några dagar så att vi får lite lugn och ro. ^^
Jag ska tydligen jobba själv i morrn också fast hur länge vet jag inte. Så det blir ingen mjukstart inte. 4 dagar själv..Hujedamej.

Min tacopaj igår blev succé så det kommer jag att få göra fler gånger.
Dags att gå ner och hjälpa till med maten (värma rester).
Hade jag helt glömt bort

Beställde ett halsband av en tjej den kvällen som vi åt middag på V:s jobb.
Igår fick jag det.

image180

Kapet

image179


Dagens träning

Det regnade hela dagen igår och större delen av dagen idag.
När man då ska ut och gå en promenad så borde man ju tänka "idag ska jag inte ta grusvägen eftersom den antagligen är väldigt lerig",

Hmm..jag glömde bort det av någon anledning.

Och ja, det var vääldigt lerigt och mina skor har varit renare..

Stötte även på en trevlig Monsieur som gärna ville ha en liten pratstund. Han berömde min franska och berättade om sin familj.

image177

Balett har förgyllt min eftermiddag.

Snart blir det tufft igen, men just nu
Jag kan inte riktigt förklara känslan jag har i kroppen men det känns så bra. Inte kan det finnas några tuffa och lite långtråkiga dagar under vårterminen inte?
På något sätt så kommer jag inte ihåg känslorna jag hade när jag tyckte att allt var pyton och jag var helt slut på kvällarna.
Kanske bra det, eller kanske inte. Möjligen kommer det som en chock då.

Det går mot vår och vi rullar utför.

Solen kom

En söndag som liknar många andra.
På spåret och tänt ljus för närvarande.
Ska börja kolla in kurser. Kan ju vara trevligt att prova på något som man aldrig gjort förut. Och på franska också då förstås..

image175

Un jour très sympa

Är inte himlen tömd på vatten snart? Det har regnat hela dagen. Jag vaknade till regndroppsknaster på rutan och det knastrar fortfarande..

Mysig dag i Neuchâtel med Camilla och Hanna.
Mamma - Jag köpte mig en jacka! På rea, halva priset. 64franc, som hittat.
Och vi har planerat. Så mycket vi vill göra under de månader som vi har kvar här. Nästan så att vi fick lite panik..
Men det ska nog ordna sig. På något sätt. Kul ska vi ha i alla fall.

Min skrivglädje är inte så där jättestor denna kväll utan jag ska istället ägna mig åt filmen som jag fyndade på rean.
Tänk, jag har verkligen hittat saker på rea idag. Det händer verkligen inte ofta.
The Holiday blir det. Mys. Men först tandborstning och pyjamas innan jag kryper ner i sängen.

I morgon har jag mycket att göra. Mycket för att vara en söndag i alla fall. Städa bort alla dammtussar, sätta i gång mitt nya photoshop för första gången och läsa handboken grundligt, leta kurser och så är det jag som står för middagen. Tacopaj står det på menyn. 'Kom ihåg. Köp ost innan kl12 imorrn'
Hinna träna ska jag också. Promenad till att börja med.

Drillade förresten igår. Vad härligt! Fast jag skrämde upp Nicolas rejält. Han trodde nog ett tag att det var taket som höll på att rasa in igen när han hörde stavens dunk mot golvet..

image174

Paris

Det var inte fy skam det.
Slott har besökts (Versailles och Fontaine Bleu + att vi var har promenerat i chatêau de Rambouillets trädgård)
Några museum har hunnits med. La crypte dessous Notre Dame (ruiner under marken framför Notre Dame), Centre Pompidou  (moderna muséet) och Grand Palais (utställning om framtidens, och dåtidens, tåg.)
Vi har promenerat som bara den. Ätit på resturang (dyrtdyrt! tur att jag fick pengar av dem och att de betalade det mesta eller hälften åt mig) och sett på några filmer.
Vandrat på Champs-Elysées sent på kvällen, gjort Paris by night i bil och kollat in alla sevärdheter med påkostad belysning samt firat nyår med hur mycket (konstig) mat som helst och människor som skulle kunnat vara mina föräldrar - nästan allihopa i alla fall. Nyårsnatten varade till 06.12. Då sa jag tack för mig och gick upp och la mig. Sov väl en sådär max 4 timmar. Sen upp igen. Men det var trevligt även fast maten inte riktigt gillades av mina smaklökar.

Nu är jag tillbaka i Court, Schweiz och den vanliga vardagen. Fast jag börjar inte jobba förrns på tisdag så har några dagar på mig att komma in i rutiner igen. Mjukstart.
God fortsättning på det nya året allihopa.

image173

RSS 2.0