Jag biter ihop och leenden kommer och går

Gahh. Jobbiga, jobbiga pojkar. Det tar på psyket, det vill jag lova. 3 ½ arbetsdagar kvar denna vecka.

Men dock finns det ju så mycket annat att glädjas åt så jobbtankar tänks inte under ledig tid.

Jazzklass idag. Min lärares dansstil är underbar och jag har lärt mig så mycket på så kort tid! Och såklart så har en del gammal kunskap flutit upp till ytan igen.

Varmtvarmt har det varit och brännan har förbättrats något. Spenderat dagen på terassen och på lekplats några byar bort. I morgon ska vi åka båt på Lac de Bienne och pojkarna ska få prova på att köra. Förhoppningsvis lämnar jag dem där och får gå ut och sätta mig på däck och njuta i nån timma. Mmm..

Får min nyhetsdos för närvarande. Rapport står på. Fler fall av harpest i Sverige har upptäckts tydligen..

Ingen som vill åka till Frankrike och plugga franska med mig i vår? nybörjare som högnivåare.. Skulle ju vara trevligt att prova på ett två (fler)-manna äventyr.

image322

Ska idag försöka med att komma i säng liite tidigare än föregående kvällar. Frågan är om jag lyckas..

Idag om exakt två månader sitter jag som på nålar. Jag ska då sova i min säng här för sista gången..

klockan är egentligen för mycket..

Det annonseras 30 grader för imorgon, och på onsdag och på torsdag.

Hujedamej. Här ska solas (och smörjas på solkärm!) så att jag är lika brun som familjen när de kommer och hälsar på efter en vecka på den italienska stranden. ;)

Frågan är bara om jag inte kommer att smälta bort först..

Dagen har varit lång. Jobbat själv och har ytterligare två sådana dagar framför mig. Romain har kommit in i en treårs-trots (om det nu finns någon sådan). Riktigt jobbig kan han vara. Men jag måste försöka se positivt på allt nu, och tänka positivt. Tänk, tänk, tänk.

Något som däremot går jättebra för tillfället är franskan. Såg på franskdubbad serie förut (hatar det egentligen, men men..är ju tvungen att se de säsonger som jag inte sett än. Man fattar ju inte så mycket när man börjar se på säsong 4. Som tur är som är i alla fall säsong 3 och 4 på engelska..)
Jag förstår det nästan bättre än om det hade varit på engelska.
Det gör mig glad. Kommer att ligga på en bra franska nivå när jag åker härifrån.
Dock vill jag inte tappa det och har nog bestämt mig för att åka ner till Frankrike och plugga en termin efter jul (jaja, mycket kan hända. Jag kommer på nya grejer att göra varje minut..men men) Känns ändå som att det är detta jag "måste" göra först så att jag inte tappar franskan.
Mais, on verra. Först måste jag hitta ett universitet. Och titta upp hur mycket det kommer att kosta. och hur mycket skulder jag kommer att få. Och framför allt, hur roligt jag skulle kunna ha.

Lite mer glädje: minus 7!

image321

Nio månader har passerat..

Nio veckor kvar.
Jo, jag räknar. Jag räknar ner som bara den.
Men nog om det nu.

Helgen har gått alldeles för fort. Sitter just nu hos Camilla och nördar, smider planer och har allmänt trevligt.
Jag tänker Tokyo, Vietnam med mera med mera, plugg i Australien eller kanske Frankrike? och ännu mer äventyr.
Sen slår jag mig kanske ner för plugg i kära Sverige.

Drömmer mig bort ett tag till och försöker hitta det som kan passa perfekt för mig efter jul.
Förhoppningsvis går dagarna här nere lite fortare då. Jag är trött på det här nu.

sextiosex

exakt så många dagar har jag kvar här nere.

Kursen jag sökt i höst är inställd.
Jag skickade in en sen anmälan till en distanskurs i franska (högskolan i Falun) istället. Ingen aning om jag har behörighet,fattade inte riktigt, men men..jag kan nog tillräckligt med franska för att klara av den i alla fall.
Jag vill så gärna plugga något i höst.

Så till gårdagskvällen.
Tog sena tåget från Lausanne igår kväll som gör att jag får åka buss sista biten från Moutier till Court. Tåget ska komma in 00.08 och bussen går 00.12. Jag har gjort det en gång tidigare och då gick det jättebra.
Men så händer det som aldrig (nästan) händer i Schweiz. Tåget blir försenat, vi kom i väg från Lausanne ca 10 minuter försent. Jag blev lite orolig så jag frågade kontrollanten om vi skulle hinna i tid och han lugnade mig och sa att vi ringer bussen om vi fortfarande skulle vara försenade. Och försenade blev vi. 00.20 rullade tåget in på perrongen i Moutier. Jag frågar kontrollanten om allt är okej, om min buss står där och väntar på mig. Han säger: Oj, vi skulle ju ringa! Öhm..Ja Tack! Hoppas,hoppas att bussen står kvar och väntar på tåget i alla fall..
Men turen var inte på min sida. Ingen buss. Jag börjar att få lite panik? Vad göra? Tåget blir samtidigt ännu mer försenat eftersom kontrollanterna och jag står där och de vet inte riktigt vad de ska göra med mig. Det rings hit och dit..och jag hade verkligen inte lust till att ringa N:s mobil och fråga om han skulle kunna komma och hämta mig. Förlåt.
Till slut bestämmer någon i andra änden telefonen att de ska ge mig en "bon" på 40 franc så att jag kan ta taxi hem. De ger mig den och sen är de tvugna att åka. Jag blir lämnad ensam där på perrongen mitt i natten..Jag SKA klara det här!
Ingen aning om vart numret till taxi står. Springer ner och letar, hittar ett nummer och ringer. Och det är någon som svarar! Han är på väg mot stationen! Jag är räddad! Oj, vad lättad jag kände mig.
En Monsieur i 70-års åldern hämtar upp mig, godkänner min "bon" och vi styr kosan mot Court.
Då visade det sig att det hade kunnat bli värre.
Han säger nämligen: Vilken tur för dig att jag fortfarande var ute, ibland är jag redan hemma vid den här tiden. (Moutier har alltså endast en taxi på vardagskvällar..)
Puh. Ingen aning om vad jag hade gjort om han inte hade svarat.
Ramlade lättad i säng lite senare än planerat.
Sen börjar Gaël att skrika, för att han inte hittar en tröja att ta på sig, klockan 7.13 i morse, pojkarna invaderar mitt rum runt kvart i åtta, jag sömndrunken säger UTTT!! jag sover! och efter det lyckades de inte vara tysta en sekund (värsta skrikmorgonen, som igår..) så inte kunde jag somna om inte..Men det är en helt annan historia..


image320

22 dagar till Paris!


Dagens..

..biltripp: Gick till Bienne och en lekplats tillsammans med pojkarna.
..men va? Fram med kameran!!! (på ett sådär typiskt "jag är en svensk som bor i utlandet-vis): En bil med svensk registreringsskylt svängde ut framför mig idag! Och attans, jag hann inte få den där bilden..
..bästa: Jazzklass på artédanse i Bienne.
..mat: LAX med couscous och jag lyckades improvisera fram en supergod sås också. :)
..jag ångrar (fortfarande): Att jag valde att göra franska provet i kursen. För lätt..ingen nytta. Jag missar en hel dag i Paris.
..onödiga inlägg: Gissa..

image319

Jag fick lite "nya" drillbilder av Josefine.

Kom på att jag har glömt att berätta..

Vi har bokat hotell i Milano, Johanna och jag. Fyrstjärningt blev det, nära centrum och med frukost (fast frukost skulle man nog kunna sätta inom parentestecken..) 9-14 juli ska vi vara där och huvudsyftet med resan är att möta upp vår kära trumkår och underbara drillflickor. De ska nämligen delta i VM i figurativt program i Monza, som ligger lite utanför Milano.

Det ska bli spännande och härligt!

Nu är det bara tågbiljetter som fattas. Det bästa är att de inte är dyra då Milano ligger 30 min från Schweiziska gränsen^^
image317

Lido di Jesolo, sommaren 2006. Strandspelning. Underbart.

Hur hittar man lusten att skriva?

Som rubriken lyder. Jag måste hitta tillbaka till min skrivglädje. Det är helt tomt i huvudet. Jag får inte fram något, varken relevant eller intressant.

Kanske senare.

image316
Jag har fått dille på plåtaskar. det finns ju så många fina! Denna inhandlades igår.

Och på 15:e dagen..

Idag har det varit dåligt väder (på eftermiddagen, i förmiddags var vi i affären barbenta och med t-shirt..). Första regnet i maj. Det var nog behövligt, men jag hoppas på att det bestämmer sig för att bara arbeta på natten. Vi får se hur vädret är i morgon. Att maj började med 2 veckors strålande sol är ju ändå inte fy skam.

Sova kanske vore bra.

Vi har haft "prat" idag. Sen skriver jag inte mer om det. Man vet aldrig vem som läser.. Men det gick väl bra.
Pojkarna la sig vid halv tio tiden så jag håller alla tummar jag har för att de ska sova läänge i morgon.
Vi får se.

Godnatt.

image315

Ojdå, hur gick det här till??

Precis hemkommen från drillen.
Och helt plötsligt ska jag vara med på en uppvisning på söndag.

De frågade mig lite lätt om jag kunde tänka mig att vara med på en dans, och jag sa..nja,,hmm,,jag kan ju ingenting än!! Men visst, vi provar idag så får vi se. "De sätter väl mig längst back så det inte syns så väl när jag gör bort mig", tänkte jag. Men icke sa nicke. Vad gör de? Jo, de sätter mig i mitten utan någon framför!

Euhm, nämnde jag att det är Can-Can "höga sprakar, hopp hopp hopp, ännu mera höga sparkar" som vi ska dansa?
Jag är ganska så lost.

Men ett stort smile kommer jag att ha i facet i alla fall. haha.

image314
Bild från måndagens båtfärd. odlingar på bergssluttningen..

Förändring önskas

Det är dags att förändra lite igen på bloggen tycker jag. Jag har tagit så mycket bilder på sistone och mina photoshop kunskaper har förbättrats betydligt så nu ska jag börja ägna kvällarna åt att måla om här. Sen ser ju bloggen helt konstig ut i firefox också, måste ändras!

Jag måste börja skriva lite mer intressanta inlägg också..

Nu ska jag dock till Bienne för jazzklass i en och en halv timme. Mycket roligt!


Här har jag spenderat dagen

image313

Lac de Bienne (Biennesjön)
Jag och Johanna, au-pair utanför Basel, tog båten till Île St:Pierre. En ö som ligger i Biennesjön där bland annat filosofen Rousseau spenderade sina sista dagar i livet.

En del av mig

Jag har hitta min älskade hatt!

image312

Annars så har jag tillbringat dagen i vatten. Vi har har varit på ett stort aqualand, eller vad man nu säger..
Jag överlevde i alla fall. haha

Alla har sina egna sätt..

..att få tiden att gå på lekplatsen.
Det här är mitt. (surprise! haha)
(fast observera, då endast när det är tomt på folk. Joinar några fler så blir det korsord=alltså en lite lugnare "få tiden att gå" variant)

image311

Det luktar kanelbullar...

image310

Jag är grymt stolt faktiskt..haha.

Sol, vind och vatten

Jag har förtillfället skrivkramp. Ingen aning om vad jag ska skriva om. Ledig förmiddag har jag i alla fall och jag lär mig photoshop så smått. Någon gång måste jag ju kunna använda det fullt ut..(det kommer att ta tid!)

Morgonpromenader innan frukost är härliga förresten..

image309Njuter

Varit på dansklass i Bienne nu i kväll. Underbart. Jazz var stilen fast det var lite annorlunda, på ett härligt vis.
Ska fortsätta gå varje tisdag, 7 gånger kvar. Synd att jag hittade denna skola lite sent, men jag får njuta av de gånger som jag får.

I morgon är det drill på torsdag ska jag till Lausanne på au-pair möte (och vi ska köpa biljetter till Paris!!).

Jag gillar att mitt schema blir mer och mer uppbokat. Då trivs jag som bäst.

image308


Bland alper och blommande träd

image307

Något att konstatera.
Jag har under 20 jobbdagar ensam kvar.

Sommartider

En härlig helg.

Mycket promenad har det blivit. Gårdagen spenderade i solen vid Lac Léman. Sen gick jag och Hanna på fotografimuseum då det är gratis första lördagen i månaden. Mycket intressant med många viktiga historiska bilder och förklaringar runt omkring dem. Efter god mat tog vi tåget till Essert-Pittet och gick återigen upp för den 2,2km långa backen som leder till den lilla byn Suchy där Hanna bor. Vi avslutade dagen med att döda (och äta upp!) en bilåkandes chokladkanin samtidigt som vi såg på Ratatouille (som för övrigt är ganska så gott, maträtten alltså.)

På söndagsmorgonen gick jag på min första schweiziska gudstjänst i Suchy kyrka. Riktigt mysigt faktiskt. Härlig präst och vi hade fullt sjå med att förstå de schweiziska psalmernas melodier..haha. Ett dop fick vi också bevittna.

Sen kunde jag ju såklart inte låta bli att hoppa lite på vår långa promenad bland rapsfälten. Dagen avslutades i Yverdon, först såg vi en fotbollsmatch och sedan tog vi oss ner till sjön och solade.

image306

(förlåt, snart hoppas jag att det kommer lite inlägg med en mening också. Med lite mer djup..)


På språng

Jag ska iväg.
Hanna hörde av sig och jag sa såklart ja direkt.
Tar tåget om en halvtimma till Yverdon, helt gratis, Voie7 (åka gratis efter klockan 19-kort) är mycket bra att ha. :)
Det blir Lausanne i morgon, kanske något muséeum, förhoppningsvis bra väder.
Kanske stannar jag ända tills på söndag, vi får se.

Nu ska jag bara bestämma mig för om jag ska fixa i ordning håret eller om jag åker med fuktig rufsknut högt uppe på huvudet.. hmm..svårt..haha.

Ha en bra helg!

image305

Morgonsol

Det är ganska så deprimerande att jag har 4 dagar ledigt i rad men jag har absolut inget planerat. Nu är det tre dagar kvar och jag kommer spendera även denna dag med familjen. De ska till ikea, så jag tänkte att jag hänger på och känner mig som hemma i några timmar. Kanske får jag med mig lite lingon och kaviar hem också..

Kjolväder är det så jag inviger ytterligare en idag.

Annars så är det ganska så jobbigt att läsa smurfarna för pojkarna när man är allergisk och halsen och näsan är alldeles igentäppta.
Försök själva att läsa på franska och typ varannant ord börjar på schtrumph..
Just det. Puh..

image304

Tada!

Den blev inte så tokig.
Jag fick mycket beröm.
Den smakade gottgott och hallonen fick mig direkt att tänka på mormors tårtor.
Härligt väder är det fortfarande. Förra året hade vi årets första grillning ute med familjen just idag, 1 maj. Min första grillning ute i år får väl bli den 28 juli om det är fint väder...

image303

Hoppas ni hade en trevlig valborg, jag saknade den stora elden och alla underbara hemma..

Sköna maj, välkommen!

Ja, så var det maj.
Härligt. Två månader till juli och  då är jag ju nästa hemma.
Idag ska vi ha kalas här för pojkarna. G fyller år idag och R om några dagar. Av någon anledning (jag har ingen aning om vad som flög i mig!..) så ska jag baka marängtårta nu. Helt plötsligt hade jag sagt det, "jag kan baka den här tårtan om du vill".
Så.
Jag hoppas verkligen inte att min första marängtårta blir ett misslyckande.. vad ska jag ha för resvervplan??

Så. Önska mig lycka till vore väl bra antar jag..haha
och att jag lyckas bättre än när jag försökte ta kort på oss tre, hoppas jag verkligen.. (de gillar mig egentligen :-P)


RSS 2.0