Pigg

Vaknade tidigt. Behövde egentligen inte gå upp men gjorde det ändå. Snart bär det iväg till tågstationen för att köpa något slags tågkort. Kommer att åka på föreläsning varje tisdag i några veckor nu och det borde ju bli billigare med ett kort än att betala tur- och returbiljett varje gång.
Upp till jobbet sedan. Har tre lektioner under dagen och ska hinna med och koreografera en del mellan dem.
Måste göra matlåda. Måste köpa frimärken.

Ser fram emot föreläsningen ikväll. Lite orolig för inlämningsuppgiften bara. Måste få godkänt.
Kan tänka mig att vi kommer att prata en del om svininfluensan som de varnar för kan bli en pandemi. Det är ju bland annat sådant vi håller på med på kursen.

Packa väskan och cykla iväg. Är hemma om ca 13 timmar igen. Lång dag.

En lång resa

Blandade känslor.
Ibland vill man bara flyga iväg, att allt ska lösa sig.
Fast finns det egentligen några verkliga problem? är det inte så att man skapar dem inom sig, låter dem växa där inne, släpper inte ut dem.
Är nöjd med det mesta i livet. En skugga har dock alltid funnits där. Den är envis, vill aldrig riktigt försvinna.
Den har växt på sistonne, jag ska kämpa för att få den att bli en obetydlig liten fläck i mitt sinne.
Det kommer att bli en glad sommar tillslut.GlasFyra sådana här införskaffade jag häromdagen. Gillar dem skarpt.

BruxellesFör ett år sedan var jag i Bryssel och träffade pappa.
Gillade mycket affärerna som sålde och köpte böcker. Hittade bland annat Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige på franska. (Precis när jag började skriva det kom jag på att jag inte har en aning om vart den boken är, letat som en galning. Hittar den inte! Jag tror att jag skickade med den med pappa eller med familjen när de hälsade på.. Förhoppningsvis dyker den väl upp när vi har nästa storstädning av källaren..)

Dansa loss

Jag har dansat min lilla minidans ytterligare en sådär 60 gånger idag, helt slut nu och har ont i nacken på grund av allt diggande precis innan vers och refräng börjar. Kelly Clarkson - My life would suck without you är det vi dansar till och
barnen tycker det är riktigt kul. I refrängen släpper vi loss allt vad vi har och ja, jag är den minst fräscha läraren på skolan efter 18 grupper som har dansat dansen minst 2 gånger var.
Imorgon är det sista dagen med intrumentvisningo och på lördag är det öppet hus.

Sen har det väl inte undgått någon att solen skiner och himlen är blå. :)


Ny kategori - Chouette

Små musiktips glider nog in, tankar som inte går att placera någonstans, drömmar som ska förverkligas.

Chouette är franska och betyder..hmm..hur översätter man det egentligen..
härligt, kul, bra..

-Jag kan följa med på lördag.
-Chouette

-Jag har fått ett nytt jobb
-chouette!

lite så. Och så kan man använda det i lite andra sammanhang också.

Calogero


Ett franskt band som har gjort en hel del bra låtar.
Här är en av dem.

Pomme C - Calogero

Blåa fönsterluckor ger glädje

Om ni vill veta hur man håller ett valthorn är det bara att fråga. Jag har ägnat några timmar idag åt att visa 1:or detta härliga instrument. Fast hur man spelar, det kan jag inte hjälpa er med tyvärr..
I morgon är jag tillbaka som danslärare igen och får göra det som jag är bra på.

Helt slut nu, kom hem för en halvtimme sedan ungefär har varit på jobbet i 12 timmar. Eller inte riktigt, var nere på stan och åt och köpte 4 fina glas som jag har tittat på länge. Nu var det 30% så jag slog till, dock fick jag inte med mig dem på cykeln så jag ska hämta dem i morgon. Kanske kommer det upp en liten bild här. Jag vill gärna få in lite mer inredning bland mina inlägg, det är något som intresserar mig och det som jag känner att det kan vara kul att dela med sig av.franska hus på landet.


rörigt i huvudet

K: - Maja, du kommer sen va?
jag: Va? vaddå sen?
K: Ja, det börjar ju idag.
jag: Vad börjar?? tänk tänk tänk.,.. JAHA, just det. Teckenspråkskursen!

Jag hade verkligen helt förträngt det. Förstår inte varför jag inte reagerade när jag satt med öppen kalender och såg att det stod Teckenspråkskurs 17.30-19..för jag kommer så väl ihåg att jag läste det idag. har väl tänkt att det är långt fram..
Men som tur var så blev jag alltså påmind och jag har nu varit på min första lektion. 8 stycken är vi som ska lära oss lite drygt 300 tecken, jag sänker medelåldern rätt så bra..
Idag har vi lärt oss båt, skola, mamma, tåg, blomma, skidor och att räkna m.m. riktigt intressant.

Måndagsplaner

Måndagar är sköna dagar. Börjar kl13.40, slutar 15.20. Idag kommer jag dock vara kvar lite längre på jobbet för att planera resten av veckan. Det är instrumentvisning på musikskolan så jag måste sätta ihop en liten minidans till en populär låt och sedan kommer alla 2:or och 3:or komma och dansa med mig i lite olika gruppkonstallationer (nu blev jag riktigt osäker på om det verkligen heter gruppkonstallation..låter ju inte riktigt klokt.. men ni fattar vad jag menar i alla fall). 9 minuter per grupp har jag så det är snabba ryck som gäller och under de 9 minuterna ska jag få dem så intresserade av dans att de vill börja hos oss till hösten. :)
 Efter planering tar jag nog mig ner till biblioteket för lite bakteriell patogenes-plugg. Har en inlämningsuppgift att göra tills nästa tisdag, kan vara skönt att bli av med den.
Avslutar dagen med drill.

och faktiskt så är det så att om 70 dagar flyger jag till Paris och en av mina drömmar går i uppfyllelse. (ja, iallafall till hälften, någon gång ska jag bo i egen lägenhet där också..)De sista minutrarna

Klämmer ur det sista ur det som söndagen har att erbjuda. Ska snart igen ägna mig åt min bok (väldigt tjat om den/de idag ja..) Imorgon väntar en hel del jobbplanering + en lektion efter lunch.

Funderar på att gå ner och ta mig ett kex med god ost med gräslök.
Funderar på att skriva en lista på vad jag måste göra i morgon. Risken är att jag glömmer bort något annars.
Funderar över livet.

Funderingar i lite olika skalor.
Tänker man för mycket är det en hel del som börjar snurra runt där uppe.Drömma sig bort


en av Roms alla gränder.


Jag har läst bort större delen av denna söndag och jag har många sidor kvar så förmodligen hittar man mig i halvliggande ställning i sängen även resten av kvällen. Riktigt skönt att drömma sig bort ett tag. Bort från verkligen (som absolut inte är så dum den heller men ändå..)
Besökt morfars grav, 4 år sedan han gick bort idag. Jag kommer  ihåg det som om det var igår.
Hann med lite core-träning mellan kapitlena, skönt med en promenad till Form, ett 30min pass och sedan hem igen. Precis lagom en lat söndag.


UtslagetFör ett år sedan blommade det så här mycket i Genève.

Ask

från: Jardin d'Ulysse

Så mycket vackra ting. Det kommer att bli farligt att gå in där när jag är i Paris och jag känner på mig att jag kommer att bli stamkund på en månad..haha. Ska försöka packa smart så jag kan shoppa några lägenhetsgrejer i alla fall.
Efter grillat kött med ris och god chokladfondue till efterätt är jag snart redo för att krypa ner i sängen och kolla på en bra film. Mysa lite.

Höjden av knäpphet?

Var på biblioteket igår och letade bra böcker att läsa i helgen och jag hittade två (varav den ena tog slut redan igår..sträckläste ett antal timmar..). Jag hittade också en annan bok. En mattebok faktiskt. Matematik 4000 för kurs B. Jag lånade den och idag har jag suttit och löst ekvationer, polynom och ritat fina trianglar.
Helt frivilligt.

Egentligen är det väl sådant som man inte borde avslöja om sig själv, sådant som skrämmer bort folk och gör att man tillsist blir ensamast i världen.. haha.
Det råder väl dock inget tvivel på att jag får konstiga ryck ibland så..
Matte är ändå riktigt kul, och faktiskt blir det roligare om man inte gör uppgifterna under press.
Trevligt att gnugga geniknölarna lite, och hitta tillbaka till matematikkunskaperna. De finns där fortfarande även om det tog ett tag att få fram dem, var ändå 3 år sedan jag hade min sista mattelektion.

Idag har jag också tränat, ätit, läst ute i det fina vädret och sett på film.
Ni vet, sådant som en normal människa gör under helgen. ;)

KnopparTräden börjar knoppa sig så smått i mormors trädgård.

Det närmar sig.

Idag har jag varit på min första föreläsning i Bakteriell Patogenes. Superintressant och jättetrevligt.
Ska bli spännande att se vad vi får för inlämningsuppgift till nästa gång, läggs upp på kursens hemsida i morgon.

Lovet är slut och lektionerna är igång igen. Det är inte många veckor kvar nu, vad fort det har gått. Min karriär som danslärare på heltid är snart över, sorgligt men det betyder också att jag snart kommer att få börja ett nytt kapitel i mitt liv. Ett kaptiel med student som överskrift. Ett kapitel som jag verkligen ser fram emot att påbörja.
Ungefär 2 månader kvar på jobbet, ska verkligen njuta av de veckorna och klämma ur mig all dans jag har i kroppen.

Men först lite Paris.


Glad påskKonstrunda med mamma, pappa och syster igår. Utsikt från vårt fikabord i Bolum.Mat hos mormor efteråt, krokusarna blommar för fullt i trädgården.


Packa klart väskan, äta lite och sedan ta tåget till Göteborg. De närmsta planerna.
Ikväll blir det härlig gemenskap.
Igår kväll blev det mycket skratt.

Blå himmelSkön dag återigen.
Parisfamiljen har mailat, allt är lugnt. Det är faktiskt inte så långt kvar nu.
I morgon blir det lite jobb på förmiddagen, om jag känner att inspirationen är med mig vill säga. Skulle vara skönt att få lite gjort.
Allergimediciner är dyrt som bara den och i morgon ska jag ge mig på att träna för första gången på över en vecka. Bodybalance står på programmet. Ska bli härligt.
Dagen har annars bestått av kinamat, jättenoggrann städning av garderob (bland annat blev alla korgar duschade i badkaret..åjo) och grejandes med administrativt jobb. Dagen avslutas med en bok, vilken vet jag dock inte än.

Mellan bergenBörjar bli lite orolig då min au-pairfamilj i Paris inte har svarat på mitt mail än.. och de har inte svarat på det mail som jag skrev när jag svarade på deras senaste mail.. Man börjar ju tyvärr tänka lite..
Jag hoppas att det finns en förklaring till detta dröjsmål..

Och så var det Påsklov för hela slanten. Topp topp. Och solen skiner, ännu mera topp.
Dags för mat, lite skön bokläsning (tredje delen i Twilight serien) och sedan tror jag är redo för storstädning av det största slaget.

En liten bildJag överlevde jobbdagen nätt och jämt. jobbigt med andingen på slutet.
Tog en promenad i trädgården. Fotade lite, njöt lite, snöt mig lite mer..
Snart blir det knoppar på träden.
I morgon 9.40 får jag påsklov. En trevlig lärarförmån.
Frågan är vad jag ska göra. Ett litet projekt vore trevligt att ha.
Dags att spåna lite kanske..


Då var det dags

Hej allergin.
Trevligt att träffas i år igen...


Läkarbesök på tisdag, jag är i behov av kontroll och mediciner.

Toppen..

Men frisk är jag nu i alla fall. Laddar för 4 lektioner på raken och kanske blir det ett litet besök på vårmarknaden innan dess. Vi får se..

RSS 2.0