Sista novemberkvällen

En fredagkväll i Schweiz.
.....
.....

Just idag händer det inte mycket. Ska upp klockan 7 i morgon för att skjutsa V till jobbet. N är ute med jobbet ikväll och har förvarnat om att han kanske inte är i sitt bästa skick i morgon...
Sen ska vi storhandla och förhoppningsvis bakar vi lussekatter också.

Lite olika projekt på gång. Måste bland annat välja ut resten av bilderna som jag ska printa ut i Sverige. Så det blir väl bland annat det jag ägnar resten av kvällen åt.

image150

Vi fortsätter drilltemat..


En lugn dag

Idag har det slagits sovrekord här i huset. Fast inte av mig då. Jag drog mig upp ur sängen när klockan ringde 7.20
Sen fick jag vänta ett tag och fördrev tiden med att äta frukost och ta en tupplur på soffan. Tjugo minuter över nio vaknade pojkarna idag! Helt otroligt. Synd bara att man inte kan förutse det så man slipper gå upp i onödan.

I morgon jobbar jag själv och sen är det redan helg. Fast jobbar lördag men då blir det storhandling och möjligen lussekattsbak.
Mycket händer på pappret i helgen. 1:a december (såklart måste man ju kolla in julkalendern, läste om den och den verkade inte så tokig), 1:a advent, möjligen får jag alltså njuta av en lussekatt någon gång under dagen (Bern blir det förhoppningsvis ju), jag firar 100 dagar i Schweiz (Helt otroligt vad fort det egentligen har gått) och det är min näst sista helg här innan hemfärd.

Hallonyoghurt är inhandlat så det blir det till frukost i morgon.

Jag längtar efter fil. Och müsli. Ett kokt ägg med kaviar. Leverpastej och gurka på en god grov fralla.
Gissa vad jag hoppas finns i kylskåpet när jag kommer hem.
Frossa i frukost det är vad jag ska göra.
image149

Saknar drillen också..

Nej!

Windows mediaplayer hittar inte min DVD-skiva.
iTunes bekräftar inte att det finns en CD-skiva insatt.

Varför???

London

image148

Tillbaka till den vanliga vardagen

Då var man tillbaka från en Londonvistelse.
Bäst var nog..hmm. Svensk ost på mackan står högt upp på den listan. haha. Det var gott.
Men såklart, det var underbart att få träffa vänner igen.Prata om ditt och datt, fika på Starbucks, shoppa (som jag egentligen inte hade tänkt göra..) och bara umgås.
Jag har haft 4 mycket bra dagar i den engelska huvudstaden.

Ett skönt break som gör att jag förhoppningsvis bara kan flyta med de följande 17 dagarna. För om 17 dagar åker jag hem!  Två helger kvar bara.
Ledig idag och jobbar torsdag, fredag och lördag var av fredag är själv. På lördag öppnar vi första luckan i adventskalendern och 1:a ljuset tänds på söndag då jag tar tåget till Bern och Linnea förhoppningsvis. Nästa vecka är ganska så lagom. Två dagar själv, tre dagar med V. Julmarknad med Luciatåg hela nästa helg vilket ska bli mycket trevligt. Sista veckan ser likadan ut med det undantaget att lördagen kommer att spenderas på flyg och tåg hem till Svea rike!

Lite bilder kommer. Jag tog inte så många av någon anledning.

Lovely.

Kulturkrockar, uppsnappningar från en utlänning och annat roligt som schweizarna har för sig.


Ytterligare lite saker som jag som svensk inte riktigt förstår, höjer ett ögonbryn för eller bara tycker är kul..

- Man får inte strejka här enligt lag. Eller jo, fast bara på söndagar..
- På torsdagar har alla läkare ledigt. (Var lugn, akutfall tas ju såklart emot!) men man kan inte gå till läkaren om man har halsfluss eller nått om det är torsdag.
- Man har inte reflex för det kan man ju inte ha..
- Precis som i Sverige blir det kaos i trafiken när första snön kommer. I ett Alpland!
- Visar man sig offentligt i myskläder på en söndag så är det ganska troligt att man blir uttittad. Söndag är den dag som man klär upp sig i detta land. Wierd..
- För 15 år sedan röstade man fortfarande genom att räcka upp handen..Och kvinnor fick rösträtt 1971 eller nått.
- Det finns en lag som gör att det kan vara lagligt att bryta sig in i en lägenhet som står tom. Och lagen gör också att man får behålla den som sin egen utan att betala hyra.. (Inte riktigt pejl på hela historien men något sådant är det..)
image147


Det eviga tänkandet

Jag ska till en skock människor som jobbar med mode.
Jag är au-pair, i vår vokabulär finns inte mode med. Eller jo, bekvämt mode.
Möjligen en anledning till att jag endast har köpt ett plagg här som inte är "bekvämt".

Jag kommer att känna mig väldigt utanför på den fronten (Fast jag gillar er ändå! ;-P). Inget att göra åt.
Au-pair och gå ner i vikt går inte heller ihop. hm. tvärtom.

Så det enda jag har åstakommit under mina tre månader här är väl att jag nu hellre konverserar på franska än på engelska. Herregud, hur ska det gå när jag ska köpa biljett till bussen/tåget. Det kommer att vara ett virrvarr av engelska och franska under hela denna vistelsen. Det kan jag lova.

Visst, kilona, som ju faktiskt inte är så många men som känns desto mer... , kommer säkert att rinna av lätt som en plätt väl hemma i Sverige där inga onyttiga mellanmål tillsammans med småbarn existerar eller choklad lockar (som man ju faktiskt får unna sig eftersom man är såå duktig och den här dagen är urjobbig!..hmm..)
Fast jag kommer hem över jul. Jul är likamed mat.
13 dagar i Sverige och jag kommer att försöka äta allt som jag saknar.
Går ju inte riktigt ihop det där..
Men det mesta är ju faktiskt inte onyttigt. Tvärtom.


Men vad sjutton.
Jag ska ju till London.
Jag mår bra (eller ja, vissa stunder önskar man väl...)
Ja, jeansen som man hade i våras kanske inte sitter lika bra nu även fast de fortfarande går att få på sig men det är ju inte så konstigt. Då tränade vi flera timmar varje dag. Nu får jag vara glad om jag orkar med en dansuppvärmning med styrka och/eller promenad 3 gånger i veckan..

Tänk sen, när man blir student och inte har råd att köpa mat (typ). Då skulle jag nog vara riktigt förargad om jag inte hade låtit mig unna mig att ha ett mindre bra år på den fronten.

Fast ett gymkort måste införskaffas. Där lite olika dansaktiga klasser ingår.

Men som sagt. Nog pratat.
Jag ska till London!!!
Jag har inte riktigt fattat än att jag ska flyga i morgon. Att jag i morgon vid den här tiden (förhoppningsvis, man vet ju aldrig med flyg..) har träffat vänner jag inte sett på mer än tre månader.
Denna vistelse kan ju inte bli annat än underbar.

Förresten, vad är det för väder där tro?

image146
Sist det begav sig.

I morgon

I morgon har jag varit här i tre månader.
I morgon är det tre veckor tills jag kommer hem.
I morgon är det en månad till julafton.
I morgon bär det av till London.

I morgon är en bra dag.
På många sätt.

Tillbaka kommer jag på tisdag. Har en ledig onsdag, jobb med V torsdag + franskakurs, jobb själv fredag, jobb med N på lördag, Camilla kommer på kvällen, Bern med Camilla och Linnea 1:a advent. Och endast två veckor tills jag kommer hem.

Nästa vecka är en bra vecka.
På många sätt.

image144

Skrivtorka

En dag avklarad. Två kvar. Det har regnat och varit allmänt trist väder. Inte så mycket har hänt. Eftersom jag inte har bilen så kan jag tänka mig att dagen blir likadan imorgon. Men i väg till Lausanne ska jag i alla fall. Snart är det mat och jag har precis duschat efter träning.

Roligare än så blir det inte idag.

image143

Jag längtar efter Falköping. Min säng. Och allt som hör hemma till.
Jag behöver ett break.
Även fast min familj är underbar härnere så har jag ändå dratt en liten nitlott. Jobbar 45 timmar denna vecka, i kontraktet står det 30.. Jag får i och för sig en semesterdag till men det är ju egentligen bara 6 timmar..
Funderar ni på att åka iväg som au-pair efter studenten? Välj en familj med barn som går i skolan. Starkt tips.

Konstiga begär

Långt upp på önkelistan:
Grey's Anatomy, säsong 3.

Jag börjar nästan att bli lite beroende tror jag. Säsong 1 och 2 finns nu i min ägo. Och visst,det var inte planerat att jag skulle köpa dem. Men har fått dem till ett mycket bra pris i alla fall. Ungefär Två säsonger till priset av en. Och jag som aldrig köper filmer annars. Eller dvd-boxar. Detta är min första köpta serie. Fast så vet jag ju att det kommer att komma lite extra tillskott i kassan eftersom de har bestämt sig för att betala en del av mina flygbiljetter till och från Sverige.

Så åter till önskelistan, förutom säsong 3 då.
Annan serie (Fast i såg fall vilken? Tips!)
Böcker. Fast jag kommer ju inte att kunna ta med mig dem. Så lite böcker om allt möjligt. Inte skönlitterärt alltså. Några pocketböcker kommer att införskaffas ändå.
En bra film (ja, eller två..).
Pengar. Euro, franc eller in på sparkontot!
Flytta hemifrån grejer kan vi vänta med ett tag till, i alla fall tills nästa jul. För det blir ju minst en födelsedag och jul att fira innan jag tar det stora steget.

Sen klarar jag mig.
Ett tag i alla fall..
image142

Dagen då inget hände

Idag har jag varit en enda sak.

Lat.

Ny vecka. Dags att sova.

Godnatt.

Gläns över sjö och strand

Vi skriver söndag den 18 november 2007.
Dagen då jag har en enorm pianoabstinens. Jag tror jag blir tokig. Jag måste spela! Och jag får inte vår lilla keyboard att funka. Inte för det gör så mycket, jag kan inte spela de klassiska styckena på den i alla fall. För få tangenter. Men jag hade kunnat klinka lite luciasånger.

Detta är även dagen då jag känner ett enormt sug efter att få plugga. Ni får gärna kalla mig dum i huvudet.
Det kan liksom inte hjälpas. Biologi ligger just nu varmt om hjärtat. Lite matte hade inte heller varit helt fel.
Distanskurser, hur funkar det?

Om endast tjugosju dagar åker jag hem. Har redan börjat göra en lista på vad jag ska äta, så att jag inte glömmer något menar jag..

Snart blir det träning i vardagsrummet eftersom N och V åker och hämtar pojkarna så jag får en stund för mig själv och den ska så klart utnyttjas.

Och just det.
Massagen var underbar och baden var varma. Badenweiler var mycket mysigt och kroppen känner sig lite mer utvilad i alla fall.
Rådjurssteken på vägen hem var inte heller helt fel.

Sista jobbiga veckan nu innan jag åker hem på semester. Två dagar med V och tre ensam. Måndag och tisdag kommer att gå fort men det är onsdag-fredag som jag bävar för. Fast jag har ju något stort att se fram emot. På lördag tar jag tåget till Basel, för att ta bussen till Euroairport i Frankrike, för att ta flyget till LONDON. Jag kommer att få träffa underbara vänner igen! 4 dagar ska tillbringas i den storbritanniska huvudstaden. Lovely.

image141

En liten nedgång men med stor tro på bättring

Här är det massor av snö. Så åker man bil i 25 minuter riktning mot Bienne och helt plötsligt så finns det inte en snöflinga på marken.
Konstigt det där.
Jag shoppade loss i Bienne idag. Tre tröjor, julklappar till mamma och Romain och lite julgrejer. Bland annat.
Det får jag väl vara värd.

Mysigt var det att sitta och sjunga julsånger i går i Lausanne. Bra lät det med. Nu måste jag bara kolla så att mitt lucialinne passar..

Jag vet inte riktigt hur kvällen kommer att se ut. Bio med V och N möjligen, pojkarna är ju hos morföräldrarna i helgen. Sitter nu och väntar på att N ska bekräfta att jag ska hämta honom. Vill komma i gång med träningen men känns inte som om att det är någon idé att börja innan jag vet hur det blir.

Om en månad har jag tillbringat en natt i min egna säng. Jag längtar.

Dags att byta om och plocka i ordning lite.

image140

Ägnade mig åt lite livsfarlig fotografering på hemvägen..
Detta är i alla fall vad man ser när man åker in i min by.

Hej mitt vinterland

Det har kommit mycket snö nu och det snöar fortfarande.
Jag hoppas att morgondagen går fort.
Lausanne blir det om inte det blir snökaos i trafiken eller nått.
Det är dags för att börja sjunga.
Invigning av nya vinterskorna blir det också.
Ska tvätta mina byxor med pannkakssmet + lite annat.
Mina händer tycker verkligen inte om det kalla vädret.
Jag har nog aldrig haft sån dålig inspiration som jag har nu, därav det kantiga och trista inlägget.

Förresten, jag lyckades riktigt bra med mina raggmunkar trots allt. Gott.

Idag har jag:

- vaknat i tron att klockan var halv 10 och jag var jätteglad över att jag lyckats sova så länge. Sen kollade jag på klockan och visarna visade 7.30..Sov dock en timma till sen.
- varit ledig på förmiddagen. Den innehöll en lång promenad, dammsugning av rummet (egentligen helt onödigt eftersom det redan ser ut att inte ha dammsugits på flera veckor..vad är det med detta golv egentligen?), lite grey's och läsning.
- Köpt kött till lunchen i boucheriet. fricandeaux skulle jag säga, var tvungen att fråga flera gånger så jag fattade rätt.. mumlade det hela vägen till affären men sa sedan ändå fricolades eller nått. Men damen förstod ändå som tur var..
- kollat in "djur från 5 kontinenter". Mestandels reptiler och spindlar, i centre commercial i Moutier.
- jobbat ända till klockan 20.00
- Tittat på Barbapapa. I den franska versionen säger han "hip hip hup, barbatruc" varje gång som han ändrar form. Säger han något i den svenska också? Jag kommer inte ihåg. Får jag kolla upp när jag kommer hem.
- snabbt bestämt mig för att göra pannkakor till pojkarna när N ringde och sa att de blir sena från bilaffären.
- Hällt ut andra satsen pannkakssmet (som var till mig, N och V) över hela diskbänken, precis i samma stund då de kom hem. De fick därmed höra en del inte så vackra ord på svenska..
- försökt förstå vad som händer i Star Wars. Hur allt hänger ihop. Filmen visas just nu så kan väl konstatera att jag inte kommer att fatta något hur mycket jag än försöker.
- kollat in gym. Hittat ett i Delemont som har en hel del intressanta kurser. Dansliknande, yogaaktigt och annat. Nästa år köper jag ett 3 månaders kort till att börja med. Det får det vara värt.

Och i morgon ska jag laga raggmunk och bacon till middag. Jag har aldrig lagat det förut. Jag har aldrig ens ätit raggmunk. Vi får se hur det går..Önska mig lycka till..

image138

Det går bra nu

Idag har jag gjort ett kap.
Var i Delémont i eftermiddags. Hittade Grey's Anatomy säsong 2 avsnitt 1-14 i en affär. 19.90 stod det på extrapris lappen. Det är inte en serie som jag följt från början eftersom vi inte hade 5:an när den började och jag har ingen aning om vilka avsnitt jag sett men ja..Tvekade ett tag men efter att kollat in samma dvd i en annan affär så bestämde jag mig för att köpa den. Mycket dyrare i den andra affären nämligen. Sen när expediten läser av streckkoden kommer 9.90 upp. Han reagerar inte och jag behövde alltså bara betala ca 60 spänn för halva säsong 2!! Glad blev jag såklart.
Så nu har jag många timmar serie att titta på. Ser jag framemot.

Gårdagen var mycket trevlig. "Runt omkring Lausanne au-pairerna" är verkligen underbara. Och vi är ganska så lika varandra allihopa på något sätt. Det går inte riktigt att sätta fingret på det men det känns så bra att vara tillsammans med dem. Vi klaffar helt enkelt.
Lucia 2007 kommer bli Lausannes bästa lucia-år någonsin. haha.

image137

Var på en annan franskakurs idag förresten. Den är två gånger i veckan men jag kommer nog endast att kunna gå en gång i veckan eftersom den börjar klockan 16 och ibland jobbar jag till 17.30. Men stannar i den nu i alla fall. Jag gillar gruppen och läraren så jag ska nog kunna lära mig något även om det fortfarande är lätt på grammatikområdet.

Ledig förmiddag imorgon. Dammsugning och träning står på schemat. Möjligen ett avsnitt av Grey's också..

à bientôt


Fars dag

image133

Grattis eller vad man säger.
Snart ses vi igen! Längtar efter dina hamburgare (hint hint)..och dig förstås!

Fem veckor kvar

Vi funderar på att köpa hus. Eller ja, de gör det. Jag har absolut inget emot det. Finns hur många fördelar som helst. Jag får eget rum på nedervåningen med badrum och egen ingång (kök och sådant på andravåningen och barnens sovrum på tredje), det ligger precis vid skogen och det finns en stig där jag kan pina mig på långa joggingturer och intervallträna så det står härliga till, det ligger i Moutier (vilket ju innebär att det finns ett centrum att ner till, inte så stort med det finns några affärer i alla fall.), det blir mindre tågbyten och lite fler tåg att välja mellan samt att huset endast ligger fem minuter från stationen, det finns mer saker att göra med pojkarna samt att det finns mer saker att göra för mig när jag har slutat utan att jag behöver låna bilen eller ta tåget.
Som sagt. Jag har inget emot det så nu håller jag tummarna.

Skärmen till TV:n gick sönder idag. Nu funderar vi på hur vi ska kunna se på film idag..


I morgon blir en härlig dag som börjar med en promenad. Sen två timmars tågresa till Montreux för att träffa en Camilla några timmar. Sen tar vi oss till Vevey och möter upp alla andra för kalas. Mys.

Ha en trevlig söndag allihopa. Det ska jag ha.
Söndagskvällar är annars fikakvällar. Med fikafolket såklart.

image134

image136

Den vanliga ångesten

Träna,träna,träna.
Jag måste hitta på lite nytt.
Jag måste hitta ett gym.
Jag ska köpa simkort på badhuset.
Jag ska fortsätta med mina promenader.
Jag måste börja med baletten igen.
Jag borde stretcha mera.

image132

Choklad och onyttigtmässigt sköter jag mig i alla fall riktigt bra. Go me!

Första snöbollskriget är genomfört

Gårdagen var en lugn dag. Inte mycket hände utan det rullade bara på. Runt 17.33 rullar bilen in på gården. 17.36 gick mitt tåg till Lausanne. Oj, vad jag sprang! Och jag hann!
Nej, för jag var inte på någon franskakurs igår. Alldeles för lätt fortfarande. Så jag behövde inte åka dit. Istället tog jag tåget till au-pair träffen. Oj, vad det var roligt! Vilka underbara personer som ingår i den gruppen. På söndag ses vi igen eftersom Julia fyller 18 år. Och det ska såklart firas!
Nästa vecka börjar Luciaövningarna. Spännande..

Idag kom snön till Court. (och tydligen Falköping också!). Det ska snöa mer i morgon så det blir väl ut att leka ett tag. Jobbar några timmar eftersom V och N ska ha storstädning i huset. Får nog ta tag i att dammsuga mitt eget rum också tror jag...

Otroligt trött. Sov nog max 5 timmar, om ens det, i natt. Jag kunde verkligen inte somna. Låg vaken till halv två. Somnade lite halvt tror jag. Kollade på klockan 4.53 nästa gång. Somnade sen om till klockan 7. Mycket jobbigt att gå upp. Och pojkarna tassade ner 7.05..samtidigt som jag..Toppen. Men jag överlevde denna dagen också.

Vet inte riktigt vad det blir för aktivitet ikväll. Film nere, film på rummet, titta på foton (det kan man verkligen göra hur länge som helst. Flera skivor kvar att ta mig igenom-massor av bilder att välja ut. Och kanske kollar jag in några gamla klasskamraters bilder också och väljer ut godbitarna.) eller läsa ut boken.

Den som leve får se...


Väggen är inte tom längre

SR:s webbradio är verkligen toppen. Lyssnar nu varje kväll och har därför nu liite mer koll på vad som händer i omvärlden.
Tänkte ta mig en timmes promenad vid 17-tiden. Började att regna, började att regna ännu mer. Jag kände: "Nej, jag orkar inte gå runt i mörkret och bli jätteblöt". Så promenaden omvandlades till en kvarts joggingrunda. Jag vet, man kan faktiskt gå en promenad när det regnar också. Och ibland måste jag faktiskt erkänna att det är ganska så skönt. Men inte idag. Så det blev kort men intensivt. Vet inte när jag joggade i bra tempo sist...

image130

Hyllan. Nu är inte rummet lika kalt längre. Jag börjar att göra mig hemmastadd mer och mer. Det avlånga kortet är min adventskalender. Kanske lite tidigt att ha den uppe redan nu men vad sjutton. Det är ju bara 24 dagar tills jag får öppna första luckan. (Var lugna, det är inte ett datum jag räknar ner till. Räknade ut det precis. Jag lovar!)

Har ett nytt projekt på gång. Väljer ut kort som jag ska framkalla. Sedan ska jag göra ett underbart härligt fotoalbum (eller ja, kanske två..) med foton från den senaste åren i mitt liv. Klippa,klistra, pyssla. Längtar redan. Med tiden innan Schweiz alltså. Sen ska jag ju också göra ett med bara från Schweiztiden också. Men det får bli ett projekt lite längre fram.

Dags att fortsätta att blicka tillbaka.

Jobbigt

Jag har varit så jobbigt sugen på lösgodis hela kvällen. Inte vet jag varför. Första gången sen jag kom hit som jag känner ett sådant "svenskt godis"-sug.

image129

Ge mig! (Smart av mig att titta på godisbilder. inte blir man mindre sugen inte..)
Ytterligare ett I-landsproblem..
Men jag har i alla fall fått upp håret i en frisyr med hårnålar idag. Första gången som jag tog mig tid.
Och förresten. Hyllan är uppe! Bild kommer.
Nu blir det. Sova,sova,sova,säng,säng,säng. (hoppas ni fick in rätt melodi där..)

Gustav Adolfsdagen

Någon som ätit en bakelse?

Lite ledigt just nu. Två timmar. Sen ska jag hålla barnen sysselsatta ett tag till medan V stryker och annat. Precis kommit hem från en 40 minuters promenad. Väntar nog med duschen tills jag har slutat på riktigt. Vill göra styrkan också, så får stå ut nån timme till.

Funderar på att åka till Bienne i morgon. Jag är shoppningsugen. Fast kanske väntar jag ett tag till. Vi får se vad jag bestämmer mig för. I-lands problem det där. Ska jag åka och shoppa eller inte?

Det går framåt i korsordstidningen...och boken är påbörjad.

Jag tror att min hylla kommer att komma upp idag. Förhoppningsvis.

image128


Mys i mörkret

Internet krånglar och vill inte vara kompis med mig ikväll. Jobbigt. Fast jag hade ändå tänkt att ägna större delen av det som återstår av kvällen till att börja läsa en ny bok - "Och himlens vida väv". 5:e delen i serien om kanen Otori. Fast det är egentligen den första. Handlar om det som hände innan allt annat..
Det dumma är ju att P3 inte funkar. Livekonsert skulle det vara. Jaja, en annan gång. Det finns ju som tur är arkiv!

Var på dansen förut. Som vanligt där.
Men jag måste verkligen hitta ett gym eller nått snart. Ta tag i det. Jag måste få ordentlig träning! Fast det blir nog efter jul som jag köper ett träningskort någonstans. Får väl bli en julklapp till mig själv
På tal om julklappar. Några köpta, några kvar.
Och appropå jul, Schweiz har väldigt många mycket fina adventskalendrar. Köpte mig en avlångsak som kan stå.

Vi ses om 40 dagar Sverige! Och London - jag kommer om 19 nätter! ;-P

image127

Kommer jag träffa denna filur igen tro? Jag hoppas nog på nej..

Hjärngymnastik

Har låtit hjärncellerna jobba efter maten. Gnuggade geniknölarna och tog mig igenom några korsord i den korsordstidning som jag fick av familjen.
Det var länge sen jag använde dem. Det kändes. Tänkte att jag ska ha som mål att lösa alla kryss så att jag kan skicka in svaren..haha. Vi får se hur det går med det. Fram tills den 20:e har jag på mig.

Kvällen avslutas nu med svensk radio och tidning 3 av 3.
Boken är utläst så kanske börjar jag på nästa också..

Dags att krypa ner i min numera stora säng. Bäddsoffan som blir Stoor.

image124
De ser ganska så sura ut allihopa. Är väl för att det var kallt eller nått...

En grå söndag

Söndag. Som vanligt har den innehållit en promenad, styrka, dusch och mys på rummet. Enda skillnaden är väl att jag har flera nya böcker att ta mig igenom och några svenska tidningar som ligger och väntar på att bli öppnade. För ja, jag har faktiskt hållt mig. Men snart så..

Familjens besök gjorde gott, även om det gick väldigt fort.
Vi besökte Bern, Lausanne och Bienne. Lite shoppning, lite kultur och lite god mat på resturang bestod dagarna av.
Det var såklart jobbigt att se dem åka. Usch, gårdagens förmiddag var inte rolig. Och så var jag tvungen att jobba, så jag fick knappt en sekund för mig själv. Men till slut blev det bättre. Om 41 dagar är jag hemma. Hade jag inte bestämt mig för att åka hem över jul så hade det varit ännu jobbigare så jag är fortfarande väldigt glad över det beslutet.

Jag funderar på:
- Att göra min bäddsoffa till min permanenta säng. Jag sov Såå gott inatt. Inget "jag vaknar som vanligt vid 05.30". Provar några nätter till..kanske är det min hårda säng som det är fel på ändå. Vi får se.
- när jag ska städa mitt rum och badrum. Borde göra det snart..Sen..
- hur min bok egentligen slutar. För jag har läst den förrut. Men jag kommer inte ihåg hur det går..men snart är den utläst.
- om jag ska be mamma skicka ner lackstången eller inte. Men jo, det skulle vara så mysigt att få lacka paket i början på december. Här har jag inte hittat en enda. Typiskt svenskt?
- om jag ska göra havregrynsgröt till frukost fler gånger. Jo, det mättade, men just de havregrynen var inte så goda..och så har jag ju inte mormors äppelmos till.
- om jag klarar av att äta upp nästan 2 kg clementiner själv innan de blir dåliga. Det var nämligen en av de saker som familjen lämnade efter sig..

image123
Från gårdagens tripp upp på berget.
Fler bilder finns på min bilddagbok. Bilder från veckan kommer också under dagen.


Ingen dimma här inte

Idag har jag sett alper. Vi var uppe på 1300meters höjd.
Imorgon kommer veckans bravader på pränt. Och jag påminner syster om att hon får gärna skicka alla sina bilder till mig så fort som möjligt! (Tack)
Nu åter till boken.

image122

November

I morgon åker de hem. Jag känner inte "jag vill så gärna följa med dem", men jag kan inte lova att jag inte kommer att fälla en tår eller två.
Om dagarna med familjen skriver jag i helgen. Ska även läsa flera svenska tidiningar, läsa min(a) bok(böcker), städa och titta på nyinköpt film.

Jag har varit här i 10 veckor idag. Och det är lika med 70 dagar. Om 6 veckor åker jag hem. Så det är ju inte så långt kvar. Mycket ska hända innan dess.

Nu måste jag få veta hur det går med personerna i min bok. Så.
Godnatt.


RSS 2.0